ΕΠΣ Θράκης: Ερωτηματικό αν θα κατέβει η ΠΑΕ Ποντίων με την «απαγορευμένη» φανέλα και στο πρωτάθλημα

 

Την ώρα που η αντιδικία της ΠΑΕ Ποντίων με την ΕΠΣ Θράκης οδηγείται στα δικαιοδοτικά όργανα της ΕΠΟ, ερωτηματικό υπάρχει αναφορικά με την στάση που θα κρατήσει η ομάδα του Θρυλορίου ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος.

Μπορεί να έχει δηλωθεί ότι η ΠΑΕ Ποντίων θα επιμείνει μέχρι τέλους στο δίκαιον του αιτήματός της να αγωνιστεί με φανέλα που θα αναγράφει την φράση «Δεν ξεχνώ – Πάντα τιμώ» και η οποία θα αναφέρεται στην ποντιακή γενοκτονία, αλλά την ίδια στιγμή η απαγόρευση της ΕΠΣ Θράκης ισχύει και αν ξανακατέβει με την ίδια φανέλα και στο πρωτάθλημα, θα επέλθει μηδενισμός και σε αυτό.

Βάσει προγράμματος, η ΠΑΕ Ποντίων έχει κληρωθεί να αντιμετωπίσει στην πρεμιέρα της Κυριακής στο γήπεδο Κάλχα την Ένωση Ασωμάτων και ήδη υπάρχουν εκτιμήσεις που υποστηρίζουν ότι η ομάδα του Θρυλορίου δεν θα διακινδυνεύσει έναν δεύτερο μηδενισμό, που ενδεχομένως θα επιφέρει μια νέα εξοντωτική τιμωρία και θα φέρει την ομάδα αντιμέτωπη με το φάσμα της αποβολής από το πρωτάθλημα.

Η διοίκηση της ομάδας λέει μεν  ότι δεν θα υποχωρήσει, αλλά προσθέτει και ότι δεν θα αυτοκτονήσει. Όπως δήλωσε και ο Μιχάλης Κακουλίδης, σε περίπτωση που η ΕΠΟ συνταχθεί με την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣ Θράκης και απαγορεύσει την χρήση της φανέλας, τότε είναι πιθανό να κατέβει η ομάδα να αγωνιστεί με άλλη εμφάνιση, ενδεχομένως με κάποια παραλλαγή.

Ωστόσο επειδή η απόφαση στα αρμόδια όργανα της ΕΠΟ μπορεί να αργήσει, δεν αποκλείεται η ΠΑΕ Ποντίων να εμφανιστεί χωρίς την απαγορευμένη φανέλα στο πρωτάθλημα, αν και η τάση που επικρατεί στο ΔΣ του συλλόγου είναι να πάει η υπόθεση μέχρι τέλους, έστω και με τον κίνδυνο της αποβολής, αρκεί να διασφαλιστεί ότι οι παίκτες του συλλόγου δεν θα χάσουν την χρονιά…