Αναδίπλωση από την ΠΑΕ Ποντίων που αλλάζει(;) τα δεδομένα! Εντός ωρών η απόφαση για τους μηδενισμούς της

 

Εντός ωρών και κατά πάσα πιθανότατα πριν την Κυριακή, οπότε και έχει προγραμματιστεί ο αγώνας της ΠΑΕ Ποντίων με το επίσης ποντιακό σωματείο Πόντος Κομοτηνής για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β’ Κατηγορίας ΕΠΣ Θράκης, αναμένεται να εκδοθεί και να δημοσιευθεί η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ.

Το απόγευμα της Πέμπτης το σωματείο της Ροδόπης βρέθηκε για δεύτερη φορά τον τελευταίο μήνα ενώπιον της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, αυτή τη φορά ζητώντας την ακύρωση του δεύτερου μηδενισμού της, από την αναμέτρηση με τον Πανθρακικό για την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Υπενθυμίζεται ότι ενώπιον της Επιτροπής Εφέσεων εκκρεμεί η έκδοση και της απόφασης για τον πρώτο μηδενισμό, της αναμέτρησης δηλαδή για το Κύπελλο.

Η ειδοποιός διαφορά σε αυτήν την δεύτερη υπόθεση είναι ότι στον συγκεκριμένο αγώνα η ΠΑΕ Ποντίων είχε κατέβει να αγωνιστεί με καλυμμένα τα συνθήματα «Δεν ξεχνώ – Πάντα τιμώ». Παρόλα αυτά ο διαιτητής είχε υποστηρίξει, όπως αναγράφεται και στο φύλλο αγώνος, ότι οι πόντιοι χορευτές που εικονίζονται στο πίσω μέρος της φανέλας συνιστούν επίσης κάτι το απαγορευμένο.

Το πενταμελές δικαστήριο, που απαρτίζεται από Προέδρο Πρωτοδικών και Πρωτοδίκες, επιφυλάχθηκε να εξετάσει και αυτήν την υπόθεση και να βγάλει άμεσα απόφαση και για τις δύο υποθέσεις, αυτήν που συζητήθηκε σήμερα αλλά και την προηγούμενη, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, καθώς διευκρινίστηκε από την πλευρά του σωματείου η ανάγκη να υπάρξει άμεση έκδοση ενόψει και του αγώνα της προσεχούς Κυριακής, που η ΠΑΕ Ποντίων κινδυνεύει με τρίτο μηδενισμό και κατά συνέπεια αποβολή από το πρωτάθλημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την ακροαματική διαδικασία, που κράτησε σχεδόν σαράντα λεπτά, χρόνος πρωτοφανής για υποθέσεις της Επιτροπής Εφέσεων που δείχνει και την σοβαρότητα με την οποία την αντιμετωπίζουν οι δικαστές, ο δικηγόρος της ΠΑΕ Ποντίων Σταύρος Γεωργίου προχώρησε σε μια κίνηση αναδίπλωσης, αναφέροντας ότι το σωματείο έχει την πρόθεση σε ένδειξη καλής θέλησης να αποσύρει την φανέλα, αρκεί να του επιτραπεί έστω σε έναν επίσημο αγώνα να αγωνιστεί με αυτήν και να τιμήσει με αυτόν τον τρόπο την ιστορία, τις θυσίες των προγόνων του και κυρίως το όνομά του.

Ωστόσο επισήμανε ο δικηγόρος της ΠΑΕ Ποντίων, η ομάδα του απαιτεί να υπάρξουν ίδια μέτρα και ίδια σταθμά και για άλλα σωματεία που με τα σύμβολα στην φανέλα τους περνούν πολιτικά μηνύματα και για τα οποία δεν έχει γίνει τίποτα. Η αναφορά αυτή είχε να κάνει προφανώς με την περίπτωση της ΑΕ Ξάνθης, για την οποία είχε υπάρξει επίσημη τοποθέτηση στην προηγούμενη εκδίκαση από την πλευρά της ΠΑΕ Ποντίων ότι χρησιμοποιεί στο έμβλημά της ρολόι με τους δείκτες σταματημένους στην ώρα θανάτου του Κεμάλ που αποτελεί ιερή ώρα στην Τουρκία, χωρίς να έχει υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα με τη συμμετοχή αυτής της ομάδας με αυτό το έμβλημα στα τοπικά πρωταθλήματα.

