Βόμβες Γκιζάνη μέσω ThrakiSportS: «Αυτοί φταίνε για την σημερινή κατάντια του ΑΟ Ορεστιάδας»

 

Συνέντευξη στον Κώστα Καραγιάννη

Ο Βασίλης Γκιζάνης υπήρξε μέλος της διοίκησης του Αθλητικού Ομίλου Ορεστιάδας από το 2001 μέχρι και πέρυσι, όντας αντιπρόεδρος από το 2007 και πρόεδρος του συλλόγου από το καλοκαίρι του 2009 έως και τον Δεκέμβριο του 2016. Έχει ζήσει πολύ ευχάριστες αλλά και πολύ δυσάρεστες στιγμές ευρισκόμενος στην κορυφή της διοικητικής πυραμίδας των πράσινων του Βορείου Έβρου.

Με την συμπλήρωση ενός έτους από την παραίτησή του από τα διοικητικά του συλλόγου και δεδομένης της κακής εικόνας σε αυτόν, με την αγωνιστική ομάδα να μην έχει εξασφαλίσει πόντο στην Α2 Ανδρών και τις φήμες και τα δημοσιεύματα για το κλίμα στον σύλλογο να δίνουν και να παίρνουν, αποφάσισε να σπάσει σιωπή ετών και να μιλήσει στο ThrakiSportS για τα δικά του λάθη αλλά και τις ευθύνες που κατά τη γνώμη του πρέπει να αποδοθούν για την κατάντια του ιστορικού συλλόγου σε πρόσωπα που ακόμα και σήμερα έχουν κομβική σημασία στις αποφάσεις της ομάδας.

Ο Βασίλης Γκιζάνης πολλές φορές κατά την περίοδο της προεδρίας του είχε υποστηρίξει ότι θα μιλήσει με στοιχεία και ονόματα για την κατάσταση που παρέλαβε στον σύλλογο. Αυτά προσπάθησε να αποσπάσει το ThrakiSportS από αυτήν την συνέντευξη, η οποία αναμένεται να προκαλέσει αίσθηση στον χώρο του βόλεϊ αλλά και αντιδράσεις στην πόλη της Ορεστιάδας. Ο πρώην πρόεδρος του ΑΟΟ δεν διστάζει να επιτεθεί ευθέως στον συνονόματό του δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη, αλλά και στους προκατόχους του Αθηνόδωρο Χατζηπαναγιώτου και Γιώργο Αρβανιτίδη, υποστηρίζοντας ότι έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την σημερινή τραγική εικόνα του σωματείου.

Στο ραντεβού με το ThrakiSportS  εμφανίστηκε έχοντας έναν πάκο χαρτιά και έγγραφα που αποδεικνύουν, όπως υποστηρίζει, τα λεγόμενά του. Στην εκτενή συζήτηση, παρουσίασε στοιχεία για διακανονισμούς που δεν έγιναν ή επιχορηγήσεις που χάθηκαν και θα είχαν αλλάξει την εικόνα του συλλόγου σήμερα, αλλά και την λίστα με τους αθλητές στους οποίους υπήρχαν χρέη παλαιότερων ετών τα οποία διακανονίστηκαν ή εξοφλήθηκαν επί θητείας του. Υποστηρίζει ότι έσφιξαν την θηλιά στον ΑΟΟ κάποιοι που μετέπειτα εμφανίστηκαν σαν σωτήρες του, ξεκαθαρίζει ωστόσο ότι δεν σκοπεύει να ανακατευθεί ξανά με τα διοικητικά του συλλόγου που υπηρέτησε από διάφορα διοικητικά πόστα επί 15 χρόνια.

