Έντονη φημολογία για δικαίωση της ΠΑΕ Ποντίων στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ για την απαγορευμένη φανέλα

 

Έντονη φημολογία έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες για επικείμενη δικαίωση της ΠΑΕ Ποντίων στο θέμα με την απαγορευμένη φανέλα για την ποντιακή γενοκτονία, που έχει επισύρει μέχρι στιγμής και τρεις μηδενισμούς, έναν στο Κύπελλο της ΕΠΣ Θράκης και δύο στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Θράκης.

Η απόφαση από τους τακτικούς δικαστές θεωρείται δεδομένο ότι έχει βγει, καθώς η συζήτηση έγινε την περασμένη Τετάρτη, αλλά ακόμα δεν έχει καθαρογραφεί. Αυτό αναμένεται να συμβεί εντός της Τρίτης, οπότε και θα δοθεί στη δημοσιότητα.

Νομικοί κύκλοι αναφέρουν ότι καταρχήν η προσφυγή της ΠΑΕ Ποντίων στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ δεν απορρίπτεται ως απαράδεκτη, άρα γίνεται δεκτή και εξετάζεται στην ουσία της. Αυτό που εξετάζεται κατά συνέπεια είναι αν είναι η ορθή η τιμωρία της ΠΑΕ Ποντίων για το ματς με την Αναγέννηση Παγουρίων για το Κύπελλο.

Σε εκείνο το ματς τα Παγούρια κέρδισαν με 3-0 στα χαρτιά αφού η αναμέτρηση δεν ξεκίνησε ποτέ, με απόφαση του διαιτητή Κουμπαράκη που επικαλέστηκε σχετική γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας της ΕΠΟ. Επιπλέον είχαν αφαιρεθεί βαθμοί από την ΠΑΕ Ποντίων ενώ επιβλήθηκε και βαρύτατο για ερασιτεχνικό σωματείο πρόστιμο που άγγιξε τις 2.000 ευρώ.

Δικαίωση για την ΠΑΕ Ποντίων, όπως διαρρέεται τις τελευταίες ώρες, μπορεί να σημαίνει οτιδήποτε: από την δυνατότητα να χρησιμοποιεί η ομάδα την «απαγορευμένη» φανέλα μέχρι απλά τη μείωση του προστίμου, ακόμα και αν της απαγορευθεί να φοράει τη φανέλα. Για αυτό και όλοι πρέπει να είναι όλοι πολύ προσεκτικοί με την ανάγνωση της υπόθεσης.

Ανάλογα με την απόφαση και το σκεπτικό της, θα κριθούν και τα επόμενα επεισόδια του σήριαλ. Αν δικαιωθεί η ΠΑΕ Ποντίων, τότε λογικά θα υπάρξουν ανάλογες προσφυγές για ακύρωση των ποινών που της έχουν επιβληθεί και στο πρωτάθλημα. Αν τελικά παραμείνει η τιμωρία, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ποντίων έχει αποκαλύψει ότι προτίθεται πλέον να προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια.