ΕΠΣ Έβρου: Προς δύο ομίλους στη Β’ Κατηγορία, μόλις 14 ομάδες έχουν δηλωθεί μέχρι στιγμής

 

Μπορεί στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της ΕΠΣ Έβρου να ασχολούνται οι περισσότεροι με το σήριαλ της κάλυψης των κενών θέσεων στην Α’ Κατηγορία, ωστόσο σε εξέλιξη είναι και το ζήτημα του πως θα καταρτιστούν οι όμιλοι στη Β’ Κατηγορία. Για να καταρτιστούν όμως, πρέπει να ξέρουμε πόσοι όμιλοι θα γίνουν.

Όπως έχει αναφέρει και σε παλιότερο δημοσίευμα το ThrakiSportS, στην διοίκηση της ΕΠΣ Έβρου υπάρχει σκέψη να καταρτιστούν δύο όμιλοι στη Β’ Κατηγορία από τρεις που ήταν πέρυσι, δεδομένης της μείωσης των ομάδων. Το γεγονός μάλιστα ότι οι περισσότερες αποχωρήσεις είναι από τον Κεντρικό Όμιλο, φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το σενάριο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με πληροφορίες μόλις 14 ομάδες είχαν δηλώσει συμμετοχή μέχρι το τέλος της περασμένης εβδομάδας στα πρωταθλήματα της νέας σεζόν. Βέβαια, η σχετική προθεσμία λήγει την Πέμπτη (31/8) και οι Έλληνες είμαστε πάντα της τελευταίας στιγμής, οπότε ο αριθμός λογικά θα υπερδιπλασιαστεί.

Ωστόσο με δεδομένες τις πληροφορίες που υπάρχουν για ομάδες κυρίως μικρών χωριών που δεν θα δηλώσουν συμμετοχή τη νέα σεζόν, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι μόλις δύο νέα σωματεία ενεγράφησαν (ΑΟ Θράκης ως διάδοχος του Άλεξ και η Φουρτούνα Αλεξανδρούπολης), το σενάριο κατάργησης του κεντρικού ομίλου στη Β’ κατηγορία είναι ισχυρό.

Στην περίπτωση αυτή οι εναπομείνασες ομάδες θα μοιραστούν στον βόρειο και το νότιο όμιλο που θα απομείνουν. Όλα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν μέχρι τις αρχές της άλλης εβδομάδας, αλλά για να συμβεί αυτό πρέπει σε πρώτη φάση να λυθεί το παζλ της 12ης ομάδας της Α’ κατηγορίας και σε δεύτερη ξεκαθαρίσουν όλες οι δηλώσεις συμμετοχής.