 

Θ.S: Κύριε Γκιζάνη, συμπληρώνεται ένας χρόνος από την στιγμή που αποχωρήσατε από τα διοικητικά του Αθλητικού Ομίλου Ορεστιάδας. Έχετε μετανιώσει για αυτό;

Β.Γ: Όχι αλλά δεν μπορώ να μην στεναχωριέμαι από την εικόνα που βλέπω. Ετοιμάζεται ο Όμιλος να παίξει το ερχόμενο Σάββατο ως ουραγός τον αγώνα με τον Άθλο, την άλλη ομάδα της πόλης, η οποία μάλιστα είναι πρωτοπόρος ενώ εμείς μόλις το περασμένο Σάββατο κερδίσαμε το πρώτο σετ ενώ τελειώνει ο πρώτος γύρος. Ωστόσο οι μόνοι που δεν φταίνε για την αγωνιστική εικόνα της ομάδας είναι οι νεαροί αθλητές του συλλόγου, παιδιά 14, 15, 16 ή 17 ετών, οι οποίοι απαρτίζουν ταυτόχρονα την ομάδα του παιδικού, του εφηβικού και του αντρικού τμήματος, χωρίς καμία βοήθεια. Και ούτε μία μεταγραφή…

Θ.S: Για το θέμα αυτό υπήρξε απάντηση την περασμένη εβδομάδα από το ΔΣ του ΑΟΟ και ουσιαστικά αναφέρθηκε σε ένα χρέος προς τον Βουκασίνοβιτς που δημιουργήθηκε πριν δυο χρόνια, δηλαδή επί δικής σας προεδρίας…

Β.Γ: Πρόκειται για μια παραπληροφόρηση του φίλαθλου κόσμου για το ζήτημα αυτό από την διοίκηση Πρωτοδικείου του ΑΟΟ και προσωπικά τον δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη, που ανέφερε τα ίδια σε πρόσφατη ραδιοφωνική του συνέντευξη. Μεταγραφές μπορούσαν να κάνουν. Έπρεπε να πληρώσουν την οφειλή στον εν λόγω αθλητή ή να τον διακανονίσουν ώστε να ικανοποιηθεί και να άρει την απαγόρευση αυτή. Η οφειλή του είναι 11.000 ευρώ. Ο Άρης πλήρωσε τον Νταμποβιτς και έκανε μεταγραφές. Για εμάς ισχύουν άλλα πράγματα; Μήπως δεν ήρθαν σε επαφή καθόλου με το συγκεκριμένο αθλητή; Εμείς μιλούσαμε πάντα με τους ξένους αθλητές. Εμείς γιατί πληρώναμε τις οφειλές των άλλων διοικήσεων για να συμμετέχουμε στο πρωτάθλημα και αυτοί δεν το κάνουν;

Θ.S: Τι εννοείτε με τις οφειλές άλλων διοικήσεων;

Β.Γ:  Όλα αυτά τα χρόνια που εγώ ηγούμουν της προεδρίας, πληρώναμε ουσιαστικά δύο ομάδες. Μια ακριβή των παλαιότερων ετών καλύπτοντας χρέη από την προηγούμενη δεκαετία και μια χαμηλού κόστους, πλην όμως ανταγωνιστική για την Α1 Κατηγορία στην οποία συμμετείχαμε.

Θ.S: Να τα πιάσουμε από την αρχή; Πότε δηλαδή δημιουργούνται τα πολλά χρέη και από ποιους; Πολλές φορές επί της προεδρικής σας θητείας είχατε πει ότι θα το αναδείξετε το θέμα, ποτέ δεν το κάνατε.

Β.Γ: Η μεγάλη κακοδιαχείριση συντελέστηκε την τετραετία από το 2003-2007, σε εποχή που οι χορηγίες ήταν σε υψηλά επίπεδα σε σχέση με σήμερα. Αποκορύφωμα της καταστροφικής διαχείρισης, ήταν η επιβολή ενός προστίμου από την εφορία, ενός υπέρογκου ποσού για σοβαρές φορολογικές παραβάσεις. Η οφειλή αυτή μπήκε στον ευνοϊκό Νόμο Παυλόπουλου για τις ΠΑΕ, ΚΑΕ, ΤΑΑ το 2007, με τον οποίο απαλλάχτηκε ο σύλλογος από τόκους, έξοδα και μειώθηκε μερικά το πρόστιμο ώστε το τελικό οφειλόμενο ποσό να περιοριστεί στα 120.000 ευρώ που φυσικά και δεν είναι μικρό ποσό.

