Γ’ Εθνική: Τέσσερις επιτυχίες και μια αποτυχία για τους διαιτητές από Έβρο, Ροδόπη, Ξάνθη στα τεστ των Αμπελοκήπων

 

Πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Τρίτης στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης το τεστ για τους διαιτητές της Γ’ Εθνικής που προέρχονται από τις ΕΠΣ της Βόρειας Ελλάδας και συγκεκριμένα από τις περιοχές της Θράκης, της Θεσσαλίας και της Ηπείρου.

Αν και δεν υπήρξε επίσημη ενημέρωση, πληροφορίες του ThrakiSportS αναφέρουν ότι οι Κομοτηναίοι Δρακίδης και Κακουλίδης, ο Εβρίτης Σιμίδης και ο Ξανθιώτης Τσοπουλιδης κατάφεραν να περάσουν τα τεστ με επιτυχία, ενώπιον κριτών από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας. Συγκεκριμένα, από την ΚΕΔ ήταν παρόντες οι Κουκουλάκης, Καλύβας, Ιωσηφόγλου καθως και ο γυμναστής Βασίλης Λώλης.

Αντιθέτως, όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα diaititis.gr, o μόνος που απέτυχε από τους διαιτητές Γ’ Εθνικής που συμμετείχαν στα τεστ από τις περιοχές που προαναφέρθηκαν «ήταν ο διαιτητης από την Ξανθη Ελευθερακης». Το ίδιο άρθρο αναφέρει ότι έτρεξαν και οι διαιτητες Football League Τεβεκέλης και Μαλουτας καθως και οι βοηθοι Γιαντσης και Παρασίου που δεν ειχαν μετασχει στα τεστ γιατι ηταν στον αγωνα ΟΦΗ-Δόξα Δραμας.

Από την πλευρά της πάντως η ΚΕΔ εξέδωσε ανακοίνωση για τα τεστ της περασμένης εβδομάδας, που αφορούσαν διαιτητές και βοηθούς της Super League και της Football League. Όλοι οι Θρακιώτες τα πέρασαν με επιτυχία, όπως προκύπτει δια της εις άτοπον απαγωγής από την ίδια την ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των FIFA Tests Διαιτητών και Βοηθών Διαιτητών Super League και Football League (17-19/01/2018).

Όσον αφορά στη Super League, σε σύνολο 20 Διαιτητών που έλαβαν μέρος, 19 πέρασαν το Interval Test της FIFA και ένας (Θάνος) το – Yo – Yo Test (100% επιτυχία). Επίσης, δύο Έλληνες Διαιτητές, οι κ. Σιδηρόπουλος και Παπαδόπουλος θα συμμετάσχουν στο UEFA Elite Round. Ένας Διαιτητής FIFA, ο κ. Καλογερόπουλος, τραυματίστηκε, ενώ ο κ. Παπαπέτρου ήταν ασθενής. Ύστερα από το πέρας των εν λόγω δοκιμασιών, ο κ. Θάνος θα συμμετάσχει στη λίστα της 1ης κατηγορίας, ενώ οι κ. Καλογερόπουλος και Παπαπέτρου θα λάβουν μέρος σε Test φυσικής κατάστασης όταν αποθεραπευτούν.

Αναφορικά με τους Βοηθούς Διαιτητές, σε σύνολο 54 συμμετεχόντων (δε συμμετείχε ο κ. Καραβασίλης), 50 έλαβαν μέρος στο FIFA Test και πέτυχαν οι 48 (απέτυχαν δύο, οι κ. Λάμπρου και Απτόσογλου), δηλαδή η επιτυχία έφτασε στο 96%. Τέσσερις Βοηθοί έλαβαν μέρος στο ARIET Test και το πέρασαν με επιτυχία.

Απόλυτη η επιτυχία για τους Διαιτητές της Football League: Από τους 59 της κατηγορίας, έλαβαν μέρος στο FIFA Test οι 55 και πέρασαν όλοι. Από τους τέσσερις απόντες, οι τρεις ήταν τραυματίες και ένας απουσίαζε διότι είχε οριστεί να διευθύνει αγώνα της FL την Τετάρτη 17/01, οπότε θα λάβει μέρος στα Test της Γ΄ Εθνικής την επόμενη εβδομάδα.

Στο 100% έφτασε η επιτυχία και για τους Βοηθούς Διαιτητές της FL, αφού πέρασαν τα Test και οι 114 συμμετέχοντες. Από το σύνολο των 120 της σχετικής λίστας, δεν έλαβαν μέρος έξι, οι τέσσερις λόγω τραυματισμού και δύο επειδή είχαν οριστεί σε αγώνες.