Η πλευρά της ΠΑΕ Ποντίων επισήμανε ότι όπως δεν έχει υπάρξει καμία καταγγελία σε βάρος της ΑΕ Ξάνθης, όπως τουλάχιστον ισχυρίστηκε ο πρόεδρος της εκεί Ένωσης Γιώργος Πανίδης, προκειμένου να υπάρξει κάποια πειθαρχική διαδικασία σε βάρος της, έτσι δεν υπήρξε καμία καταγγελία προς την ΠΑΕ Ποντίων στην ΕΠΣ Θράκης, ωστόσο κατηγόρησε την διοίκησή της ότι με σκοπό τον αφανισμό του σωματείου προχώρησε σε αυτές τις εξοντωτικές τιμωρίες. Η ΠΑΕ Ποντίων υποστήριξε ακόμα ότι και λάθος να κάνει με τη φανέλα, θεωρεί εξοντωτικό το πρόστιμο των 2.000 ευρώ για κάθε μηδενισμό, υποστηρίζοντας ότι ο Πειθαρχικός Κώδικας της ΕΠΟ προβλέπει ανώτατο ποσό για σωματεία που αγωνίζονται σε τοπικό ερασιτεχνικό πρωτάθλημα τα 800 ευρώ.

Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ποντίων παρέδωσε στην έδρα μεταξύ άλλων και δημοσίευμα του ThrakiSportS για την μειονοτική ομάδα που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Θράκης και παραβρέθηκε σε εκδήλωση στην Τουρκία υπό τη σημαία της “ανεξάρτητης Θράκης”, προσθέτοντας ότι από την ΕΠΣ Θράκης δεν έδειξαν για την συγκεκριμένη υπόθεση την ίδια ευαισθησία με την δική τους. Η κίνηση αυτή της αναδίπλωσης της ΠΑΕ Ποντίων που εμφανίστηκε διαλλακτική ενώπιον της έδρας να μην προκαλέσει προβλήματα, αν πράγματι κρίνει το δικαστήριο ότι δημιουργούνται από την χρήση της συγκεκριμένης φανέλας, έδειξε να εκτιμάται ιδιαίτερα από τους πέντε δικαστές, που παράλληλα έδειξαν σύμφωνα με τις πληροφορίες του ThrakiSportS ενδιαφέρον και για τις υποθέσεις των μειονοτικών ομάδων που αναφέρθηκαν.

Επίσης, ο Μιχάλης Κακουλίδης παρέδωσε στην έδρα και την επιστολή που εστάλη στον πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο με την οποία δηλώνει την πρόθεση να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα, διατηρώντας την αξιοπρέπειά της. Διευκρινίστηκε ωστόσο ότι η αποχώρηση αυτή τελεί υπό την αίρεση ότι δεν θα έχει εκδοθεί απόφαση ή δεν θα υπάρξει δικαίωση της ομάδας στην Επιτροπή Εφέσεων. Πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα να πληρώνονται συνέχεια παράβολα για την Επιτροπή Εφέσεων, δικηγόρους, εισιτήρια για ταξίδια και αποκάλυψε ότι παράλληλα με την Επιτροπή Εφέσεων έχει προχωρήσει και σε παράλληλη καταγγελία στην Επιτροπή Δεοντολογίας των μελών της Πειθαρχικής της ΕΠΣ Θράκης κατηγορώντας τα για εμπάθεια.

Πάντως, μετά την εκδίκαση και αυτής της δεύτερης υπόθεσης, υπήρχε η αίσθηση στην πλευρά της ΠΑΕ Ποντίων ότι επίκειται ενδεχομένως και εντός της Παρασκευής η απόφαση και για τις δύο υποθέσεις και συγκρατημένη αισιοδοξία για την έκβασή τους, ενώ ανάλογα με το περιεχόμενό τους αναμένεται η ΠΑΕ Ποντίων να προχωρήσει και σε τρίτη προσφυγή στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ για τον μηδενισμό της με την Δόξα Υφαντών.  Όπως έχει γράψει το ThrakiSportS, σε σχέση με την πρώτη υπόθεση υπήρχε η αίσθηση ότι στην απόφαση υπάρχει δικαίωση για το σωματείο, καθώς έχει γίνει δεκτή η έφεσή του και το δικαστήριο προχωρά στην εκδίκαση της ουσίας, χωρίς ωστόσο να είναι γνωστό μέχρι ποιον βαθμό φτάνει αυτή η δικαίωση. Μετά και την αποψινή δεύτερη εκδίκαση υπάρχει πλέον ακόμα μεγαλύτερη αισιοδοξία.