Θ.S: Σαφώς και δεν είναι μικρό αλλά δεν μας λέτε ονόματα. Ποιοι είναι αυτοί που ευθύνονται για την περίοδο που καταγγέλλετε;

Β.Γ: Δεν πρόκειται να κρυφτώ. Θεωρώ ότι υπήρχαν ξεκάθαρα σημαντικές ευθύνες στις διοικήσεις με προέδρους τον Αθηνόδωρο Χατζηπαναγιώτου την περίοδο 2003-2005 και τον Γιώργο Αρβανιτίδη την περίοδο 2005-2007.

Θ.S: Ναι αλλά και εσείς, αν δεν κάνω λάθος, ήσασταν μέλος αυτών των διοικήσεων…

Β.Γ: Ήμουν από το 2001 μέχρι και πέρυσι, ανελλιπώς για 16 χρόνια, από το 2009 ως πρόεδρος. Αλλά τότε δεν ήξερα, όπως και οι υπόλοιποι, τις περισσότερες φορές τι ακριβώς συμβαίνει. Μάταια το λοιπό ΔΣ προσπαθούσαμε να αποτρέψουμε αυτά που συνέβαιναν. Τις περισσότερες φορές δεν ήμασταν μέτοχοι των αποφάσεων.

Θ.S: Ο Αθηνόδωρος Χατζηπαναγιώτου ήταν επί χρόνια ο εκπρόσωπος του ΑΟΟ στο Δ.Σ της ΕΟΠΕ, ο άνθρωπος που εσείς προτείνατε και εκλεγόταν στην Ομοσπονδία…

Β.Γ: Ναι, ισχύει ότι είχαμε εκπρόσωπο στο κέντρο λήψης των αποφάσεων στην Αθήνα αλλά δεν λειτουργούσε προς το συμφέρον της ομάδας, για αυτό και στις περσινές εκλογές δεν έλαβε την εξουσιοδότηση του συλλόγου. Στα χρόνια του είχαμε απώλεια απόδοσης επιχορηγήσεων στο σωματείο για μετακινήσεις, έξοδο ζωτικής σημασίας για εμάς. Η Ομοσπονδία ελάμβανε τα ποσά αυτά αλλά ποτέ δεν έφταναν στον τελικό παραλήπτη όπως συνέβη με πολλά σωματεία της χώρας μέσα στα οποία ήταν και ο ΑΟΟ. Και για αυτό μεγάλο μερίδιο ευθύνης είχε ο εκπρόσωπός μας, ο κ. Αθηνόδωρος Χατζηπαναγιώτου, λόγω των συγκρουόμενων συμφερόντων κάθε φορά. Αρκεί να σας αναφέρω ένα χαρακτηριστικό περιστατικό. Όταν η Ορεστιάδα ανέλαβε να φιλοξενήσει το φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδας, τότε εμείς σαν διοίκηση είχαμε κλείσει συμφωνία ύψους 25.000 ευρώ με την στοιχηματική εταιρεία Bwin για να μπει χορηγός στην ομάδα. Με το ποσό εκείνο κλείναμε όλες σχεδόν τις τρύπες που υπήρχαν, όμως τη χορηγία εκείνη την έκοψε ο κ. Χατζηπαναγιώτου και ο κ. Μαυρομάτης, ο τότε πρόεδρος της Ομοσπονδίας, με το επιχείρημα ότι υπήρχε στα σκαριά συμφωνία της ΕΟΠΕ με τον ΟΠΑΠ. Η Ορεστιάδα ήταν και πάλι πρωτοπόρα τότε, σε μια περίοδο που οι ομάδες δεν είχαν στραφεί στις στοιχηματικές εταιρείες, αλλά δεν μας άφησαν να προχωρήσουμε σε κάτι που σήμερα κάνουν όλοι.

Θ.S: Ωστόσο ο κ. Χατζηπαναγιώτου ήταν αυτός που σας διαδέχθηκε στην ηγεσία του ΤΑΑ μετά τον διορισμό της διοίκησης Πρωτοδικείου.

