Το γεμάτο ΔΑΚ έδειξε τη δίψα των Κομοτηναίων για μεγάλα αθλητικά ραντεβού «ντοπάροντας» την ΑΕ Κομοτηνής

 

Μεγάλες στιγμές, που θύμιζαν εποχές… Super League  έζησε την Κυριακή το ΔΑΚ Κομοτηνής, καθώς ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της ΕΠΣ Θράκης και γέμισε το γήπεδο, δίνοντας έξτρα κίνητρο στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων που αγωνίστηκαν στον φετινό τελικό του Κυπέλλου.

Επιπλέον, ο φιλανθρωπικός χαρακτήρας της αναμέτρησης με τα έσοδα να δίνονται σε νεαρή κοπέλα που πρόκειται να προβεί σε επέμβαση, αποτέλεσε ένα ακόμα κίνητρο για να γεμίσει το γήπεδο με 2.500 άτομα, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΠΣ Θράκης.

Η εικόνα έδειξε πως ο κόσμος της Κομοτηνής έχει ανάγκη να βλέπει μεγάλες διοργανώσεις, καθώς από την στιγμή που ο Πανθρακικός… «επτώχευσε» δεν έχει τη δυνατότητα να δει μεγάλες ομάδες και μεγάλες αναμετρήσεις στην πόλη του.

Μάλιστα ακόμα πιο δυσάρεστο για τους κατοίκους της Ροδόπης είναι το γεγονός πως Δόξα Προσκυνητών και Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου υποβιβάζονται στα τοπικά και ο Δήμος Κομοτηνής κινδυνεύει να μείνει χωρίς εκπρόσωπο σε εθνικές κατηγορίες στο ποδόσφαιρο.

Πέρα όμως από το ποδόσφαιρο που πλέον δεν έχει μεγάλο εκπρόσωπο στις Εθνικές κατηγορίες, η Κομοτηνή περνά μεγάλη κρίση συνολικά στον στον Αθλητισμό, αφού στο μπάσκετ ΓΑΣ και ΑΕΚ δεν μπόρεσαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να φτιάξουν κάτι δυνατό που θα διεκδικεί την άνοδο στην Β΄ Εθνική και γιατί όχι στην Α2, με αποτέλεσμα τον έναν από τους δύο συλλόγους να επιστρέφει στο τοπικό της ΕΚΑΣΑΜΑΘ και τον άλλον να παλεύει όσο μπορεί στη Γ’ Εθνική.

Έτσι και μόνη ελπίδα για να μείνει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος η πρωτεύουσα της Ροδόπης είναι να ανέβει στην Α1 Κατηγορία η ΑΕ Κομοτηνής στο βόλεϊ. Κάτι που τις τελευταίες ώρες δείχνει να κεντρίζει το ενδιαφέρον των Κομοτηναίων φιλάθλων και να υπάρχει ένας μικρός ξεσηκωμός ενόψει του φάιναλ φορ ανόδου που θα φιλοξενηθεί στην Αλεξανδρούπολη.

«Πρέπει λοιπόν, όλες οι δυνάμεις της Ροδόπης να καταλάβουν ότι η Κομοτηνή φθίνει στο αθλητικό κομμάτι και να αφήσουν τους εγωισμούς τους στην άκρη, γιατί η Κομοτηνή και η Ροδόπη αξίζει πολλά περισσότερα από την τωρινή της κατάσταση», σχολιάζουν παράγοντες του αθλητισμού της περιοχής, που δείχνουν να συνασπίζονται γύρω από την ομάδα βόλεϊ ώστε να πετύχει τον στόχο και να διατηρήσει την διοικητική πρωτεύουσα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και στον αθλητικό χάρτη.