LIVE από το Λονδίνο: Ο προκριματικός της Παπαχρήστου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου

 

Παρακολουθήστε ζωντανά από το ThrakiSportS τις προσπάθειες της Βούλας Παπαχρήστου στον προκριματικό του άλματος τριπλούν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου του Λονδίνου, που βρίσκεται ήδη στην δεύτερη μέρα του. Το ThrakiSportS είναι παρών στην διοργάνωση, ανακαλύπτει θρακιώτικες πτυχές της και μεταδίδει…

Καλησπέρα από το Λονδίνο. Δεύτερη ημέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και ήδη έχει ξεκινήσει το πρωινό πρόγραμμα, στο οποίο υπάρχει και δικό μας ενδιαφέρον αφού η Βούλα Παπαχρήστου, σύζυγος του θρακιώτη ποδοσφαιριστή Λάζαρου Χαριτωνίδη, αγωνίζεται στον προκριματικό του τριπλούν.

Ωρα 12:43  Ο αγώνας της Παπαχρήστου ξεκινά στις 13:00 ώρα Ελλάδος και η Παπαχρήστου μετέχει στο πρώτο προκριματικό γκρουπ και πηδάει τρίτη κατά σειρά.

Ωρα 12:46  Ο κόσμος έχει γεμίσει και για τα πρωινά αγωνίσματα το Ολυμπιακό Στάδιο του Στράτφορντ. Αγαπάει τον στίβο ο φίλαθλος κόσμος και το δείχνει.

Ωρα 12:49  Χθες είχαμε την άνετη πρόκριση της Κατερίνας Στεφανίδη στον τελικό του επικοντώ, τον αποκλεισμό του Μίλτου Τεντόγλου από τον αποψινό τελικό του μήκους και φυσικά την επική επικράτηση του Μο Φάρα στα 10.000 μέτρα.

Ωρα 12:54  Σήμερα ξεχωρίζει φυσικά η κούρσα των 100 μέτρων, το τελευταίο κατοστάρι του Γιουσέιν Μπολτ, λίγο πριν τα μεσάνυχτα στην Ελλάδα.

Ωρα 12:58  Πάμε όμως σιγά σιγά να δούμε τι γίνεται στον προκριματικό του τριπλούν που ήδη ξεκινά σε δύο λεπτα, ενώ παράλληλα διεξάγονται και οι προκριματικοί στα 400 μέτρα.

Ωρα 13:02  Θυμίζουμε ότι το όριο πρόπκρισης είναι στα 14.20 μέτρα.

Ωρα 13.05  Εγκυρο το άλμα της Βούλας αλλά είμαστε απέναντι για να δούμε αν ήταν καλό

Ωρα 13.06  Οχι, δεν πήγε μακριά. Στα 13.40μ μετρήθηκε με ευνοϊκό άνεμο 0,6 μέτρα το δευτερόλεπτο.

Ωρα 13:09  Στο μεταξύ ατμόσφαιρα πάρτι στις εξέδρες, με το Despacito να ακούγεται αυτή τη στιγμή από τα μεγάφωνα

Ωρα 13.12  Ριμπάκοβα από το Καζακστάν και η Ιμπαργκουέν από την Κολομβία έχουν ήδη πιάσει το όριο και έχουν προκριθεί με το πρώτο τους άλμα στον τελικό.

Ωρα 13:18  Ολοκληρώθηκε η πρώτη προσπάθεια των αθλητριών και πάμε στην δεύτερη. Καμία αθλήτρια από το γκρουπ της Παπαχρήστου δεν έχει περάσει τα 14.20μ αλλά η Βούλα είναι 9η στ γκρουπ της μέχρι στιγμής.

Ωρα 13:20  Μόλις πέρασε με 14.52μ και η Ρόχας στον τελικό. Είναι η πρώτη που πηδάει στο γκρουπ της Παπαχρήστου, σε δυο λεπτά θα δοκιμάσει και η Ελληνίδα.

Ωρα 13:22  Όχι, δεν τα κατάφερε. Κόκκινη σημαία σήκωσε ο κριτής, άρα άκυρη η Παπαχρήστου στην δεύτερη προσπάθεια και θα έχει μια όπου θα τα παίξει όλα ή τιποτα.

Ωρα 13:25  Αυτή τη στιγμή είναι πέντε οι αθλήτριες που πέρασαν απευθείας στον τελικό και η 12η θέση βρίσκεται στα 13.91μ (η Ρουμάνα Παντούρου συγκεκριμένα). Βέβαια, ακόμα είναι σε εξέλιξη η δεύτερη προσπάθεια.

Ωρα 13:27  Η Παπαχρήστου είναι στην 20η θέση με τα 13.40μ της πρώτης της προσπάθειας και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να πηδήξει πάνω από μισό μέτρο πιο μακριά στην τρίτη και τελευταία της, αν θέλει να βρεθεί στον τελίκό.

Ωρα 13:36  Τρίτη προσπάθεια για την Παπαχρήστου, και μάλθστα με όλο το στάδιο να την παρακοουθεί αφού τα μάτριξ την δείχνουν και ο εκφωνητής αναφέρεται σε αυτήν καθότι κάτοχος του χάλκινουθ μεταλλίου στο παγκόσμιο του κλειστού.

Ωρα 13:38  Στα 13.75μ η Παπαχρήστου, βελτιώνει την επίδοσή της αλλά μένει εκτός τελικού.

Ωρα 13:41  Είναι στην 9η θέση η Παπαχρήστου στο δικό της γκρουπ αλλά στο σύνολο χρειαζόταν πλέον πάνω από 14 μέτρα, αφού η 12η θέση είναι στο 14.01 της Παντούρου. Άρα μένει εκτός και δεν περιμένει, όπως είπε ο εκφωνητής του σταδίου.

Ωρα 13:45  Στην 20η θέση είναι η Βούλα Παπαχρήστου μέχρι στιγμής, δυστυχώς μένει εκτός του τελικού της Δευτέρας στο τριπλούν.

Ωρα 13:51  Στο μεταξύ έχει ξεκινήσει να βρέχει καταρρακτωδώς, ενώ το πρωί είχε λιακάδα και ζέστη. Κλασικό Λονδίνο.

Ωρα 13:56  Ολοκληρώθηκε το αγώνισμα του τριπλούν, στα 14.07μ έκλεισε τελικά το όριο της πρόκρισης, επίδοση που είχε άνετα η Παπαχρήστου αλλά δεν την επιβεβαίωσε αφού φαίνεται ότι δεν ήταν καλά.

Ωρα 13:59  Αποχωρούν οι αθλήτριες, πάμε και εμείς στη μεικτή ζώνη για δηλώσεις και αναλυτικό ρεπορτάζ σε λίγα λεπτά…