Παραιτήθηκε από αντιδήμαρχος Κομοτηνής ο πρώην διαιτητής και νυν παρατηρητής Μανώλης Ταπαντζάς

 

Η δηµοτική σύµβουλος της πλειοψηφίας Κατερίνα Ιωαννίδου είναι η νέα αντιδήμαρχος ∆ιοίκησης και Συντονισµού, μετά  την παραίτηση Μανώλη Ταπατζά από το αξίωµα του αντιδηµάρχου, και την απαλλαγή του από την άσκηση των αρµοδιοτήτων που του είχαν ανατεθεί µε απόφαση δηµάρχου. 

Η νέα αντιδήμαρχος ορίστηκε µε αντιµισθία για το υπόλοιπο της θητείας, δηλαδή µέχρι 31-8-2019 και μεταβιβάστηκαν σε αυτήν οι αρμοδιότητες της αντιδημαρχίας.

Θέλει να συνεχίσει, εκεί όπου σταμάτησε ο Μανώλης Ταπατζάς, είπε στην πρώτη της δήλωση στην εφημερίδα “Χρόνος” η νέα αντιδήμαρχος. Πιο συγκεκριμένα, η Κατερίνα Ιωαννίδου είπε: “Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον δήμαρχο που με τιμά με την εμπιστοσύνη του για δεύτερη φορά, γιατί παλιότερα μου είχε αναθέσει την Γευσιγνωσία ΑΕ όπου νομίζω πως είχαμε πολύ καλά αποτελέσματα. Πλέον μου ανέθεσε την αντιδημαρχία και ευελπιστώ να προσθέσω σε ό,τι κατάφερε ο προκάτοχός μου, και να προσθέσω τη δική μου σφραγίδα”.

Αναφορικά με ενδεχόμενες προσλήψεις στο δήμο, δεν φάνηκε πολύ …ομιλητική. “Κινούμαστε πάντα με συμβασιούχους, αλλά σε λίγο καιρό θα έχουμε νεότερα. Δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω”, ανέφερε, ενώ για την πρώτη μέρα της στο νέο πόστο εξήγησε ότι “γνωριζόμαστε με τους συνεργάτες, το προσωπικό και κοιτάμε τις εκκρεμότητες που υπάρχουν”.

Πλέον, η κα Ιωαννίδου τίθεται στην κρίση των δημοτών κι έχει ένα δύσκολο έργο να διαχειριστεί. Ένας δήμος με 193 μόνιμους υπαλλήλους – σύμφωνα με δηλώσεις του κου Ταπατζά – σε καθαριότητα, διοικητικό προσωπικό, μηχανικούς, τεχνική υπηρεσία, πρόνοια, ΚΕΜΕΑ, κ.ά. Μάλιστα, πριν γίνει καλλικρατικός ο Δήμος Κομοτηνής, είχε περισσότερο προσωπικό από ό,τι σήμερα, ενδεικτικό της μείωσης των εργαζομένων.

Το ότι ο δήμαρχος έκανε δεκτή την απόφασή του να αποχωρήσει, ανέδειξε ο Μανώλης Ταπατζάς μιλώντας στο Ράδιο Χρόνος 87,5f m και τον Δήμο Μπακιρτζάκη. Ο ίδιος εξήγησε πως υπήρξε “μία παράταση κάποιων μηνών, λόγω των συνθηκών και των αναγκών του δήμου”.

Με χιούμορ ο ίδιος δηλώνει πως “δύο καρπούζια σε μία μασχάλη δεν γίνεται”, επικαλούμενος τον διπλό φόρτο εργασίας, της δουλειάς και της αντιδημαρχίας. “Ζήτησα από τον δήμαρχο την απομάκρυνσή μου από την αντιδημαρχία γιατί κουράστηκα, καθώς είναι πολύ δύσκολο να έχεις μια αντιδημαρχία και παράλληλα να έχεις και 48 νομικά πρόσωπα, να φεύγεις από τη μία δουλειά στις τρεις το μεσημέρι και να πηγαίνεις το απόγευμα στην άλλη γιατί αλλιώς δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις. Αυτά τα τρία χρόνια προσπάθησα και υπερέβαλα εαυτόν, που είχε σαν αποτέλεσμα την κούρασή μου”.

Ο ίδιος μπορεί να μην λέει ρητά ότι δεν θα τεθεί ξανά στην κρίση των δημοτών, όμως όπως δηλώνει “η λογική λέει ότι δεν θα είμαι υποψήφιος την άλλη φορά, αλλά ο καιρός θα δείξει. Εμένα πάντως δεν είναι η πολιτική αυτοσκοπός μου”.

“Όταν κρίνει κανείς ότι μπορούμε να προσφέρουμε τότε πρέπει να το κάνουμε. Όταν κρίνει κανείς ότι δεν μπορεί να προσφέρει ή ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου πλέον ή έχει να κάνει άλλες ασχολίες και άλλα ενδιαφέροντα, τότε πρέπει να σταματά. Όταν κάνουμε μια δουλειά πρέπει να την κάνουμε σωστά, δηλαδή να βάζουμε ως πρώτους παράγοντες την τιμιότητα, την αξιοπρέπεια και την εργασία. Όταν καταφέρουμε σε αυτά τα τρία, νομίζω πως είμαστε πετυχημένοι“, είπε ο κ. Ταπαντζάς.

Αναφορικά με την αντικαταστάτριά του, σχολιάζει πως “πρέπει να δοκιμάζονται όλοι οι συνάδελφοι. Κάποιος μπορεί να δείξει τις ικανότητές του, αυτά που μπορεί αλλά κι αυτά που δε μπορεί να κάνει, μέσα από την ανάθεση μίας θέσης”. Επίσης, ευχαρίστησε τον Γιώργο Πετρίδη για την εμπιστοσύνη που του έδειξε, δήλωσε πως οι σχέσεις τους είναι άριστες και πρόσθεσε πως “ελπίζω μέσα από την εργασία μου να φάνηκα αντάξιος των προσδοκιών του δημάρχου και όχι μόνο, γιατί μεγαλύτερη σημασία έχει το να έμειναν ευχαριστημένοι οι συνδημότες μας”.

Αναφορικά τέλος με το έργο που αφήνει πίσω του, προτάσσει ως πρώτη επιτυχία την ψηφιοποίηση των διαδικασιών και την σχέση δημότη-δημαρχίας. Αναλυτικά σημειώνει: “Προσπάθησα να κάνω πιο εύκολη την διαδικασία της επαφής του πολίτη με την δημαρχία. Θα έλεγα ότι σε πολύ μεγάλο βαθμό το κατάφερα, προσπάθησα να βάλω μια τάξη στα διοικητικά. Το σημαντικότερο είναι ότι προσπαθήσαμε να βάλουμε ό,τι έχει να κάνει με το διαδίκτυο μέσα στην ζωή και στην καθημερινότητα των δημοτών”.