ΕΠΣ Ξάνθης: Κατατίθεται το αίτημα του Άρη Αβάτου για αλλαγή της έδρας του τελικού του Κυπέλλου

 

Εντός της εβδομάδας και πιθανότατα μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να κατατεθεί και επισήμως στην ΕΠΣ Ξάνθης το αίτημα από τον Άρη Αβάτου για αλλαγή της έδρας του τελικού του Κυπέλλου με τον Ορφέα στις 25 Μαρτίου, έπειτα και όσα έγιναν στο σαββατιάτικο ματς.

Ο τελικός του Κυπέλλου ΕΠΣ Ξάνθης βάσει προκήρυξης διεξάγεται στα Πηγάδια και αν αυτά δεν είναι διαθέσιμα (που δεν θα είναι στις 25 Μαρτίου λόγω αγώνων της Εθνικής Ελπίδων που θα φιλοξενηθεί τότε στην Ξάνθη), τότε διεξάγεται στο γήπεδο του ΑΟΞ.

Το «κακό» είναι ότι το συγκεκριμένο γήπεδο αποτελεί την έδρα του Ορφέα, δηΛΑδή του ενός από τους δύο φιναλίστ. Με το αίτημά του ο Άρης Αβάτου ΘΑ ζητάει η αναμέτρηση να διεξαχθεί σε ουδέτερο γήπεδο. Μάλιστα, όταν αναφέρεται στους ανθρώπους του Αβάτου ότι άλλα αναφέρει η προκήρυξη, η απάντηση είναι ότι ούτε στον περσινό τελικό κυπέλλου Ελλάδος αναφερόταν ο Βόλος ως έδρα αλλά το ΟΑΚΑ, παρόλα αυτά όμως η έδρα άλλαξε.

Από την πλευρά του Ορφέα ο Μπάμπης Χατζημεστής έχει διαμηνύσει στο ThrakiSportS ότι η ομάδα του θα αντιταχθεί σε οποιαδήποτε πρόταση για αλλαγή της έδρας. Η καυτή πατάτα περνά στην διοργανώτρια αρχή, την ΕΠΣ Ξάνθης που βλέποντας την κατάσταση να έχει ξεφύγει, θα πρέπει να λάβει μια απόφαση που όπως και να έχει θα δυσαρεστήσει τη μία από τις δύο ομάδες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε επίπεδο Ξάνθης, άλλο γήπεδο για να φιλοξενήσει τελικό κυπέλλου δεν υπάρχει παρα μόνο ίσως το ΔΑΚ που χρησιμοποιεί ως έδρα η Ασπίδα Ξάνθης. Θεωρητικά υπάρχει και η λύση το ματς να γίνει στα Πηγάδια αλλά σε άλλη ημερομηνία, κάποια Τετάρτη ως τις 25 Μαρτίου αλλά αυτό θα είναι μεγάλη ήττα για τον ίδιο τον πρόεδρο Πανίδη που είχε πρωτοστατήσει στην κίνηση να διακοπεί το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής στις 25 Μαρτίου για να διεξαχθούν οι τελικοί των Κυπέλλων ΕΠΣ.

Πάντως, το αίτημα του Αβάτου δεν περιορίζεται μόνο στην έδρα αλλά θα ζητά και οι διαιτητές του τελικού να είναι οι πιο αξιολογημένοι της Ξάνθης και αν αυτοί δεν μπορούν, να ζητηθεί βοήθεια από γειτονικούς νομούς. Ένα μήνα πριν την διεξαγωγή του τελικού, σε παρασκηνιακό επίπεδο η κόντρα έχει μόλις αρχίσει, στον απόηχο και της μεταξύ των δύο ομάδων επεισοδιακής αναμέτρησης για το πρωτάθλημα…