Ηχηρή παρέμβαση Γκιρτζίκη για τις υποθέσεις ΑΕΞ και ΠΑΕ Ποντίων με αιχμές κατά Γραμμένου και Πανίδη

 

Σε ηχηρή παρέμβαση προχώρησε ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης με αφορμή την υπόθεση του εμβλήματος της ΑΕ Ξάνθης και της μήνυσης που προτίθεται να καταθέσει στην Εισαγγελία Ξάνθης η ΠΑΕ Ποντίων.

«Δυστυχώς υπάρχει μια τρελή κατάσταση σε πάρα πολλά θέματα και δεν είναι της ώρας για να επεκταθώ. Όμως αυτό είναι βαθιά πατριωτικό θέμα και από την στιγμή που θέλουμε να είμαστε δίκαιοι με κάποιους, δεν μπορούμε να είμαστε άδικοι με κάποιους άλλους. Δυο μέτρα και δύο σταθμά στο θέμα αυτό, δεν πρέπει να υπάρχουν και είναι ντροπή για όλους αυτούς οι οποίοι δεν έφτασαν σε σημείο να έχουν δώσει λύση στο θέμα και να τελείωνε. Είναι κρίμα για τους ανθρώπους που παλεύουν για αυτό και είναι ντροπή για αυτούς που σιωπούν και κρύβουν κάτω από το “χαλί” ένα πρόβλημα που θα έπρεπε να το είχαν λύσει», σχολίασε ο Γιώργος Γκιρτζίκης στην εφημερίδα “Θράκη” κάνοντας έμμεσα σύγκριση ανάμεσα στην περίπτωση της ΑΕΞ και αυτήν της ΠΑΕ Ποντίων Θρυλορίου.

Ο Γ. Γκιρτζίκης συνέχισε: «Θα έπρεπε ο φίλος μου ο Γιώργος Πανίδης, να το είχε βάλει ο ίδιος θέμα στην Ομοσπονδία αλλά ακόμη και αν δεν ήταν μέλος της Ομοσπονδίας, με τις διαστάσεις που πήρε αυτό το θέμα και είδε να τιμωρείται μια ομάδα από την διπλανή Ένωση και τον διπλανό νομό, δεν θα έπρεπε να αφήσει να ισχύει αυτό το πράγμα στην δική μας Ένωση γιατί είναι ντροπή». 

Σε σχέση με το αν υπερβάλουν οι άνθρωποι της ΠΑΕ Ποντίων, ανέφερε: «Δεν ξέφυγαν οι άνθρωποι της ΠΑΕ Ποντίων. Ήταν πολύ σωστοί και λογικοί και θα μπορούσαν να μην είχαν υποστεί καμία συνέπεια. Αν και δεν φταίει η ΕΠΣ Θράκης σε αυτό το θέμα περισσότερο γιατί πήρε μια ερμηνεία από την Ομοσπονδία για αυτό το θέμα και αφού αναγκάστηκε να εφαρμόσει αυτό που η ίδια η Ομοσπονδία επέβαλλε, γιατί έτσι λέει ο φίλος μου ο Μάνος Γαβριηλίδης, ότι του το επέβαλλε και το πιστεύω. Δεν μπορώ να το αμφισβητήσω. Άρα αφού του το επέβαλλε η ίδια η Ομοσπονδία, γιατί δεν επιβάλλει και για την Αθλητική Ένωση Ξάνθης το ίδιο; Και αφού όμως δεν το επέβαλλε η Ομοσπονδία, αυτό δεν μπορώ να το ξέρω, μπορεί να το επιβάλλει και να μην εφαρμόστηκε για παράδειγμα, έπρεπε να το κάνει ο Γιώργος Πανίδης. Είναι αδικία. Αισθάνονται κατάφορα αδικημένοι οι άνθρωποι που έγραψαν αυτές τις λέξεις, λόγω του ότι έχει υποστεί την Γενοκτονία ο Ελληνισμός εκεί. Στο κάτω κάτω, οι Έλληνες Μουσουλμάνοι που κατοικούν εδώ, τι δουλειά έχουν με τον Κεμάλ Αττατούρκ; Αυτοί που θέλουν να έχουν σχέσεις, σκέψεις και αναμνήσεις με τον Κεμάλ Αττατούρκ πηγαίνουν εκεί. Αυτοί που είναι εδώ, είναι Έλληνες. Το αν είναι Μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα, τους σεβόμαστε, όπως οφείλουν και αυτοί να σέβονται εμάς που είμαστε Χριστιανοί. Τίποτα περισσότερο».

«Ένας λόγος παραπάνω που ο κ. Πανίδης, είναι μέλος της ΕΠΟ. Αφού αυτό που συμβαίνει στο σπίτι σου δεν το αναδεικνύεις, αυτοί που είναι μακριά ούτε ζουν στον τόπο, ούτε θα υποστούν τις συνέπειες (τυχόν) αργότερα από όλα αυτά» τονίζει επίσης ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης στην παρέμβαση που έκανε μέσω της εφημερίδας “Θράκη”, σημειώνοντας με έμφαση πως «το έμβλημα παραμένει όταν βλέπουν αυτήν την αδράνεια. Εμείς δεν μπορούμε να τους “κακίσουμε”. Αυτοί κάνουν την δουλειά τους, εμείς τι κάνουμε;».