Βασικός ο Μελιόπουλος στην πεντάρα της Εθνικής Νέων επί του Γιβραλτάρ στο Ηράκλειο

 

Όπως αναμενόταν η Εθνική Νέων επικράτησε του Γιβραλτάρ το Σάββατο το απόγευμα με 5-0 αλλά γνωρίζοντας πως η Ρωσία λίγη ώρα νωρίτερα είχε χάσει με 2-1 από τη Ρουμανία στο άλλο ματς του ομίλου, ήθελε ακόμα μεγαλύτερο σκορ το οποίο κυνήγησε μέχρι τέλους αλλά αυτό δεν ήρθε.

Οι παίκτες του πρώην βοηθού προπονητή της Ξάνθης Γιάννη Γκούμα ήθελαν να κερδίσουν με επτά γκολ διαφορά τους αντίπαλους τους ώστε στο τρίτο ματς της προκριματικής φάσης που θα δώσουν με τους Ρώσους την Τρίτη (14/11) στο “Γεντί Κουλέ” να τους έκανε και η ισοπαλία. Αυτό δεν έγινε και τώρα η Εθνική Ελλάδας θέλει μόνο νίκη στην αναμέτρηση με τη Ρωσία.

Στο παιχνίδι με το Γιβραλτάρ ο Έλληνας τεχνικός παρέταξε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα με άκρως επιθετικούς προσανατολισμούς και ζητώντας από τους παίκτες του να επιτίθενται συνεχώς. Ο Μελιόπουλος του ΑΟΞ που δεν χρησιμοποιήθηκε στο ματς με τους Ρουμάνους έπαιξε βασικός και αγωνίστηκε σε όλο το ματς, μία ακριβώς εβδομάδα μετά την πρώτη του συμμετοχή στο επαγγελματικό πρωτάθλημα.

Αντίθετα στον πάγκο έμεινε αυτή τη φορά ο Εβρίτης ποδοσφαιριστής της Ξάνθης Δημήτρης Παπάζογλου, ο οποίος είχε αγωνιστεί ως βασικός στο προηγούμενο ματς με τους Ρουμάνους και μάλιστα είχε βγάλει την ασίστ για το μοναδικό γκολ της Ελλάδας.

Στα του παιχνιδιού με το Γιβραλτάρ, η Ελλάδα άνοιξε το σκορ στο 15′ με τον Δουβίκα και διπλασίασε τα τέρματα της με μακρινό σουτ του Νταλακούρα στο 37′. Το 3-0 για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έκανε ο Εμμανουηλίδης στο 41′ με προβολή από κοντά.

Η ελληνική ομάδα μπήκε δυνατά και στο δεύτερο μέρος και προσπάθησε να βάλει και άλλα τέρματα αλλά στάθηκε άτυχη καθώς είχε δοκάρι και έχασε σωρεία χαμένων ευκαιριών. Στο 65′ η ομάδα του Γιβραλτάρ έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Εσπινόσα. Η Ελλάδα πέτυχε το 4-0 στο 77′ με τον Γιούση ενώ το τελικό 5-0 διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις ο Δουβίκας.

Στο άλλο χθεσινό παιχνίδι η Ρουμανία κέρδισε με 2-1 τη Ρωσία. Δεδομένου ότι βαθμολογία του ομίλου έχει διαμορφωθεί ως ακολούθως, η Ελλάδα θα πρέπει να νικήσει τη Ρωσία για να πάρει την δεύτερη προνομιούχο θέση (ήδη εξασφάλισε πρόκριση η Ρουμανία). Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος η διαφορά των γκολ ευνοεί τους Ρώσους.