Έφτασε το βράδυ στην Αλεξανδρούπολη ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης και έσπευσε Έλληνας υπουργός να τον υποδεχθεί

 

Ο υφυπουργος Εσωτερικών Γιάννης Αμανατίδης υποδέχθηκε τον πρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης στην Αλεξανδρούπολη . Ο κος Χακάν Τσαβούσογλου έφτασε στο αεροδρόμιο “Δημόκριτος”, με περίπου δύο ώρες καθυστέρηση από την προγραμματισμένη ώρα και απέφυγε τις τηλεοπτικές κάμερες και τις φωτογραφικές μηχανές των δημοσιογράφων. 

Ο Χακάν Τσαβούσογλου είχε επαφές στην Αθήνα πριν από την “ιδιωτική” του επίσκεψη στη Θράκη, ενώ ο κος Αμανατίδης δήλωσε: “Υποδέχτηκα και καλωσόρισα τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης στην επίσκεψή του αυτή.

Είχαμε μια συνομιλία κατά την οποία τόνισα την ανάγκη ανάπτυξης θετικού κλίματος στον ελληνοτουρκικό διάλογο το επόμενο διάστημα. Έχει το δικό του πρόγραμμα, από τη μεριά μας η ελπίδα και η ευχή είναι αυτή”

Επεκτείνοντας το συλλογισμό του ο υφυπουργός αναφέρθηκε και στο επικείμενο περιφερειακό συνέδριο παρουσία του κου Τσίπρα, λέγοντας: “Με αφορμή και τη σημερινή  μου επίσκεψη στην περιοχή της Θράκης θέλω να τονίσω τη σημασία που θα έχει το συνέδριο το αναπτυξιακό που θα γίνει 13-14 Νοεμβρίου στη Θράκη. Είναι το 5ο ή 6ο στη σειρά συνέδριο που κάνουμε με το οποίο θέλουμε να αναδείξουμε τα πλεονεκτήματα κάθε περιοχής, έτσι ώστε να χρησιμοποιηθούνε για να προχωρήσει η ανάπτυξη στην ιδιαίτερη περιοχή της Θράκης, όπου έχουμε ιδιαίτετρο ενδιαφέρον. Υπάρχει και από τον πρωθυπουργό και από την κυβέρνηση.

Είναι μια σημαντική προσπάθεια που γίνεται στη συνολική που γίνεται για την έξοδο από την κριση της χώρας μας. Νομιζω ότι θα έχετε αποτελέσματα τα οποία προσδοκά και αξιζει η Θράκη και νομίζω ότι η συμμετοχή όλων των φορέων θα δώσει τη δυνατότητα πραγματικά να βοηθηθεί η περιοχή”

Ο κος Αμανατίδης θα συνοδεύσει τον Τούρκο αξιωματούχο σε κάποιες από τις επισκέψεις του, ενώ θα δει και τους Μουφτήδες, αλλά και τους Μητροπολίτες Ξάνθης και Μαρωνείας.

Κατά τους περισσότερους πάντως, η επίσκεψη του κου Τσαβούσογλου λειτουργεί ως προπομπός της επίσκεψης Ερντογάν στην Ελλάδα.  Δείτε φωτογραφίες από το αεροδρόμιο Δημόκριτος, την άφιξη Τσαβούσογλου και την υποδοχή Αμανατίδη με ένα κλικ ΕΔΩ.