ΕΠΣ Ξάνθης: Πήρε τη νίκη επί του Ηρακλή Ζυγού και έκανε «τσεκ ιν» για τα ημιτελικά η Ασπίδα!

 

Πετυχαίνοντας τη δεύτερή της νίκη επί του Ηρακλή Ζυγού το απόγευμα της Τετάρτης, η Ασπίδα Ξάνθης κέρδισε με το… «σπαθί» της ένα από τα τέσσερα εισιτήρια για τα ημιτελικά του Κυπέλλου της ΕΠΣ Ξάνθης.

Σε μια αναμέτρηση που ήταν αρκετά αμφίρροπη και με άσχημες καιρικές συνθήκες, αφού σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του έβρεχε, τελικά οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλευόμενοι το 1-0 του πρώτου αγώνα και διατηρώντας το μηδέν παθητικό, κατάφεραν στην επανάληψη και προς το τέλος του ματς να βρουν τους χώρους που ήθελαν και να φύγουν από το γήπεδο του Ζυγού με το υπέρ τους 0-3.

Στο πρώτο μέρος η ομάδα του Ηρακλή ήταν κάπως καλύτερη, αλλά το γκολ δεν ήρθε. Έτσι στην επανάληψη και ενώ ο ρυθμός του αγώνα μέχρι το 70ο λεπτό δεν είχε αλλάξει πολύ, αναγκάστηκε να κυνηγήσει περισσότερο το γκολ με το οποίο θα ισοφάριζε το συνολικό σκορ.

Αν και οι γηπεδούχοι έφτασαν αρκετές φορές στο γκολ, με μεγαλύτερες ευκαιρίες αυτές των Ζοσιμίδη, Χασιώτη αλλά και το χαμένο τετ α τετ του Γιώργου Κριεζή που έφυγια λίγο άουτ, τελικά στο 76′ ο Νίκος Παπαδόπουλος έγινε αποδέκτης της μπάλας και με σουτ έκανε το 0-1.

Λίγο αργότερα ο Γιάννης Χριστοφορίδης εκμεταλλευόμενος μια ωραία μπαλιά βρέθηκε προ κενής εστίας για να κάνει το 0-2, για να έρθει στις καθυστερήσεις ο Βασίλης Ζώτος και να βάλει το κερασάκι στην τούρτα, διαμορφώνοντας το τελικό 0-3 υπέρ της ομάδας του, που κλείδωσε την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου για δεύτερη διαδοχική σεζόν.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΖΥΓΟΥ (Γιάννης Δημητριάδης): Ευκαρπίδης, Δημητριάδης Β., Μπάτζιος Π., Μπάτζιος Δ., Κριεζής Π., Χασιώτης, Κριεζής Γ., Αρδούδας (78′ Τσετινές), Ζωσιμίδης (81′ Μπαργκάν), Πανταζίδης (53′ Παπαδόπουλος Α.), Κωφφίδης (72′ Κτίστης).

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (Χρήστος Σαμαράς): Χατζηγεωργίου, Σαββόγλου (88′ Σαμαράς), Κοντογιαννίδης, Σαρηγιαννίδης Αλ., Κοντομιχάλης, Στεπανιάν (84′ Ζώτος), Κυριαζίδης, Δογανίδης, Χριστοφορίδης, Παπαδόπουλος (78′ Χατζηπαρασκευάς), Κατσής (87′ Γελαδάρης).