Λάβετε θέσεις! Οι 15+2 θρακιώτικες συμμετοχές στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών – Γυναικών

 

Με 15 αθλητές και αθλήτριες θα εκπροσωπηθούν τα αθλητικά σωματεία της Θράκης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου που θα διεξαχθεί αυτό το Σαββατοκύτριακο στην πάτρα, ωστόσο θρακιώτικο ενδιαφέρον θα έχουμε για άλλους δύο αθλητές που δεν ανήκουν σε συλλόγους της περιοχής αλλά κατάγονται ή έχουν σχέσεις με την Θράκη.

Αναλυτικά οι θρακιώτικες συμμετοχές όπως τις απομόνωσε το ThrakiSportS, ανατρέχοντας στις επίσημες λίστες που έχει δηλώσει ο ΣΕΓΑΣ:

ΑΝΔΡΕΣ

Στα 100 μέτρα ο 22χρονος Γιάννης Δουλγέρης του ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής κατεβαίνει με την έβδομη καλύτερη φετινή επίδοση, μεταξύ των συμμετεχόντων και άρα μπορεί να διεκδικήσει πρόκριση στην οκτάδα του τελικού. Έχει φετινό 10.76 και ατομικό ρεκόρ 10.73. Στο ίδιο αγώνισμα έχει δηλωθεί και ο Γιώργος Σιταρίδης του Εθνικού Αλεξανδρούπολης που με 11.20 φετινή επίδοση και ατομικό ρεκόρ είναι 34ος στις σχετικές λίστες.

Στα 200 μέτρα και πάλι ο Γιάννης Δουλγέρης αποτελεί την πιο σημαντική θρακιώτικη ελπίδα. Έχει φετινή επίδοση 21.86 που είναι η πέμπτη καλύτερη μεταξύ των συμμετεχόντων, αλλά μπορεί να πάει ακόμα πιο κάτω αφού το ατομικό του ρεκόρ είναι 21.31, σχεδόν μισό δευτερόλεπτο ταχύτερα. Από τον ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής έχει δηλωθεί και ο βετεράνος Γιώργος Λεπίδας, ενώ από τον Εθνικό ο Γιώργος Σιταρίδης.

Στα 400 μέτρα, 800 μέτρα και 1.500 μέτρα δεν υπάρχει θρακιώτικη συμμετοχή. Στα 5.000 μέτρα με την κορυφαία επίδοση φέτος, θα αγωνιστεί ο Αλεξανδρουπολίτης Δήμος Μαγγίνας, φορώντας όμως την φανέλα του ΑΟ Μυκόνου. Στην ίδια κούρσα θα τρέξει και ο Μάρκος Γκούρλιας, νυν εκπρόσωπος του Εθνικού Αλεξανδρούπολης.

Στα 110 μέτρα με εμπόδια ο δραμινός Κώστας Δουβαλίδης έχει μακράν την κορυφαία επίδοση. Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι δεν έχει δηλωθεί ο Σιταρίδης αλλά έχει δηλωθεί ο Πέτρος Καραβέτης του ΑΠΟΦΚΑ Ξάνθης, που θα αποτελεί και τη μοναδική θρακιώτικη παρουσία στο αγώνισμα.

Στα 400 μέτρα με εμπόδια θα λάβει μέρος ο Κοσμάς Παπαδόπουλος του ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής, που έχει φετινή επίδοση 55.42, την 13η μεταξύ των συμμετεχόντων και θα πρέπει να ξεπεράσει εαυτόν αν θέλει να ελπίζει σε πρόκριση στον τελικό.

Στο ύψος των ανδρών ελπίζει να κάνει την επανελφάνισή του μετά τους τραυματισμούς που αντιμετώπισε ο Κώστας Μπανιώτης της Ολυμπιάδας Κομοτηνής. Στην δισκοβολία θα δοκιμάσει τις τύχες του ο Ιάσων Θανόπουλος που με 54.80 φετινό ατομικό ρεκόρ έχει την τρίτη καλύτερη επίδοση μεταξύ των συμμετεχόντων για φέτος.

Στα 3000 μέτρα στιπλ δεν υπάρχει θρακιώτικη συμμετοχή, όπως και σε επικοντώ, μήκος, τριπλούν, σφυροβολία, ακοντισμό και σφαιροβολία. Επίσης δεν θα υπάρχει θρακιώτικη εκπροσώπηση στις σκυταλοδρομίας 4×100 και 4×400 μέτρα ανδρών, αφού καμια ομάδα της Θράκης δεν δηλώθηκε (καμια δεν διαθέτει και 4 αθλητές στα αγωνίσματα αυτά που να είναι σε επίπεδο να δηλωθούν).

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

H Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου του ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής με 12.61 φετινή επίδοση, που αποτελεί και ατομικό της ρεκόρ, κατεβαίνει στο αγώνισμα της μιας ανάσας των 100 μέτρων με την 27η καλύτερη επίδοση. Η ίδια αθλήτρια θα αποτελέσει την μοναδική θρακιώτικη εκπροσώπηση και στα 200 μέτρα, όπου με χρόνο 26.24 κατεβαίνει με την 31η επίδοση μεταξύ τω συναθλητριών της.

Δεν υπάρχει θρακιώτικη συμμετοχή στα 400 και στα 800 μέτρα. Στα 1.500 μέτρα έχει δηλωθεί η Αναστασία Καρακατσάνη του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, αλλά φυσικά το καλό της αγώνισμα είναι τα 5.000 μέτρα όπου έχει την καλύτερη επίδοση μακράν, σε σχέση με όλες τις συναθλήτριές της και αποτεΛεί το μεγάλο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο.

Στα 110 μέτρα με εμπόδια η Άλκηστις Γεωργίου κατεβαίνει με την τρίτη καλύτερη επίδοση, έχοντας φετινό χρόνο 13.85 και αν τον επαναλάβει δείχνει ικανή να ανέβει στο βάθρο. Στην σφαιροβολία θα λάβει μέρος η Ευαγγελία Παπαϊωάννου του Διομήδη Βιστωνίδας Ξάνθης που με 12.73μ μέτρα φετινή επίδοση έχει την έκτη καλύτερη, ενώ έχει περιθώρια βελτίωσης αφού το ατομικό της ρεκόρ είναι 13.01.

Στο μήκος έχουμε διπλή συμμετοχή από την Θράκη, αφού έχουν δηλωθεί τόσο η Σπυριδούλα Ναζίρη του Εθνικού Αλεξανδρούπολης όσο και η Τριανταφυλλια Κρεμμυδα του ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής. Οι ίδιες αθλήτριες έχουν δηλωθεί και στο τριπλούν, όπου μάλιστα η Ναζίρη με 12.46 έχει την τέταρτη φετινή επίδοση, ενώ την κορυφαία διαθέτει φυσικά η Βούλα Παπαχρήστου, σύζυγος του θρακιώτη ποδοσφαιριστή Λάζαρου Χαριτωνίδη.

Δεν υπάρχουν συμμετοχές από την Θράκη στα 400 μέτρα με εμπόδια, 3.000 μέτρα στιπλ, άλμα εις ύψος, άλμα επί κοντώ, δισκοβολία, ακοντισμό, σφυροβολία. 4×100 μέτρα και 4×400 μέτρα των γυναικών.