Δικαίωση Τσιπίδη για την απόλυσή του από την διοίκηση Πανίδη στην ΕΠΣ Ξάνθης! «Ήταν εργασιακός τζιχαντισμός», δηλώνει ο ίδιος

 

Δεκτή έγινε η αγωγή του Γιάννη Τσιπίδη κατά της ΕΠΣ Ξάνθης, με την οποία ζητούσε να χαρακτηριστεί άκυρη η απόλυσή του από την Γραμματεία της Ένωσης, κίνηση που έγινε λίγο καιρό μετά την ανάληψη της προεδρίας από τον Γιώργο Πανίδη και την διοίκησή του τον Φεβρουάριο του 2015.

Σύμφωνα με την απόφαση που αποκάλυψε η εφημερίδα “Μαχητής”, το δικαστήριο φέρεται να κάνει δεκτό ότι η απόλυση έγινε «για καταχρηστικούς λόγους και λόγους εκδίκησης και μίσους από την Διοίκηση της ΕΠΣ Ξάνθης (Πρόεδρος ο Γιώργος Πανίδης) και διατάσσει την επιστροφή του στη δουλειά!!!!».

Συνήθως σε αυτές τις αποφάσεις υποχρεώνεται ο εργοδότης να καταβάλει και κανονικά τους μισθούς (μαζί με τόκους) για όσο διάστημα δεν επέτρεπε στον εργαζόμενο να προσέλθει στην εργασία του και να προσφέρει τις υπηρεσίες του, δηλαδή μισθούς σχεδόν δυόμισι ετών.

Παράλληλα, σύμφωνα με το δημοσίευμα του “Μαχητή”, το δικαστήριο του επιδίκασε και χρηματική αποζημίωση 1.000 ευρώ για δικαστικά έξοδα.

Μιλώντας η εφημερίδα με τον πρώην διευθυντή της ΕΠΣ Ξάνθης Γιάννη Τσιπίδη, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες, καθώς η απόφαση δεν έχει ακόμη καθαρογραφτεί, χωρίς ωστόσο να θέλει να την σχολιάσει, ωστόσο έκανε μια δήλωση με πολλούς αποδέκτες.

«Θεώρησα και θεωρώ την απόλυσή μου εργασιακό τζιχαντισμό. Ευχαριστώ τη Δικαιοσύνη μου, τον δικηγόρο μου, την οικογένειά μου και τους φίλους μου. Μόνο εγώ ξέρω τι πέρασα και τι περνάω…», είπε στον “Μαχητή” ο Τσιπίδης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι δικηγόρος του Γιάννη Τσιπίδη και στη συγκεκριμένη υπόθεση, ήταν ο Βασίλης Χαραλαμπίδης. Η δημοσιοποίηση της απόφασης έρχεται λίγες ημέρες μετά το διαζύγιο της ΕΠΣ Ξάνθης με την επί χρόνια υπάλληλό της Βούλα Ελευθεράκη και όπως είχε γράψει το ThrakiSportS, η κίνηση αυτή από τότε είχε εκτιμηθεί από παράγοντες του χώρου ως πιθανός προάγγελος της εξέλιξης με την υπόθεση Τσιπίδη.