«Δανεικά και αγύριστα» έδινε η ΕΠΟ στις Ενώσεις σύμφωνα με την Deloite! Φωτεινή εξαίρεση μόνο μια ΕΠΣ της Θράκης!!!

 

Σημεία και τέρατα υπάρχουν στο 140 σελίδων πόρισμα της Deloitte που παραδόθηκε προ ημερών στην Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Η εταιρεία ορκωτών ελεγκτών εγκαταστάθηκε, κατόπιν απόφασης της ΠΔΕ/ΕΠΟ, από τον περασμένο Δεκέμβριο στα γραφεία της ομοσπονδίας και διενήργησε οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο μέχρι τις 31/10/2016.

Στο πόρισμα αποκαλύπτεται ο τρόπος με τον οποίον λειτουργούσαν οι προηγούμενες διοικήσεις της ομοσπονδίας και πώς χειριζόταν την περιουσία της ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που που έφερε στο φως της δημοσιότητας το soccerplus,  στο πόρισμα αναφέρεται ότι πάνω 400.000 ευρώ δόθηκαν ως δανεισμός, σε Ενώσεις (Μεσσηνία, Θράκη, Χαλκιδική, Βοιωτία, Πειραιάς) που στήριζαν την προηγούμενη διοίκηση της ομοσπονδίας, κατά την περίοδο 2014 – 2016, επί προεδρίας δηλαδή των Σαρρή και Γκιρτζίκη και με τους προέδρους της ΕΠΣ Θράκης Μάνο Γαβριηλίδη και της ΕΠΣ Έβρου Χρήστο Καραβασίλη να μετέχουν στο ΔΣ της ΕΠΟ.

Η πιο χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της ΕΠΣ Μεσσηνίας στην οποία δόθηκε δάνειο περίπου 200.000 ευρώ με πρόβλεψη να εξοφληθεί μέσω της παρακράτησης του 10% από την ετήσια επιχορήγηση! Όπως αναφέρεται σε κάποιες περιπτώσεις δανεισμού των Ενώσεων δεν τέθηκε υπόψη των ελεγκτών της εταιρείας σχετική σύμβαση, είτε έγκριση αρμόδιου οργάνου για την χορήγηση δανείων, καθώς και παραστατικά μερικής αποπληρωμής τους. Γενικά, από τις προαναφερθείσες Ενώσεις, μόνο μία φέρεται να επέστρεψε δάνειο ύψους 50.000 ευρώ, αλλά το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι αυτή η μία «νόμιμη», πάντα σύμφωνα με το Soccerplus, είναι η ΕΠΣ Θράκης!!!

Επίσης οι πρώτες πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, μέσω του Soccerplus, και αφορούν στο πόρισμα της Deloitte αναφέρουν ότι υπάρχουν υπογραφές συμβάσεων χωρίς έγκριση της Εκτελεστικής Επιτροπής (ΔΣ) και χωρίς εκδήλωση πρόσκλησης ενδιαφέροντος όπως προβλεπόταν στον κανονισμό προμηθειών, ενώ ειδική αναφορά γίνεται και στις «χρυσές κάρτες» που έχουν ήδη απασχολήσει τη Δικαιοσύνη αλλά και σε άλλα έξοδα προς συγκεκριμένα πρόσωπα, που παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Πάντως, όπως έγινε γνωστό το απόγευμα της Παρασκευής, έτοιμη να διεκδικήσει τα… δανεικά και αγύριστα που έδινε η προηγούμενη διοίκηση της ΕΠΟ στις “συστημικές” Ενώσεις και αποκαλύφθησαν μετά τον έλεγχο της Deloitte είναι η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή. Από την ΕΠΟ μάλιστα εκδόθηκε και σχετική ανακοίνωση, που ουσιαστικά επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ. Σε αυτήν αναφέρεται: «H Π.Δ.Ε. είχε μία πρώτη συζήτηση σχετικά με την έκθεση της εταιρίας Deloitte με τα τελικά κι επίσημα συμπεράσματα για την οικονομική λειτουργία και διαχείριση της Ε.Π.Ο. κατά τα έτη 2014, 2015 έως και τον Οκτώβριο 2016. Η Π.Δ.Ε. επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί δημόσια αναλυτικότερα. Η Π.Δ.Ε. αποφάσισε να αρχίσει άμεσα την -με κάθε νόμιμο τρόπο- διεκδίκηση των απαιτήσεων της ΕΠΟ που σημειώνει η έκθεση της Deloitte, τις οποίες οι μέχρι τώρα διοικήσεις της ΕΠΟ δεν διεκδίκησαν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here