Volley League: 10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για το Ηρακλής Χαλκίδας – Εθνικός Αλεξανδρούπολης (17:15, LIVE ThrakiSportS)

 

Στην Χαλκίδα ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης φιλοξενείται από τον τοπικό Ηρακλή σε αναμέτρηση που διεξάγεται το απόγευμα της Παρασκευής για την 10η και προτελευταία για τον πρώτο γύρο αγωνιστική της Volley League.

To ThrakiSportS όπως κάθε φορά πριν από τους αγώνες του Εθνικού κωδικοποίησε δέκα πράγματα που πρέπει να ξέρετε πριν κάτσετε στην τηλεόραση να δείτε τον αγώνα.

1. Ναι, σωστά διαβάσατε. Η αναμέτρηση είναι τηλεοπτική. Μεταδίδεται απευθείας στις 17:15 από την ΕΡΤ2 και το γεγονός αυτό τονίζεται ιδιαίτερα από τους ανθρώπους των γηπεδούχων.

2. Ο αγώνας έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 17.15 και θα έχει ως διαιτητές τους Φραγκάκη και Γεροθόδωρο.

3. Ο Ηρακλής Χαλκίδας σκοπεύει στην πρώτη του νίκη επί του Εθνικού Αλεξανδρούπολης. Προϊστορία μόνο δύο αγώνων υπάρχει από πέρυσι. Ο Εθνικός νίκησε και στα δύο ματς με 3-1, τόσο στην Αλεξανδρούπολη όσο και στην Εύβοια.

4. Αν ο Ηρακλής νικήσει, και μάλιστα  με τρίποντο ,είναι δυνατόν να μπει ακόμα και στην 4αδα της βαθμολογίας με το τέλος του 2017. Εχει 15 βαθμούς και προέρχεται από νίκη επί του Παναθηναϊκού στο Μετς με 3-2 σετ.

5. Ο Εθνικός προέρχεται από την ήττα με κατεβασμένα χέρια με 3-0 σετ από τον ΠΑΟΚ. Ήταν μόλις το δεύτερο ματς που δεν κέρδισε έστω έναν πόντο, μετά από το ματς με Ολυμπιακό.

6. Αν ο Εθνικός χάσει και ειδικά αν δεν πάρει πόντο, θα μπλεχτεί σε περιπέτειες αλλά έχει συνηθίσει να παίζει έτσι και συνήθως η αντίδραση είναι μοναδική. Αρκεί να θυμηθεί κανείς τα ματς στην Πάτρα και την περασμένη εβδομάδα με τον Εθνικό Πειραιώς.

7. Αν όμως ο Εθνικός κερδίσει τότε οι δυο ομάδες θα ισοβαθμήσουν. Ο Εθνικός είναι στην 8η θέση με 12 βαθμούς.

8. Στη Χαλκίδα ο Ηρακλής σε πέντε αγώνες έχει τρεις νίκες και έχει ηττηθεί από Ολυμπιακό και Φοίνικα.

9. Εκτός έδρας ο Εθνικός μετράει τρεις νίκες επί Παναθηναϊκού και Παναχαϊκής και Εθνικού Πειραιά και μόλις δυο ήττες από Ολυμπιακό και Ηρακλή Θεσσαλονίκης.

10. Πρόσωπο του αγώνα ο λίμπερο του Εθνικού Γρηγόρης Κοντοστάθης, επιστρέφει ως αντίπαλος στο γήπεδο όπου πριν δυο χρόνια πανηγύρισε την άνοδο στην Α1 Ανδρών.