Volley League: Παρελθόν από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης ο φετινός αρχηγός της ομάδας

 

Δεν λένε να εκλείψουν τα προβλήματα για τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης. Ο αρχηγός της ομάδας μετά την φυγή Παλέντζα Μάικλ Μιλστάιν αποτελεί παρελθόν από τον σύλλογο.

Πρόκειται για τον ισραηλινό πασαδόρο με περγαμηνές από το κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ που ήρθε το καλοκαίρι στην Αλεξανδρούπολη και πρόλαβε να δείξει καλά δείγματα στο λίγο της παρουσίας του.

Ο ίδιος ως γνωστόν αντιμετώπισε πρόβλημα στη μέση του, γεγονός που ουσιαστικά έχει στερήσει την παρουσία του από τους αγώνες της ομάδας μετά τις αναμετρήσεις του Λιγκ Καπ και την πρεμιέρα της Α1 με τον Παναθηναϊκό.

Ο Σάκης Μουστακίδης είχε δώσει μεγάλη έμφαση στην παρουσία του και για τον λόγο αυτόν τον είχε χρίσει αρχηγό μετά το επεισοδιακό διαζύγιο με τον Νίκο Παλέντζα, πριν την έναρξη των φετινών επίσημων υποχρεώσεων του Εθνικού.

Ωστόσο πέρα από το ζήτημα του τραυματισμού, λέγεται ότι ακόμα και στην περίπτωση του Μιλστάιν υπάρχει και οικονομικό θέμα, όπως άλλωστε και με τους Έλληνες παίκτες του συλλόγου.

Βέβαια, στην περίπτωση του Μιλστάιν ο  ο ίδιος προσωπικά φέρεται να έχει εξοφληθεί μέχρι δεκάρας. Ωστόσο το συμβόλαιό του είναι βαρύ και λέγεται ότι υπάρχουν και άλλα χρέη του συλλόγου σε σχέση με την συγκεκριμένη μεταγραφή.

Σε κάθε περίπτωση, όλα δείχνουν ότι ο Μιλστάιν έχει ήδη φύγει από τον σύλλογο, αν και επίσημη ανακοίνωση σε αυτήν την συγκυρία που η διοίκηση έχει επιλέξει την αφωνία ακόμα και σε σχέση με την επιστολή των παικτών, δεν έχει υπάρξει.

Στον αγώνα με την Κηφισιά αγωνίστηκε ως βασικός πασαδόρος ο Βλαχόπουλος και κάπως έτσι θα κινηθεί ο Εθνικός μέχρι να αναζητηθεί και ενδεχομένως να βρεθεί μια άλλη λύση, αν φυσικά συμβεί κάτι τέτοιο.

Υπενθυμίζεται ότι με την έλευση του Δεκεμβρίου ανοίγει ξανά η δυνατότητα μεταγραφών, ωστόσο την ίδια στιγμή οι Έλληνες παίκτες παραμένουν απλήρωτοι από την έναρξη της σεζόν και απειλούν με αποχή από προπονήσεις και αγώνες.

Σα να μην έφτανε αυτό, υπενθυμίζεται ότι ο Εθνικός έχει μείνει χωρίς βασικό διαγώνιο μετά τη φυγή Παλέντζα και την απόφαση της διοίκησης του Εθνικού να μην προχωρήσει την καταρχήν συμφωνία που έκανε με τον Παγιάν.

Συνεπώς αναζητά δύο τουλάχιστον παίκτες για να μπορέσει να εμφανίσει ανταγωνιστικό σύνολο για την παραμονή στην Α1 αλλά την ίδια στιγμή καλείται να πληρώσει τους υπόλοιπους παίκτες που απαρτίζουν το νυν ρόστερ αλλά και να καλύψει τις υποχρεώσεις του απέναντι σε παλιά χρέη.

Και όλα αυτά την στιγμή που υπάρχει κίνδυνος έκρηξης και νέας βόμβας, που θα σφίξει και άλλο την θηλιά στο τμήμα βόλεϊ του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με σοβαρό κίνδυνο η κρίση να μεταφερθεί και στα άλλα τμήματα του ιστορικού συλλόγου που γιορτάζει φέτος 90 χρόνια από την ίδρυσή του…