Β.Γ: Ναι, έτσι έκριναν κάποιοι. Ότι θα σώσουν την ομάδα αυτοί που ουσιαστικά την κατέστρεψαν. Τα αποτελέσματα τα βλέπετε. Η ιστορία δυστυχώς επαναλαμβάνεται. Η ομάδα «βούλιαξε» καθώς υποβιβάστηκε άλλη μια φορά στην Α2 απ’ τους ανθρώπους το είχαν κάνει και το 2007 και όλα δείχνουν ότι θα πάει ακόμα πιο κάτω. Αφού τη ρίξανε την ομάδα, συνεχίζουν μέχρι και σήμερα τον εξευτελισμό της. Δε μιλάω για τα αγωνιστικά αποτελέσματα, αλλά για την γενικότερη άθλια εικόνα του συλλόγου προς τα έξω, που αμαυρώνει την ένδοξη ιστορία του. Είναι κρίμα.

Θ.S: Πράγματι είναι κρίμα η σημερινή εικόνα της Ορεστιάδας αλλά εσείς τι κάνετε για να το αποτρέψετε αυτό; Και καταρχήν, γιατί δεν συμμετέχετε στην διοίκηση Πρωτοδικείου;

Β.Γ: Μα δεν είναι τυχαίο πως δε συμμετείχε κανένας από μας στην διοίκηση Πρωτοδικείου! Εμείς είχαμε όλη την διάθεση. Εγώ ήμουν αντιπρόεδρος της Volley League, ο Παντελής Δραχτίδης, δικηγόρος, εξελέγη μέλος του ΔΣ της ΕΟΠΕ, όμως δεν μας ζητήθηκε ποτέ βοήθεια, κανείς δεν θέλησε να εκμεταλλευθεί την εμπειρία μας. Και αυτό, παρόλο που εμείς έντιμα και από ευγένεια διακατεχόμενοι  αποδεχθήκαμε την πρόταση του δημάρχου, του κ. Βασίλη Μαυρίδη. Παραιτηθήκαμε, σύσσωμο το εκλεγέν Δ.Σ. παίρνοντας υποσχέσεις πως αυτοί που θα βρισκόταν την επόμενη μέρα στη διοίκηση Πρωτοδικείου είχαν άμεσες οικονομικές λύσεις. Αποφασίσαμε με γνώμονα το συμφέρον της ομάδας τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Θ.S: Ναι αλλά για να φτάσουμε στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή, δεν μπορεί, θα κάνατε και εσείς λάθη…

Β.Γ: Ναι, κάναμε. Μάθαμε όμως  από τα λάθη μας. Ποτέ δεν ενεργήσαμε από δόλο. Αναλάβαμε όλες τις προσωπικές μας ευθύνες εκθέτοντας δημοσίως το όνομά μας, τις επιχειρήσεις μας και την οικογένειά μας συμβάλλοντας πολλές φορές και οικονομικά όσο μπορούσαμε και αντέχαμε. Ποτέ δε δραπετεύσαμε από τις ευθύνες μας καταλήγοντας σε μεσοβέζικες  λύσεις Πρωτοδικείου. Αυτό ακριβώς είναι δόλος, η αποποίηση ευθυνών εναντίον προμηθευτών και αθλητών της ομάδας.

Θ.S: Θα ήθελα να μας πείτε συγκεκριμένα ποια είναι αυτά τα χρέη, αυτά που λέτε ότι εξοφλήσατε αλλά και αυτά που αφήσατε, πλην του Βουκασίνοβιτς που είπαμε πριν και στο οποίο προφανώς αναφέρεστε και τώρα. Πολλές φορές είχατε πει ότι θα μιλήσετε με στοιχεία όταν ήσασταν στη διοίκηση αλλά δεν το κάνατε…

