ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Η Ένωση δέχθηκε την πρόταση της Φιλίας Ορεστιάδας! Οι έδρες των δύο ημιτελικών μετά την κατάργηση του φάιναλ φορ…

 

Τη διεξαγωγή των δύο ημιτελικών του πρωταθλήματος ανδρών σε διαφορετικές ουδέτερες έδρες αποφάσισε το βράδυ της Δευτέρας η Επιτροπή Πρωταθλημάτων της ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

Έτσι με την απόφαση αυτή δέχθηκε την πρόταση που κατέθεσε η Φιλία Ορεστιάδας, η οποία σε περίπτωση διεξαγωγής Final Four στη Δράμα ή την Καβάλα θα έπρεπε να διανύσει τη μεγαλύτερη χιλιομετρική απόσταση από τις 4 φιναλίστ του φετινού πρωταθλήματος.

Μάλιστα η ΕΚΑΣΑΜΑΘ τήρησε στο ακέραιο την προκήρυξη του πρωταθλήματος, η οποία αναφέρει πως στην Ημιτελική Φάση θα αγωνιστούν οι νικητές της Β’ Φάσης σε μονούς αγώνες σε ουδέτερη έδρα.

Δηλαδή στην προκήρυξη δεν υπάρχει αναφορά για διεξαγωγή Final Four, με την έννοια που την ξέρουμε για διεξαγωγή τεσσάρων αγώνων (Ημιτελική και Τελική Φάση) το ίδιο Σαββατοκύριακο και σε μία έδρα.

Κατόπιν αυτών, οι δύο ημιτελικοί θα διεξαχθούν το Σάββατο 20 Μαΐου σε Καβάλα και Αλεξανδρούπολη, ενώ ο μεγάλος τελικός θα διεξαχθεί το Σάββατο 27 Μαΐου, σε έδρα η οποία θα οριστεί ανάλογα με το ποιες ομάδες θα προκριθούν από τους ημιτελικούς.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της συνέχειας του πρωταθλήματος με τους νοκ άουτ αγώνες της ημιτελικής φάσης το ερχόμενο Σάββατο:

Κ. Γ. Καλαμίτσας : Ελευθερούπολη – Λεύκιππος Ξάνθης

Κ. Γ. Αλεξανδρούπολης:  Δημοκρίτειο Κομοτηνής – Φιλία Ορεστιάδας