Στους πέντε κορυφαίους σε συμμετοχές στην ιστορία της Εθνικής Ομάδας ο «κάπτεν» Βασίλης Τοροσίδης

 

Με τη συμμετοχή του προς το τέλος της αναμέτρησης στο νικηφόρο φιλικό απέναντι στην Αίγυπτο που διεξήχθη το βράδυ στην Ελβερία, ο Ξανθιώτης αρχηγός της Εθνικής Ομάδας Βασίλης Τοροσίδης έφτασε τις 96 συμμετοχές με την γαλανόλευκη φανέλα, μπαίνοντας στην πρώτη 5άδα της ιστορίας της!

Ο αρχηγός της «γαλανόλευκης» μπήκε στον αγώνα απέναντι στους «Φαραώ» στο 89′ ως αλλαγή στη θέση του Μιχάλη Μπακάκη, φόρεσε τη φανέλα με το εθνόσημο για 96η φορά και έπιασε τον Στράτο Αποστολάκη, μπαίνοντας στην 5αδα και στο πάνθεον της ομάδας – στο οποίο βέβαια έτσι κι αλλιώς ήδη ανήκει.

Πλέον βάζει… πλώρη για τις παραπάνω θέσεις. Σε πρώτη φάση να πιάσει τριψήφιο νούμερο και τον Άγγελο Μπασινά που έχει 100 συμμετοχές. Όσο για τους τρεις που προηγούνται, όλοι επίσης της γενιάς του 2004; Απόλυτος ρέκορντμαν Γιώργος Καραγκούνης (139) και ακολουθούν ο Θοδωρής Ζαγοράκης (120) και ο Κώστας Κατσουράνης (116).

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι η Εθνική εμφανώς βελτιωμένη σε σχέση με το φιλικό με την Ελβετία νίκησε με 1-0 χάρη σε τέρμα του Καρέλλη με την συμπλήρωση 30 λεπτών αγώνα. Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι η αρχική ενδεκάδα σε σχέση με το παιχνίδι της περασμένης Παρασκευής ήταν αλλαγμένη κατά τα 10/11, αφού μόνο ο Δώνης ξεκίνησε και πάλι βασικός.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι το 36′ ακυρώθηκε το γκολ του… αιώνα για την Εθνική Ελλάδας με σουτ του Σταφυλλίδη αλα Φαν Μπάστεν από πολύ δύσκολη θέση αριστερά και από το όριο της μεγάλης περιοχής. Το φιλικό της Ελλάδας με την Αίγυπτο πραγματοποιήθηκε στη Ζυρίχη. Η Αίγυπτος του Εκτορ Ραουλ Κουπερ υπενθυμίζεται ότι θα λάβει μέρος στο Μουντιάλ. Εμείς όχι…