Παραπέμπονται σε δίκη για κακούργημα τρεις πρόεδροι ΠΑΕ και άλλα 25 άτομα, ανάμεσά τους και πρώην παίκτης ομάδας της Θράκης

 

«Βόμβα μεγατόνων» στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς το Συμβούλιο Εφετών με παραπεμπτικό του βούλευμα, παραπέμπει σε δίκη 28 άτομα, για την υπόθεση διαφθοράς του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Οπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι τρεις βασικοί κατηγορούμενοι θα καθίσουν στο… σκαμνί για σύσταση συμμορίας και για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνων, ενώ ανάμεσα τους βρίσκονται και παλιά στελέχη της ΕΠΟ και πρώην διεθνείς διαιτητές.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ κι ενώ αύριο (8/11) αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα η απόφαση του δικαστηρίου, μεταξύ των κατηγορουμένων υπάρχει ο ιδιοκτήτης μίας εκ των κορυφαίων ομάδων της χώρας, καθώς και άλλοι δύο μεγαλομέτοχοι ΠΑΕ των Αθηνών και της επαρχίας.

«Όπως έγινε γνωστό η παραπομπή έγινε κατά πλειοψηφία (2-1) για 28 από τους 35 κατηγορούμενους», αναφέρει το τηλεγράφημα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ένας από αυτούς, σύμφωνα με πληροφορίες είναι και πρώην παίκτης μεγάλης ομάδας της Θράκης, που ωστόσο πλέον δεν μετέχει στις επαγγελματικές κατηγορίες.

«Το βούλευμα αποκλείει την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης, αλλά παραπέμπει 8 από τους κατηγορουμένους για σύσταση συμμορίας. Το Συμβούλιο Εφετών έκρινε ότι δεν συντρέχει λόγος προσωρινής κράτησης του ιδιοκτήτη της μεγάλης ΠΑΕ«, προσθέτει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Για τις ραγδαίες αυτές εξελίξεις ενημερώθηκε άμεσα και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, που βρίσκεται στις Βρυξέλλες ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε και επικοινωνία Τσίπρα – Βασιλειάδη για αυτό το θέμα, που σκάει σαν βόμβα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, σύμφωνα και με την έκφραση που χρησιμοποιεί το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.