Volley League: Ποιο αποτέλεσμα συμφέρει τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης στο Εθνικός Πειραιά – Παναθηναϊκός

 

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης ηττήθηκε με 3-1 σετ στο Βραχάτι, τα άλλα αποτελέσματα για άλλη μια φορά δεν ήρθαν ευνοϊκά και πλέον είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα παλέψει στα πλέι άουτ για την παραμονή του στην Α1 Κατηγορία.

Απομένει ένα παιχνίδι για την ολοκλήρωση της αγωνιστικής και τίθεται πλέον θέμα ποιο αποτέλεσμα συμφέρει τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, που θα δει πιθανότατα την Δευτέρα να αναμετρώνται οι δυο ομάδες με τις οποίες θα παλέψει για την παραμονή στα πλέι άουτ.

Αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός έχει 14 βαθμούς, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης 20 ενώ ο Εθνικός Πειραιά ισοβαθμεί με τον Παμβοχαϊκό στους 24. Πιο πάνω, στους 27 πόντους είναι Νίκη Αιγινίου, Κηφισιά και Ηρακλής Χαλκίδας.

Αν νικήσει ο Παναθηναϊκός, τότε θεωρητικά ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης θα απέχει μόλις 4 πόντους από την παραμονή και υπενθυμίζεται ότι υποδέχεται τον Εθνικό Πειραιά την άλλη εβδομάδα, αλλά με τον Παμβοχαϊκό να έχει εύκολο τρίποντο με την Παναχαϊκή, θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι η απόσταση από την σωτηρία είναι 7 πόντοι και μάλλον δεν καλύπτεται για τους Εβρίτες.

Το ερώτημα είναι ποιον από τους Εθνικό Πειραιά ή Παναθηναϊκό θεωρούν πιο επικίνδυνο αντίπαλο για τα πλεί άουτ. Αν νικήσει ο Εθνικός Πειραιά τον Παναθηναϊκό, τότε θα έχει διαφορά ασφαλείας από τον Παναθηναϊκό στα πλέι άουτ, ενώ ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης θα έχει διαφορά 3 πόντων από τους Εβρίτες.

Όμως σε μια τέτοια περίπτωση ο Εθνικός Πειραιά θα βάλει στο κόλπο των πλέι άουτ και τις άλλες ομάδες και κανείς δεν ξέρει ποια από αυτές θεωρείται πιο βατή για Μουστακίδη και παίκτες του, αν και έτσι κι αλλιώς είναι κάτι που δεν το αποφασίζουν.

Εφόσον νικήσει ο Παναθηναϊκός τον Εθνικό Πειραιά, τότε μειώνει πολύ την διαφορά από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης (από τρεις πόντους στα πλέι άουτ θα πάμε στους δύο ή ίσως και στον ένα) και με μεγαλύτερη ακρίβεια θα είναι ο Εθνικός Πειραιά η τρίτη ομάδα που θα τα απαρτίζει. Τον οποίο οι Εβρίτες υποδέχονται την άλλη Δευτέρα.

Μύλος δηλαδή – και δύσκολοι καιροί για να εξαρτάσαι από τα αποτελέσματα άλλων χωρίς εσύ να μπορείς να κάνεις κάτι για αυτό…