ΕΠΣ Ξάνθης: Καταθέτει ένσταση η Κεσσάνη Ερασμίου για την αποδοχή του Νέστου Κύρνου στην Α’ Κατηγορία

 

Με ομόφωνη απόφαση του διοικητικού της συμβουλίου και προτροπή ουσιαστικά όλου του χωριού, η Κεσσάνη Ερασμίου έλαβε την απόφαση να καταθέσει ένσταση έναντι της απόφασης της ΕΠΣ Ξάνθης να αποδεχθεί στην Α’ Κατηγορία τον Νέστο Κύρνου παρά την εκπρόθεσμη δήλωση συμμετοχής του.

Όπως είναι γνωστό ο Νέστος αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα και υπήρχε η εκτίμηση που άγγιξε την βεβαιότητα ότι δεν θα συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας, με το Εράσμιο να είναι η πρώτη επιλαχούσα ομάδα. Τελευταία στιγμή δηλώθηκε και το όνομά του συμπεριελήφθη κανονικά στην κλήρωση των πρωταθλημάτων και του κυπέλλου.

Στην Κεσσάνη έχουν φροντίσει να εκφράσουν σε όλους τους τόνους ότι δεν επιθυμούν κόντρα με το χωριό του Κύρνου, το οποίο απέχει δέκα λεπτά από το Εράσμιο και ανήκει στον ίδιο Δήμο Τοπείρου. Ωστόσο θέλουν να υπερασπιστούν τα δικά τους συμφέροντα αλλά και τη νομιμότητα, όπως υποστηρίζουν, για αυτό και έλαβαν την απόφαση να κατατεθεί ένσταση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με πολυμελή αντιπροσωπία η Κεσσάνη Ερασμίου είχε κάνει αντίστοιχη παρέμβαση και πριν την κλήρωση της β’ φάσης του Κυπέλλου ΕΠΣ Ξάνθης, ανεβάζοντας τους τόνους, με τον πρόεδρο της ΕΠΣ Ξάνθης Γιώργο Πανίδη να είναι εκείνος που προέτρεψε τους ανθρώπους της ομάδας, εφόσον αισθάνονται αδικημένοι, να καταθέσουν ένσταση και να κρίνουν ποιος έχει δίκιο και ποιος έχει άδικο τα αρμόδια όργανα.

Από την πλευρά του Κύρνου αν και παραδέχονται ότι κατέθεσαν εκπρόθεσμα την αίτηση συμμετοχής, υποστηρίζουν ότι είναι κοινή πρακτική να δίνεται άτυπη παράταση και να διευκολύνονται οι ομάδες. Προσθέτουν ότι η Κεσσάνη Ερασμίου καθυστέρησε πολύ να αντιδράσει, καθώς θα μπορούσε να το κάνει πριν την κλήρωση του πρωταθλήματος και της α’ φάσης του Κυπέλλου και όχι δέκα μέρες μετά, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ακόμα και αν κατατεθεί ένσταση, αυτή θα είναι εκπρόθεσμη και άρα θα απορριφθεί.

Δεδομένου ότι η ένσταση θα κατατεθεί από την Κεσσάνη Ερασμίου μετά την ομόφωνη απόφαση που έλαβε το ΔΣ της, όπου υποστηρίζουν ότι η νομική επιχειρηματολογία τους βασίζεται στον ΚΑΠ και είναι αρκετά ισχυρή, η καυτή πατάτα περνάει πλέον στην ΕΠΣ Ξάνθης που πρέπει σχετικά άμεσα να αποφασίσει γιατί πλησιάζει επικίνδυνα η ημερομηνία έναρξης των πρωταθλημάτων και θα πρέπει να μην υπάρχει τέτοια εκκρεμότητα.

Υπενθυμίζεται ότι ο αδικημένος μπορεί να φτάσει την υπόθεση στο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ στην Αθήνα και αυτό είναι κάτι που δεν θέλουν να σκέφτονται στην ΕΠΣ Ξάνθης, καθώς μπορεί να φέρει πίσω όλον τον σχεδιασμό του πρωταθλήματος.

Σε κάθε περίπτωση πάντως δεν τίθεται κανένα ζήτημα με την διεξαγωγή του Κυπέλλου, αφού όλες οι ομάδες μπορούσαν να κληρωθούν με όλους, δεν υπήρχαν ισχυροί και ανίσχυροι ανάλογα με την κατηγορία που συμμετέχει ο καθένας και κατά συνέπεια δεν θα επηρεαζόταν σε κανέναν βαθμό η κλήρωση.