Ο Σάκης Λαμπερνάκης περιγράφει την κατάσταση που βιώνει στο Λονδίνο δυο ημέρες μετά την τρομοκρατική επίθεση

 

Δύο ημέρες μετά την τρομοκρατική επίθεση στην Γέφυρα του Λονδίνου και το Μπόροου Μάρκετ που άφησε πίσω της επτά νεκρούς και δεκάδες τραυματίες, η ζωή προσπαθεί να επιστρέψει σε φυσιολογικούς ρυθμούς, αλλά ο φόβος κυριαρχεί στις ψυχές των κατοίκων της πόλης, όπως περιγράφει στο ThrakiSportS ο Σάκης Λαμπερνάκης.

Ο Εβρίτης ποδοσφαιριστής βρίσκεται στην βρετανική πρωτεύουσα την τελευταία διετία, ολοκληρώνοντας το μεταπτυχιακό του, ενώ παράλληλα έχει μεταφέρει το δελτίο του στην ιστορική ομάδα της Λούτον. Όταν πριν δυόμισι μήνες είχαμε μια παρόμοια επίθεση στην Γέφυρα του Ουεστμινστερ, ο Λαμπερνάκης είχε τύχει να βρεθεί στην περιοχή ένα 24ωρο πριν. Αυτή τη φορά κινδύνευσε ακόμα λιγότερο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχει μείνει ανεπηρέαστος από αυτό το τρομοκρατικό χτύπημα.

«Όλους μας έχει επηρεάσει, δεν γίνεται διαφορετικά. Είναι ένα ακόμα δύσκολο γεγονός για το Λονδίνο αυτό που βιώσαμε πριν δυο μερες. Εγώ ευτυχώς δεν ήμουν κοντά. Ήμουν στο σπίτι μου. Όμως το κλίμα είναι πάλι αρκετά βαρύ και ο κόσμος αρκετά φοβισμένος. Αστυνομία και περιπολικά είναι συνεχώς στους δρόμους, αμέσως καταλαβαίνεις ότι κάτι κακό έχει συμβεί στην πόλη», λέει ο Σάκης Λαμπερνάκης από το Λονδίνο.

Προσθέτει: «Από τα αγγλικά κανάλια βγαίνουν συνεχώς ανακοινώσεις να προσέχουμε και αν δούμε κάτι ύποπτο να καλέσουμε αμέσως την αστυνομία. Φυσικά καταλαβαίνεις ότι το κλίμα είναι δύσκολο αλλά η ζωή συνεχίζεται κανονικά στους τρομερά γρήγορους ρυθμούς του Λονδίνου». Σε σχέση με τους τραυματίες επισημαίνει: «Μάθαμε χθες βράδυ ότι ένας Έλληνας είναι μεταξύ των τραυματιών αλλά όπως μάθαμε είναι καλά στη υγεία του».

Ο Σάκης Λαμπερνάκης την ώρα του μακελειού ζούσε όπως όλοι οι ποδοσφαιρόφιλοι στον… αστερισμό του Τσάμπιονς Λιγκ. «Ήμασταν σπίτι με φίλους και βλέπαμε το παιχνίδι και σχεδόν αμέσως μετά το τέλος του, δεν πρέπει να είχε γίνει καλά καλά η απονομή, άρχισαν τα έκτακτα δελτία με ειδήσεις  το μάθαμε από εκεί τι είχε συμβεί στην Γέφυρα του Λονδίνου. Για την ακρίβεια, καταλάβαμε ότι κάτι γίνεται. Tο τι ακριβώς έγινε πέρασαν ώρες για να το μάθουμε και εμείς…».

Το γεγονός ότι η νέα τρομοκρατική επίθεση έγινε ελάχιστες μέρες πριν τις βρετανικές εκλογές είναι κάτι που δεν έχει ιδιαίτερα απασχολήσει τον Εβρίτη ποδοσφαιριστή, αφού «σπανίως οι συζητήσεις με την παρέα μου επεκτείνονται στα πολιτικά ακόμα και σε μια τέτοια περίοδο, περιοριζόμαστε στα ποδοσφαιρικά και αυτές τις μέρες λόγω των γεγονότων στα… τρομοκρατικά». Ο Σάκης Λαμπερνάκης  σκοπεύει να παραμείνει άλλον έναν χρόνο στη Μεγάλη Βρετανία και χαρακτηρίζει πρόωρη την όποια συζήτηση για την επιστροφή του και την συνέχεια της ποδοσφαιρικής του καριέρας στην Ελλάδα.

O ίδιος καταλήγει στη συνομιλία μας: «Τώρα κάνω την εργασία του μεταπτυχιακού μου και θέλω ακόμη περίπου ένα χρόνο για το τέλος. Μετά θα δούμε για την επιστροφή μου στην Ελλάδα. Φυσικά πιο πριν θα έρθω για διακοπές, αλλά όχι για πολύ και όχι άμεσα. Μέσα στον Αύγουστο λογικά θα έρθω στην Ορεστιάδα για λίγες μέρες, να δω λίγο τους δικούς μου αλλά και να παραστώ στον γάμο του κολλητού μου, με τον οποίο είμαστε φίλοι από το Δημοτικό Σχολείο. Είναι κάτι που δεν θέλω να χάσω με τίποτα. Να βρεθώ και σε κάτι ευχάριστο, μετά τη μαυρίλα των τελευταίων γεγονότων…».