Volley League: Ενστάσεις, προσφυγές και… στον αέρα τα πλέι άουτ αλλά και ποιοι θα είναι αντίπαλοι του Εθνικού Αλεξανδρούπολης σε αυτά

 

Μόλις αργά το βράδυ του Σαββάτου μάθαμε ότι η Νίκη Αιγινίου θα πλαισιώσει τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και τον Παναθηναϊκό στα πλέι άουτ για την αποφυγή μιας θέσης που οδηγεί στον υποβιβασμό, αλλά ένα 24ωρο μετά όλα ανατρέπονται και είναι ρευστά.

Βλέπετε, φαίνεται ότι υπάρχει μια πολύ σοβαρή εκκρεμότητα, που δεν αφορά ευθέως τον Εθνικό αλλά προφανέστατα τον επηρεάζει τινάζοντας στον αέρα και τον δικό του προγραμματισμό. Και αυτό γιατί αναμένεται να προσφύγουν τη Δευτέρα στην  δικαιοσύνη Παμβοχαϊκός και Νίκη Αιγινίου για αντικανονική συμμετοχή του κεντρικού της Κηφισιάς Νίκου Παπαγγελόπουλου στον αγώνα της περασμένης εβδομάδας με τον Ηρακλή.

Ο παίκτης της ομάδας των βορείων προαστίων της Αθήνας είχε αποβληθεί στον αγώνα της Κηφισιάς κόντρα στη Νίκη Αιγινίου. Ο αθλητικός δικαστής τιμώρησε τον Έλληνα κεντρικό με χρηματικό πρόστιμο στηριζόμενος σε άρθρο που αφορά σε αποβολή από το σετ και όχι από τον αγώνα. Και τον τιμώρησε με μεγάλη καθυστέρηση.

Ωστόσο ο κανονισμός είναι σαφής και είναι ακόμα πιο σαφής η τιμωρία που είναι μια αγωνιστική για αυτό το παράπτωμα και εκτίεται αυτοδίκαια στο επόμενο ματς. Αυτό δεν συνέβη και τελικά όταν κατόπιν εορτής διαπιστώθηκε το μπάχαλο, τη λύση έδωσε ο αθλητικός δικαστής που καθυστέρησε να τιμωρήσει εκδίδοντας μια λάθος νομικά απόφαση.

Αυτό δεν σκοπεύουν όμως να το αφήσουν έτσι οι άνθρωποι του Παμβοχαϊκού που κατέλαβε την όγδοη θέση στην κανονική περίοδο και πέφτει επάνω στον Ολυμπιακό αλλά και της Νίκης που θέλει να αποφύγει τα πλέι άουτ και εμφανίζονται έτοιμοι να κυνηγήσουν την υπόθεση. Είναι μάλιστα αποφασισμένοι να φτάσουν μέχρι το ΑΣΕΑΔ για να δικαιωθούν.

Φυσικά αν κριθεί αντικανονική η συμμετοχή Παπαγγελόπουλου τότε η Κηφισιά θα χάσει ματς στα χαρτιά, ίσως θα έχει και τιμωρία και θα κινδυνεύσει να βρεθεί αυτή αντίπαλος του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και του Παναθηναϊκού στα πλέι άουτ.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι αν υπάρξουν αυτές οι νομικές προσφυγές, που το ρεπορτάζ αθηναϊκών μμε τις θεωρούν σίγουρες, αυτό θα σημαίνει ότι  θα μπλοκάρουν τη διαδικασία την έναρξη των πλέι οφ και των πλέι άουτ με το πρωτάθλημα να κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα.

Σύμφωνα με οδηγία της παγκόσμιας ομοσπονδίας τα πρωταθλήματα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Μαΐου και ήδη η διοργανώτρια ΕΣΑΠ φέρεται να έκανε κίνηση προς την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία να ζητήσει παράταση στη λήξη του, αλλά μόνο βέβαιο δεν είναι ότι αυτή θα δοθεί.

Σε κάθε περίπτωση πάνω που ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης είχε μάθει πλέον και το πλήρες πρόγραμμά του, όλα πλέον μπορεί να ανατραπούν. Από τις ημερομηνίες και το πρόγραμμα μέχρι τις ομάδες με τις οποίες θα παλέψει για την παραμονή του…