Απαισιόδοξος για το μέλλον των ομαδικών σπορ στη Ροδόπη ο «πρύτανης» των αθλητικογράφων της Κομοτηνής

 

«Πάρα πολύ άσχημη χρονιά για τον αθλητισμό της Ροδόπης ήταν το 2017» υποστηρίζει ο αθλητικογράφος Μανώλης Παπαδόπουλος, ο οποίος  σχολιάζοντας τα αθλητικά δρώμενα της περιοχής τα περιγράφει με μελανά χρώματα και μιλά για «αθλητικό μαρασμό» στα δημοφιλή αθλήματα.

«Ομάδα ποδοσφαίρου στις μεγάλες κατηγορίες δεν έχουμε. Η Δόξα Προσκυνητών και η Δόξα Σιδηροχωρίου ό,τι μπορούν το κάνουν, είναι μεγάλο επίτευγμα αν παραμείνουν στην κατηγορία τους» δηλώνει στην Μαρία Νικολάου , κάνοντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής τον απολογισμό της χρονιάς που έφυγε και στην διάρκεια της οποίας είχαμε το συγκλονιστικό γεγονός του τέλους του Πανθρακικού.

Ο επονομαζόμενος και ως «πρύτανης» των αθλητικογράφων της Κομοτηνής, που παρά την συνταξιοδότησή του συνεχίζει να αρθρογραφεί για λογαριασμό της “Θρακικής Αγοράς” με την πάντα καυστική πένα του, αναφέρει ακόμα ότι και «στο μπάσκετ ο ΓΑΣ Κομοτηνή είναι μια από τα ίδια, η ΑΕΚ κινδυνεύει να πέσει, δηλαδή ούτε του χρόνου δεν θα έχουμε Β’ Εθνική. Κάποιες μικρότερες πόλεις έχουν και στην Α1 και στην Α2».

Μια από τα ίδια και στο βόλεϊ, οπότε το ταμείο της χρονιάς που έφυγε, αλλά και οι μελλοντικές προβλέψεις του για τη νέα χρονιά αποθαρρύνουν. «Νομίζω ότι στο μπάσκετ γυναικών θα έχουμε εκπρόσωπο στην Α2», παρατηρεί και στο ερώτημα πού οφείλεται αυτός ο αθλητικός «μαρασμός» απαντά πως τα πάντα είναι θέμα χρημάτων: «Στην έλλειψη επίσημων χορηγών. Αν βρεθούν χορηγοί και διαθέσουν χρήματα, τότε πας μπροστά. Η εποχή που ο ΓΑΣ στηριζόταν στην φιλανθρωπία διάφορων παραγόντων έχει παρέλθει», δηλώνει.

Ωστόσο, στον αθλητισμό δεν γυρίζουν την πλάτη μόνο οι χρηματοδότες, αλλά και το κοινό. Λίγοι είναι εκείνοι που στηρίζουν πιστά με την παρουσία τους τις ομάδες της περιοχής και τις προσπάθειες των αθλητών σε όλους τους χώρους. «Η οικονομική κρίση έπαιξε κι αυτή το ρόλο της. Το ενδιαφέρον του κοινού δεν υπάρχει, αντιθέτως υπάρχουν χώροι, γήπεδα. Δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τους συμπολίτες μας», παρατηρεί.

Τελικό συμπέρασμα, σύμφωνα με τον έμπειρο αθλητικογράφο, στα ομαδικά αθλήματα στην Ροδόπη «θα έχουμε μια από τα ίδια», σε αντίθεση με τις προσπάθειες των γειτονικών πόλεων. «Κοιτώντας στους γειτονικούς Νομούς μόνο ζήλια αισθανόμαστε», λέει. Όσον αφορά τέλος στα ταλέντα του τόπου μας, όπως η έμπειρη ματιά του παρατηρεί, «αυτά υπάρχουν, γίνεται δουλειά σε βάθος, αλλά γιατί δεν βλέπουμε να προωθούνται στις ομάδες, δεν ξέρω».

Ίσως η Κομοτηνή να «τρώει» τα ταλέντα της παρατηρεί στο τέλος της κουβέντας η Μαρία Νικολάου στο κείμενο που ανάρτησε στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ Κομοτηνής για να συμφωνήσει χαμογελώντας ο Μανώλης Παπαδόπουλος λέγοντας με νόημα πως «ως ένα σημείο ισχύει κι αυτό».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here