ΕΠΣ Ξάνθης: Μια 11άδα tips για τον 40ο τελικό Κυπέλλου ανάμεσα σε Ορφέα και Άρη Αβάτου (17:00, LIVE ThrakiSportS)

 

Ορφέας Ξάνθης και Άρης Αβάτου κοντράρονται το απόγευμα της Κυριακής στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης και το ThrakiSportS σας παρουσιάζει αντί pregame μια 11άδα από στοιχεία που πρέπει οπωσδήποτε να ξέρετε για να μπορέσετε απρόσκοπτοι να παρακολουθήσετε τον μεγάλο αγώνα, είτε δια ζώσης στο γήπεδο είτε μέσω του ThrakiSportS.

1. Αυτός είναι ο 40ος τελικός Κυπέλλου της ΕΠΣ Έβρου και ο πρώτος που διεξάγεται μεταξύ των συγκεκριμένων ομάδων. Άλλωστε ο Ορφέας μπορεί να είναι πολυνίκης του θεσμού, ωστόσο το Άβατο μόλις πέρυσι έφτασε για πρώτη φορά σε τελικό. Ωστόσο τον κατέκτησε με το γκολ του Γκέκα και έρχεται σαν κάτοχος του τροπαίου στον φετινό.

2. Ο Ορφέας Ξάνθης είναι ο πολυνίκης του θεσμού, καθώς έχει συνολικά 9 κατακτήσεις (από τις 39 διοργανώσεις) και συνολικά 14 συμμετοχές σε τελικούς. Τελευταία παρουσία σε τελικό πριν τρία χρόνια, όταν ηττήθηκε στα πέναλτι από τον Ηρακλή Ζυγού. Τελευταία κατάκτηση το 2012 όπου νίκησε στον τελικό τον Άρη Πετεινού.

3. Ο Ορφέας Ξάνθης, η Ασπίδα (που είναι δεύτερη σε κατακτήσεις με 7), η Β52 Γενησέας που δεν υπάρχει πια, η Δόξα Ξάνθης που επίσης δεν υπάρχει πια και πιο πρόσφατα ο Παύλος Μελάς Κουτσού είναι οι ομάδες που έχουν πετύχει το repeat, δηλαδή κατάκτηση συνεχόμενων τροπαίων. Κάτι που επιδιώκει το Άβατο. Αναλυτικά η λίστα με όλους τους νικητές και όλους τους τελικούς με ένα κλικ ΕΔΩ.

4. Οι δυο ομάδες θεωρούνται κατά τεκμήριο και οι κορυφαίες ερασιτεχνικές του νομού Ξάνθης. Το Άβατο έχει εξασφαλίσει μάλιστα από την περασμένη Κυριακή την παραμονή του, ο Ορφέας παλεύει ακόμα αλλά έχει πλεονέκτημα σε σχέση με την ΑΕ Διδυμοτείχου που τον καταδιώκει. Θυμηθείτε τη βαθμολογία με ένα κλικ ΕΔΩ.

5. Την φετινή σεζόν οι δυο ομάδες έχουν αναμετρηθεί δυο φορές για το πρωτάθλημα σε δυο επεισοδιακά παιχνίδια. Για τον πρώτο γύρο είχε νικήσει στην Φελώνη το Άβατο με 1-0, στον δεύτερο γύρο πριν περίπου ένα μήνα επικράτησε ο Ορφέας. Μάλιστα μετά από εκείνο το επεισοδιακό ματς, το Άβατο εξέφρασε αντιρρήσεις στην διεξαγωγή του τελικού στο γήπεδο του ΑΟΞ, όπως αποφασίστηκε φέτος καθώς τα Πηγάδια είναι κατειλημμένα λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής Ομάδας.

6. Για να φτάσει στον τελικό ο Ορφέας Ξάνθης αντιμετώπισε στον όμιλο τις Δόξα Σταυρούπολης, Κεσσάνη Ερασμίου και Απόλλωνα Ξάνθης, ακολούθως με συνολικό σκορ 12-0 απέκλεισε το Εράσμιο και στα ημιτελικά με δυο νίκες με 2-0 και 5-1 την Ασπίδα Ξάνθης.

