Γ’ Εθνική: Πυροβόλο ο Ορφέας «γάζωσε» την ΑΕΔ και την «στέλνει» στο τοπικό

 

Καθοριστική νίκη για τη συνέχεια του πρωταθλήματος και πετυχαίνοντας 5 γκολ σε διάστημα 20 λεπτών στο δεύτερο μέρος ο Ορφέας Ξάνθης υπέταξε την ΑΕ Διδυμοτείχου που έπαθε απίστευτο μπλακ άουτ και κατέρρευσε.

Στο πρώτο ημίχρονο και ιδίως στα πρώτα 30 λεπτά οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που είχαν τις καλύτερες ευκαιρίες. Αρχικά απείλησαν με το φάουλ του Ιντζέ στο 8′ και να αναγκάζει τον Ρούφο σε εντυπωσιακή απόκρουση στη δεξιά του γωνία, ενώ και στο 32′  σε σέντρα του Εμρέ ο Βασίλης Καραγκιόζης στη προσπάθειά του διώξει έστειλε τη μπάλα λίγο δίπλα από το δοκάρι της εστίας του Ρούφου. Στο επόμενο λεπτό μετά την εκτέλεση του κόρνερ για την ΑΕ Διδυμοτείχου, ο Πασχαλάκης έφυγε γρήγορα στη κόντρα, μετά από μπαλιά στη πλάτη της άμυνας, έκανε το σουτ από καλό σημείο, αλλά ο Άγγελος Συριτούδης μπλόκαρε την μπάλα. Στο 38′, σουτ του Γιαννόπουλου μετά από ωραία προσπάθεια ανάγκασε τον Ρούφο σε νέα επέμβαση.  Λίγο πριν την λήξη του πρώτου μέρους ο Ορφέας απείλησε με την σειρά του με κεφαλιά του Μπουνταγκίδη.

Στο δεύτερο μέρος οι Εβρίτες έμειναν στα αποδυτήρια, όπου είχαμε αγώνα καταιγισμό γκολ για τον Ορφέα Ξάνθης! Ο Ξαντινίδης στο 55′ πήρε το ριμπάουντ από σουτ του Τορομανιδη που έδιωξε ο Συριτούδης και έπιασε ένα πολύ δυνατό και δύσκολο σουτ έξω από την περιοχή, και έβαλε μπροστά  1-0 την ομάδα του. Στο 64′  δεύτερο γκολ για τον Ορφέα αφού ο Πασχαλάκης έκανε σέντρα από αριστερά, ο Χιντ Ιμέρ έπιασε μια δυνατή κεφαλιά, με τη μπάλα να τραντάζει αρχικά το οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχει να καταλήγει στα δίχτυα του Συριτούδη. Στο 68′ ο Ορφέας κάνει το 3-0 με τον on fire το τελευταίο διάστημα Χιντ Ιμέρ που με κεφαλιά από σέντρα του Τζαμπάζ έφτασε τα 8 στο πρωτάθλημα.  Οι γηπεδούχοι δεν σταμάτησαν και εκμεταλλευόμενοι την άνευ όρων παράδοση της ΑΕΔ έκαναν στο δίλεπτο 82-84′ με τον Πασχαλάκη το 5-0  και άφησαν τους αντιπάλους τους 4 βαθμούς κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού και με πολλά προβλήματα στον γυρισμό για το Διδυμότειχο.

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ: Ρούφος, Τζαμπάζ Χακή, Τορομανίδης, Μαλαδένης, Μακράκης (83′ Μυγγίδης), Μαυρόπουλος, Καραγκιόζης Β., Μπουνταγκίδης, Ξαντινίδης (80′ Καραγκιόζης Γ.), Χιντ Ιμέρ, Πασχαλάκης.

ΑΕ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ: Συριτούδης Α., Θάνος(68′ Αλεξακίδης), Καζάλας, Πατιαλιάκας, Χρίστεφ (62′ Τζανετάκος), Πετρόπουλος, Εμρέ (62′ Σουλεϊμάν), Αβογιάν, Σιμτσάκης (55′ Καπετανίδης), Γιαννόπουλος, Ιντζές.