Β.Γ: Πιο πριν θα ήθελα να σας πω ότι πριν αναλάβω εγώ την προεδρία, είχε ξεκινήσει μια προσπάθεια και πληρώθηκαν κάποια ποσά από την διοίκηση του προκατόχου μου, του κ. Ηλιού. Με μεγάλη προσπάθεια και δικούς του οικονομικούς πόρους πλήρωσε αρκετές οφειλές σε αθλητές, προμηθευτές και Δημόσιο. Ο κ. Ηλιού ωστόσο, δυστυχώς για κομματικά συμφέροντα άλλων, απώλεσε δύο πολύ σημαντικές επιχορηγήσεις από Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Ωστόσο ο ίδιος συνέχισε την οικονομική εξυγίανση σε όλα τα επίπεδα. Ο κ. Ηλιού κάποια στιγμή δεν άντεξε άλλο και αποφάσισε να αποσυρθεί αφήνοντας όμως παρακαταθήκη ένα μεγάλο έργο δύο ετών θητείας του ως Πρόεδρος. Τον ευχαριστώ θερμά και εκτιμώ ό,τι έχει κάνει για το Σύλλογο.

Θ.S: Πάμε στα της δικής σας προεδρίας σας παρακαλώ…

Β.Γ: Ναι, βεβαίως. Ανέλαβα πρόεδρος ύστερα από διοικητικό τέλμα και τη δίμηνη θητεία της κας Ευμορφίας Βενετίδου. Η ομάδα πλέον είχε υποβιβαστεί στη Β’ Εθνική, δηλαδή την τρίτη κατηγορία του βόλεϊ. Ο σύλλογος είχε χάσει την αίγλη του. Ήταν ένα βήμα πριν την ολική καταστροφή. Αναλάβαμε την αναδιοργάνωση των ακαδημιών, οι οποίες ήταν διαλυμένες. Θέλαμε να συνεχίσουμε το έργο του κ. Ηλιού στο οικονομικό σκέλος, αλλά ταυτόχρονα επιδιώξαμε να έχουμε ανταγωνιστικό προφίλ σαν ομάδα. Αποτέλεσμα ήταν, η άνοδος στην Α2 Κατηγορία, τερματίζοντας αήττητοι. Η ομάδα παρέμεινε τρία χρόνια στην Α2, μία απαιτητική εκείνα τα χρόνια κατηγορία με πολλές μετακινήσεις σε πανελλαδικό επίπεδο, διατηρώντας πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα, έχοντας στο ρόστερ καλούς αλλά και ακριβούς γηγενείς αθλητές. Σιγά σιγά είδαμε το «Νίκος Σαμαράς» να γεμίζει κερδίζοντας την εμπιστοσύνη του φίλαθλου κόσμου, της τοπικής αγοράς και οικονομίας. Επιστέγασμα αυτής της προσπάθειας η επιστροφή της ομάδας στη μεγάλη κατηγορία τον Μάιο του 2014 μέσα στο «Νίκος Σαμαράς». Ήταν ημέρα γιορτής, μια ιστορική μέρα.

Θ.S: Μήπως ήταν λάθος αυτή η άνοδος; Μήπως δεν ήταν ακόμα έτοιμη η ομάδα και η πόλη να σηκώσει ξανά αυτό το βάρος, δεδομένου ότι εκκρεμούσαν ακόμα τα χρέη του παρελθόντος και ήταν σίγουρο ότι θα αναβιώσουν σε μια επαγγελματική κατηγορία;

Β.Γ: Αυτό που λέτε είναι αλήθεια, αλλά λάθος η άνοδος δεν ήταν. Η θέση της Ορεστιάδας είναι στην Α1 και έπρεπε να έχει συντελεστεί και πιο πριν, τουλάχιστον ένα χρόνο πριν. Ωστόσο από την επόμενη κιόλας ημέρα της ανόδου εμείς είδαμε την επίσημη εικόνα των οφειλών του Συλλόγου. Υπήρχαν τελεσίδικες αποφάσεις από αθλητές και κατασχέσεις. Οι αποφάσεις τελεσιδικούσαν αμέσως καθώς σε κανένα δικαστήριο και επιτροπή δεν είχε νόμιμη εκπροσώπηση ο σύλλογος. Όλα ήταν στην τύχη. Οι επιχορηγήσεις από τον ΟΠΑΠ και οποιονδήποτε άλλον φορέα δεσμεύονταν και κατάσχονταν, προκειμένου να πληρώνονται τα χρέη του 2007 και προηγούμενα.

