Χάλκινη η Καρακατσάνη στο 10άρι του Μαραθωνίου της Αθήνας! Η Πετρουλάκη έβαλε τέλος στο σερί της πρωταθλήτριας του Εθνικού

 

Νέους νικητές είχαμε φέτος στο 10αρι που διεξάγεται στο περιθώριο του Μαραθωνίου της Αθήνας, τόσο στους άνδρες όσο όμως και στις γυναίκες, όπου η Αναστασία Καρακατσάνη του Εθνικού Αλεξανδρούπολης ηττήθηκε μετά από πολλά χρόνια στη συγκεκριμένη διαδρομή.

Συγκεκριμένα, η Ελευθερία Πετρουλάκη έβαλε τέλος στο σερί της Καρακατσάνη κερδίζοντας τον αγώνα με επίδοση 35:58, ενώ στη δεύτερη θέση τερμάρισε η Ιταλίδα Σάρα Γκαλιμπέρτι με 36:21 και στην τρίτη η Aναστασία Καρακατσάνη του Εθνικού με χρόνο 36 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αναστασία Καρακατσάνη ήταν και πέρυσι και πρόπερσι και παραπρόπερσι και γενικά όλες τις χρονιές από το 2012 νικήτρια της συγκεκριμένης διαδρομής. Μετά από πέντε χρόνια δεν κερδίζει αλλά και πάλι είναι παρούσα στο βάθρο.

«Είμαι σε περίοδο προσαρμογής, αλλά στην κούρσα είχα άγχος μετά τις πέντε νίκες και με επηρέασε. Πήγα γρήγορα στην αρχή και μετά έμεινα από δυνάμεις…», δήλωσε η αθλήτρια του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, που πλέον θα ξεκουραστεί ενόψει της νέας σεζόν.

Από την πλευρά της, η νέα νικήτρια δήλωσε: «Δεν ήταν προγραμματισμένο να συμμετάσχω στον αγώνα. Τελευταία στιγμή αναγκάστηκα να πάρω μέρος στον αγώνα. Πέρυσι νίκησα στο 5άρι και εφέτος στο 10άρι είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενη. Του χρόνου ή τον επόμενο χρόνο θα ήθελα να πάρω μέρος στην Αυθεντική διαδρομή του Μαραθωνίου».

Στους άνδρες, ο Χρήστος Καλλίας oλοκλήρωσε τον αγώνα κάνοντας ρεκόρ διαδρομής με 30 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο νεαρός Κύπριος Νικόλας Φράγκου με 30:44 και την τρίτη θέση ο Αχιλλέας Τζανετοπουλος 31:40.