Γ’ Εθνική: Στο ίδιο έργο θεατές το Άβατο! Υπέκυψε στο φινάλε με αυστηρό πέναλτι από το τρένο του Αετού Ορφανού

 

Με αυστηρό πέναλτι ο Άρης Αβάτου γνώρισε νέα ήττα στο φινάλε σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι αυτή την φορά από την ομάδα τρενο και πλεον πρωτοπόρο με επτά σερί νίκες Αετό Ορφανού με 1-0.

Ο Άρης έχοντας κάτω από τα δοκάρια έναν εκπληκτικο Αμουτζάκη που έκανε εντυπωσιακές επεμβάσεις άντεξε μεχρι το τέλος αλλα τελικά δεν τα καταφερε και πλεον βρισκεται μολις 2 βαθμούς πάνω από την ΑΕΔ και την ζώνη του υποβιβασμού και πρέπει να προσέξει αν δεν θέλει να μπλέξει σε περιπέτειες.

Ο Αετός σύμφωνα με την “Πρωινή” από όπου και η φώτο μπήκε δυνατά και στο 15′ απέίλησε με τον Γ. Τζαμπέγια αλλά το σουτ που επιχείρησε «έγλειψε» το οριζόντιο δοκάρι. Στο 28′ο Άρης απείλησε σε φάουλ του Σαρηγιαννίδη, αλλά την καλή κεφαλιά του Χαριτίδη, απέκρουσε σωτήρια ο Τοπαλίδης κρατωντας το μηδέν. Στο 39′ ο Δουμάνης είχε πλασέ δίπλα από το δοκάρι του Αμουτζάκη, ενώ παλι οι Ξανθιώτες απέιλησαν λίγο πριν το ημιχρονο όταν στο 43′ σε ένα δυο των Ευθυμιάδη και Λαζαρίδη το σουτ του δεύτερου περασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Τοπαλίδη.

Στo δεύτερο μέρος ο Αετός πίεσε περισσότερο, αρχικά στο 54′ όταν σε φάουλ του Δουμάνη η κεφαλιά του Μαυρομάτη απομακρύνθηκε δύσκολα σε κόρνερ από τον Αμουτζάκη, και στην συνέχεια στο 58′ με προβολή του Δουμάνη. Νέα φαση στο επόμενο λεπτό για τους Καβαλιώτες όταν σε διαγώνιο σουτ του Δουμάνη, αποκρούει ασταθώς ο Αμουτζάκης και το νέο πλασέ του Σαββατιανού σώζει πάνω στη γραμμή ο Παπαδιώτης. Η πρωτοβουλία των παικτών του Δημήτρη Σίτσα εντάθηκε ακόμα περισσότερο όταν στο 62` σουτ του Δουμάνη από το ύψος της μεγάλης περιοχής, σώζει και πάλι ο Αμουτζάκης, όπως κεφάλια του Μαυρομάτη στο 78 απο πλεονεκτική θέση σε σέντρα του δραστηριου Δουμάνη που ήταν σε όλες τις φάσεις. Και φτάνουμε στο 90”οπου έγινε η φαση του αγώνα πουν ξεσήκωσε τιος διαμαρτυρίες των κιτρινόμαυρων. Συγκεκριμενα ο Γ. Τζαμπέγια ανατραπηκε οριακά στην μεγάλη περιοχή από τον Ψεματά που αποβλήθηκε στην συνέχεια με απ’ ευθείας κόκκινη από τον Θεσσαλονικιό διαιτητή Βουρνέλη που έδειξε το σημείο του πέναλτι, με τους ανθρώπους του Αρη να ιχυρίζονται ότι ήταν εκτός περιοχής. Στην εκτέλεση ο πρωην παίκτης της Ξάνθης Φώτης Δουμανης με το 6ο του φετινό τέρμα έγραψε το τελικό το 1-0.

ΑΕΤΟΣ ΟΡΦΑΝΟΥ (Σίτσας): Τοπαλίδης, Ζαρωτιάδης, Κάμπατζης, Παυλίδης (72′ Μήττας), Μαυρομάτης, Σαββατιανός (63′ Σαλπιγγίδης), Ελέζι, Τζαμπέγια Φ., Τζαμπέγια Γ. (95′ Ευκαρπίδης), Δουμάνης, Ρίντα (46′ Δούμπλατζης)

ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ (Κετσιεμενίδης): Αμουτζάκης, Κούτρας, Ψεματάς, Παπαδιώτης, Κουτσούμπας, Δόντσος (94′ Καλαϊτζίδης), Σαρηγιαννίδης, Κουτίνης, Λαζαρίδης (83′ Ταχτσίδης), Χαριτίδης (87′ Κελεσίδης), Ευθυμιάδης