Διεθνές τουρνουά καλαθοσφαίρισης με αμαξίδιο θα φιλοξενήσει η Κομοτηνή

 

Διεθνές τουρνουά καλαθοσφαίρισης με αμαξίδιο θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή από τις 18 μέχρι τις 20 Ιουλίου με τη συμμετοχή των Εθνικών Ομάδων της Βουλγαρίας, της Κύπρου και της Εθνικής Ελλάδος.

Μετά από πρωτοβουλία του Αθλητικού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Ηρόδικος, η Ομοσπονδία Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο (ΟΣΕΚΑ) αποφάσισε επίσης ήδη από τις 4 Ιουλίου να βρεθεί στην πρωτεύουσα της Ροδόπης για προετοιμασία η Εθνική Ομάδα της Ελλάδας.

Η φιλοξενία της Εθνικής Ομάδος μπορεί να πραγματοποιηθεί στην πόλη της Κομοτηνής, χάρη στις υφιστάμενες παροχές του Κέντρου Εκπαίδευσης Αυτόνομης Διαβίωσης υπό τη λειτουργία του Συλλόγου Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα και φίλων Ν. Ροδόπης «Περπατώ».

Τόσο η προετοιμασία όσο και το τουρνουά θα πλαισιωθεί από παράλληλες δράσεις, μέσα από τις οποίες θα προσπαθήσουν να αναδείξουν και σε τουριστικό επίπεδο το συγκριτικό πλεονέκτημα της περιοχής μας, σε ό,τι αφορά τις παροχές που μπορεί να παρέχει σε ΑμεΑ.

Το συνολικό κόστος διεξαγωγής της διοργάνωσης εκτιμάται σε 35.000 ευρώ, με τον Σύλλογο να αιτείται από το Δήμο Κομοτηνής την κάλυψη του κόστους διαμονής και διατροφής της Εθνικής Ελλάδος ύψους 15.000.