Θ.S: Επιτέλους, ποια ήταν αυτά τα χρέη και σε ποιους;

Β.Γ: Υπήρχε χρέος προς τον Ισίδωρο Δημητρούδη, που ήταν αδιάλλακτος και πήρε και όλους τους τόκους. Το ίδιο και ο κ. Μπέλλος. Υπήρξε μια συμφωνία κυρίων με τον Θοδωρή Μπεκιάρη, τον Μιχάλη Κόβατς αλλά και την εταιρεία Καρακατσάνης Τουρς, τους οποίους οφείλω να ευχαριστήσω μέσα από αυτήν την συνέντευξη για τη βοήθειά τους στις δύσκολες στιγμές. Το ξαναλέω, σε αυτά τα χρόνια πληρώναμε ουσιαστικά δύο ομάδες μια ακριβή των ετών 2005-2007 και μια χαμηλού κόστους πλην όμως ανταγωνιστική για την Α1 Κατηγορία. Κάπως έτσι, προσπαθώντας να αποπληρώσουμε παλιά χρέη, δημιουργήθηκαν νέα και σε αυτό το σημείο, θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τους αθλητές που αναγκαστήκαμε να τους χρωστάμε και ιδιαιτέρως στον Δημήτρη Ριζόπουλο, ο οποίος προσέφερε αγωνιστικά  και έβαλε πολλές φορές πλάτη σε αντίθεση με κάποιους ντόπιους.  Ήμασταν άπειρη και ερασιτεχνική διοίκηση, όπως κάποιοι «επαγγελματίες», μας αποκάλεσαν. Το παραδέχομαι, αναγνωρίζω πλήρως την προσωπική μου ευθύνη σε αυτό.

Θ.S: Η τελευταία σπόντα περί επαγγελματιών αφορά τον κ. Δεληκώστα; 

Β.Γ: Σας είπα, έκανα και εγώ λάθη. Τον κ. Δεληκώστα τον έφερα εγώ στην ομάδα. Δεν θα ήθελα να σχολιάσω όμως κάτι παραπάνω.

Θ.S: Επίσης, ευχαριστήσατε τον Ριζόπουλο και είπατε ότι βοήθησε την ομάδα, σε αντίθεση με κάποιους ντόπιους…

Β.Γ: Στο τελευταίο ματς με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης στο γήπεδό μας, όταν πέσαμε στην Α2 Κατηγορία το 2007, στον Εθνικό αγωνίζονταν τη χρονιά εκείνη αθλητές, οι οποίοι έχουν ικανοποιηθεί πλήρως από το σύλλογο όπως ο Γιάννης Δημητρούδης και ο Δημήτρης Βλασακίδης, οι οποίοι παίζανε με ιδιαίτερο πάθος σε εκείνο το ματς. Δε θα το ξεχάσω ποτέ όπως και όλος ο φίλαθλος κόσμος της πόλης. Αθλητής που συντέλεσε στον υποβιβασμό της ομάδας τότε, κινήθηκε νομικά εναντίον της ζητώντας την επιβολή του μέτρου της μη λήψης αδειοδότησης στην αρμόδια επιτροπή της ΕΣΑΠ  τον Δεκέμβριο του 2016 και λίγες  μέρες αργότερα επιβραβεύτηκε από τον κύριο Δήμαρχο Ορεστιάδας με τη συμμετοχή στη διοίκηση Πρωτοδικείου.

Θ.S:  Ποιον λέτε;

Β.Γ: Τον Βλασακίδη. Σας είπα, δεν κρύβομαι. Μιλάω με ονόματα και με στοιχεία. Και τον Γιάννη τον Δημητρούδη τον ευχαρίστησε πρόσφατα θερμά ο κύριος δήμαρχος για την προσφορά του στο σύλλογο σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Θ.S:  Μα νομίζω ότι ήταν να επιστρέψει στον σύλλογο μαζί με τον Λαχτάρα και δεν ήρθε λόγω των χρεών στον Βουκασίνοβιτς.

Β.Γ: Είπαμε, η ιστορία επαναλαμβάνεται. Προσπαθούμε να φέρουμε στον σύλλογο ανθρώπους που συνέβαλαν στην απαξίωσή του.