7. Για να προκριθεί στον τελικό ο Άρης Αβάτου πέρασε ως πρώτος από τον όμιλο που είχε αντιπαλους την περσινή φιναλίστ Αναγέννηση Θαλασσιάς, την αήττητη και φαβορί από τότε για την πρωτιά στην Α’ Κατηγορία της ΕΠΣ, Ασπίδα Ξάνθης και την μία εκ των δύο ομάδων έκπληξη φέτος, Αστέρα Μαγικού. Στους «8» απέκλεισε τον Φίλιππο Δροσερού με συνολικό σκορ 7-2 και στα ημιτελικά τον Εχίνο Σπορ που νίκησε με 6-0 και 5-1 σε δυο αγώνες που κατόπιν συμφωνίας των δυο ομάδων φιλοξενήθηκαν αμφότερα στη Φελώνη..

8.  Ο Μπάμπης Χατζημεστής  δε μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Ηλία Μακράκη, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα αντίκρισε την κόκκινη κάρτα στο παιχνίδι με την Καβάλα για τη Γ’ Εθνική. Στην αποστολή για τον μεγάλο τελικό μετέχουν οι Ρούφος, Αθανασίου, Τσιλιγγίρης, Τζαμπάζ, Μαλαδένης, Κατρανίτσας, Καραγκιόζης Β., Μαυρόπουλος, Μπουνταγκίδης, Τορομανίδης, Πασχαλάκης, Καραγκιόζης Γ., Κιούρτ, Μυγγίδης, Χατζηπαππάς, Χαλήλ Ιμπράμ, Ζιγκολάρι, Χίντ, Μουμίνογλου και Ξαντινίδης.

9. Πάνοπλος και αποφασισμένος για το repeat κατεβαίνει ο Άρης Αβάτου. Ο Κυριάκος Κετσιεμενίδης έχει στη διάθεσή του σχεδόν όλους τους ποδοσφαιριστές της ομάδας του Άρη, αφού είναι στην ευχάριστη θέση να μην αντιμετωπίζει ούτε προβλήματα τραυματισμών. Μοναδική εξαίρεση από το παραπάνω ο Κίμμωνας Παπαδιώτης που για προσωπικούς λόγους απουσίασε τις τελευταίες μέρες και είναι αμφίβολος για το παιχνίδι. Όλοι οι υπόλοιποι παίκτες θα μεταβούν κανονικά στο γήπεδο του ΑΟΞ και λίγο πριν το ματς θα αποφασιστεί η αρχική ενδεκάδα και οι 7 που θα καθίσουν στον πάγκο.

10. Όπως κάθε χρόνο η ΕΠΣ Ξάνθης έδωσε την επιλογή στις δύο φιναλίστ του Κυπέλλου να πραγματοποιήσουν κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης του τελικού, κάποιες βραβεύσεις. Από πλευράς του Άρη Αβάτου θα βραβευθούν ο Δήμαρχος Τοπείρου, Θωμάς Μίχογλου, που είναι γνωστός στο ποδοσφαιρικό κοινό από την θητεία του ως προπονητής του Άρη παλαιότερα, ο παλιός ποδοσφαιριστής της ομάδας Θανάσης Λουκμακιάς , αλλά και ο Κώστας Μπάτζιος για την προσφορά του στην ομάδα του Άρη Αβάτου ως παράγοντας του, αλλά και στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο γενικότερα. Ο Ορφέας δεν ανακοίνωσε αν θα κάνει βραβεύσεις και ποιες.

11.  Διαιτητής ορίστηκε από την Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣ Ξάνθης ορίστηκε ήδη τρεις εβδομάδες πριν ο Χρήστος Τζεβελεκίδης, με πρώτο βοηθό τον Χασάν Κούλα και δεύτερο βοηθό τον Κώστα Γκοντόλια. Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Σάββας Κωνσταντινίδης. Η γενική είσοδος στο γήπεδο του ΑΟΞ έχει οριστεί στα 5 ευρώ αλλά θα είναι δωρεάν για γυναίκες και παιδιά. Μάλιστα, εστάλη έγγραφο στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ώστε να ενημερωθούν οι μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου για τον τελικό και ότι η είσοδος είναι δωρεάν. Το ματς αρχίζει στις 17:00 αλλά πιο πριν θα υπάρχουν χορευτικά και εορταστική ατμόσφαιρα. Όπως συμβαίνει εδώ και πέντε χρόνια, θα υπάρχει απευθείας κάλυψη του τελικού στιγμή προς στιγμή από το ThrakiSportS για όσους δεν μπορέσουν να βρεθούν στο γήπεδο.