Θ.S:  Από ό,τι καταλαβαίνω, αμφισβητείτε ευθέως και τις προθέσεις προσωπικά του δημάρχου Ορεστιάδας. Αλήθεια, με το θέμα της κομμένης επιχορήγησης  από τον Δήμο τι έγινε;

Β.Γ:  Και σε αυτό το θέμα,  όλος ο φίλαθλος κόσμος, έπεσε θύμα παραπληροφόρησης από τον κύριο δήμαρχο, ο οποίος πήρε την απόφαση να μην επιχορηγήσει τον σύλλογο για μη έγκαιρη ανάρτηση των απαραίτητων τιμολογίων στο Διαύγεια από πλευράς του. Το συγκεκριμένο πρόβλημα το ήξερε. Ήξερε πως έχουμε τα απαραίτητα παραστατικά για ποσό μικρότερο των 25.000 Γιατί όμως έπρεπε να μας δώσει 25.000; Μπορούσε να μας δώσει 10.000, 12.000, 15.000, για τα οποία είχαμε τα τιμολόγια. Με ένα τέτοιο ποσό θα κλείναμε σημαντικές τρύπες όπως πχ να πληρωθεί ο Βουκασίνοβιτς και να κάνει η ομάδα μεταγραφές ή πχ το χρέος στην εφορία. Νομίζω ότι αυτό αρκεί, δεν χρειάζεται να πω τίποτα άλλο.

Θ.S: Θα επιμείνω λίγο στον δήμαρχο. Πρόσφατα εξέφρασε την άποψη για συγχώνευση του Αθλητικού Ομίλου με τον Άθλο Ορεστιάδας…

Β.Γ:  Δε με βρίσκει σύμφωνο αυτή η πρόταση, η οποία εκτέθηκε και δημοσίως από τον κύριο δήμαρχο. Δεν απαρνηθήκαμε τότε την ιστορία του συλλόγου, ο οποίος ήταν ένα βήμα πριν την κατάρρευση και θα το κάνουμε τώρα; Περάσαμε όλα αυτά τα στάδια που ανέφερα, για να καταλήξουμε το συμπέρασμα αυτό. Γιατί; Μήπως έτσι μας βολεύει; Την απάντηση την ξέρω.

Θ.S: Ποια είναι;

Β.Γ:  Νομίζω ότι οι αναγνώστες μπορούν να καταλάβουν και να κρίνουν οι ίδιοι.

Θ.S:  Τελικά μήπως η λύση ήταν όμως αυτή ή έστω της ίδρυσης μιας νέας ομάδας όταν ο ΑΟΟ είχε φτάσει στον πάτο, η οποία δεν θα κουβαλούσε τα χρέη του παρελθόντος;

Β.Γ:  Το θεωρείτε όμως έντιμο αυτό απέναντι σε αυτούς που έχουν λαμβάνειν από τον Όμιλο; Θεωρείτε σωστό μια επιχείρηση να… φεσώνει ουσιαστικά τους εργαζόμενους και τους προμηθευτές της και απλά αλλάζοντας όνομα, να συνεχίζει το έργο της; Οφείλω να πω πάντως ότι μετά τον υποβιβασμό το 2009 συζητήθηκε το θέμα της επιβίωσης πλέον του συλλόγου είτε με νέο ΑΦΜ είτε με αποπληρωμή των χρεών. Τότε ο κ. Βασίλης Μακρίδης, ο τέως ταμίας του απερχόμενου ΔΣ, πρότεινε την αποπληρωμή των χρεών για την αποφυγή ποινικών ευθυνών που βάρυναν τον τέως πρόεδρο Γιώργο Αρβανιτίδη. Χαρακτηριστικά είπε: «Αν θέλετε να μπει φυλακή ο Αρβανιτίδης κάντε το». Εκεί σταμάτησε κάθε συζήτηση για νέο ΑΦΜ και ουσιαστικά για νέο σύλλογο.

Θ.S: Δηλαδή, για να βγάλουμε ένα συμπέρασμα, κατά την άποψή σας ο Αρβανιτίδης και ο Αθηνόδωρος Χατζηπαναγιώτου φταίνε για όλα, ενώ εσείς αναλάβατε, τους σώσατε αλλά επειδή σώσατε αυτούς, δημιουργήθηκαν νέα χρέη για τα οποία τώρα κατηγορούν εσάς;

Β.Γ: Τα συγκεκριμένα άτομα φταίνε για πολλά. Και εμείς κάναμε λάθη. Αλλά δεν μπορούν να εμφανίζονται ως… εξυγιαντές αυτοί που στην πραγματικότητα χρέωσαν τον σύλλογο.

Θ.S: Νομίζω ότι δεν μετέχουν πλέον στη διοίκηση Πρωτοδικείου…

Β.Γ: Όπως το είπατε. Πλέον. Μετείχαν όμως. Για την ακρίβεια κλήθηκαν από τον δήμαρχο να συμμετάσχουν.

Θ.S: Μπορεί να δούμε και εσάς στο επόμενο σχήμα, αν σας ζητηθεί;

Β.Γ: Δεν μου ζητήθηκε η παραμικρή βοήθεια εδώ και ένα χρόνο τώρα και θα ζητηθεί τώρα; Εγώ πήρα την απόφαση να μην ασχοληθώ ξανά με τα του συλλόγου. Είναι συνειδητή μου απόφαση. Όποιος άλλος υγιώς σκεπτόμενος και με διάθεση, θελήσει να ασχοληθεί, θα τον στηρίξω απόλυτα με την εμπειρία μου σε κάποια θέματα. Νομίζω πως υπάρχουν νέα, άφθαρτα πρόσωπα και κυρίως με διάθεση για δουλειά στην πόλη μας, που να δημιουργήσουν μια διοίκηση εκλεγμένη από τη ΓΣ, και όχι διορισμένη, η οποία θα συνεχίσει την ιστορία του συλλόγου.

ΘS: Άρα τέλος το βόλεϊ και ο ΑΟΟ για εσάς;

Β.Γ: Τέλος.

Θ.S: Και τι σας μένει τελικά; Κυρίως μια πικρή γεύση;

Β.Γ: Όχι, όπως είπα υπήρξαν και ευχάριστες, πολύ ευχάριστες στιγμές. Κυρίως όμως, μέσα στο χώρο του βόλεϊ έχω γνωρίσει πολλούς ανθρώπους. Είμαι γεμάτος από εμπειρίες. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Ταρνατόρο, τον πρόεδρο της ΕΣΑΠ, ο οποίος έχει μια διαφορετική, σύγχρονη αντιμετώπιση για τα ζητήματα του αθλήματος. Τον θεωρώ πολύ ικανό άνθρωπο με προσωπικότητα. Είναι ένας πολύ καλός φίλος. Επίσης να ευχαριστήσω και τον κ. Καραμπέτσο, τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας με τον οποίο συστρατευτήκαμε στις πρόσφατες εκλογές με υποψήφιο του τον  Παντελή Δραχτίδη. Είναι ένας άνθρωπος που μπορεί να δώσει πράγματα στο άθλημα. Προσπαθεί και έχει καλή πρόθεση, παρά τα τεράστια προβλήματα της Ομοσπονδίας.

Θ.S: Τελευταία ερώτηση, έχοντας υπηρετήσει το άθλημα από υψηλές θέσεις τόσα χρόνια. Υπάρχει μέλλον στο βόλεϊ της Ορεστιάδας;

Β.Γ: Ταλέντο υπάρχει αλλά πρέπει να δουλευτεί. Πλην όμως του Νίκου Αντωνιάδη που έφυγε στη Ρόδο και των Στέλιου Κεμανετζή και Ηλία Γραμματικόπουλου, δεν υπάρχουν άλλοι προπονητές στην πόλη να μάθουν τα παιδιά μας βόλεϊ. Αυτή είναι η αλήθεια και θέλω να τους ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου, για την προσφορά τους όλα αυτά τα χρόνια. Είναι τρεις μεγάλες μορφές του σύγχρονου ελληνικού βόλεϊ, όχι απλά της Ορεστιάδας, και γιατί όχι και της προπονητικής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here