Παρέα με τον… Γιούρι Λοντίγκιν θα κάνει από Σεπτέμβρη ο αρχηγός της Εθνικής Δημήτρης Τζούριτς

 

Την δυνατότητα να κάνουν πολύ καλή παρέα από την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο θα έχουν δυο Θρακιώτες που δεν είναι ακριβώς θρακιώτες, καθώς έλκουν την καταγωγή από άλλες χώρες, αλλά μεγάλωσαν στην Θράκη μας και την αισθάνονται σαν πρώτη πατρίδα τους (και εμείς τους αισθανόμαστε σαν συμπατριώτες μας).

Το γεγονός ότι ο Γιούρι Λοντίγκιν βρίσκεται στην Αγία Πετρούπολη είναι γνωστό. Εκεί ωστόσο είναι πολύ πιθανό από Σεπτέμβρη να βρίσκεται μαζί του και ο αρχηγός της Εθνικής Ανδρών Βόλεϊ Δημήτρης Τζούριτς, που αυτές τις μέρες βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη με την Εθνική Ομάδα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για τα προκριματικά του Κοσμοβόλεϊ.

Βλέπετε, τα πρωταθλήματα τελείωσαν, αρκετές ομάδες έχουν ήδη ολοκληρώσει πολλές μεταγραφές, ωστόσο υπάρχουν ακόμη περισσότερες που… ψήνονται και μια εξ αυτών αφορά τον Ορεστιαδίτη (κατά δική του δήλωση) αρχηγό της Εθνικής Ελλάδας.

«Ο 27χρονος διαγώνιος, ο οποίος πέρσι άφησε το Τρέντο για την Βερόνα υπογράφοντας διετές συμβόλαιο, δεν είναι και τόσο σίγουρο ότι θα συνεχίσει στην πόλη του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας καθώς φέρεται να αποτελεί το βασικό στόχο της Αγίας Πετρούπολης», επισημαίνει το ρεπορτάζ του Sportsfeed.

Κι όσοι αναρωτιούνται δικαιολογημένα «ποια Αγία Πετρούπολη», η απάντηση είναι απλή. Η Κρασνοντάρ, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, αποφάσισε να κρατήσει μόνο την ομάδα των γυναικών και τα δικαιώματα των ανδρών θα τα πουλήσει (αν δεν το έχει κάνει ήδη) στην Αγία Πετρούπολη που θα εμφανιστεί μετά από χρόνια με ομάδα στην ρωσική Σούπερλιγκα.

Μόνο που αυτή τη φορά δε θα είναι απλά μία ακόμη ομάδα, αλλά η ομάδα που θα έχει την απόλυτη στήριξη της Gazprom! Ο ενεργειακός κολοσσός, έχει τα κεντρικά του γραφεία στην Αγία Πετρούπολη (όπου στηρίζει την ποδοσφαιρική Ζενίτ του Λοντίγκιν) και θέλει να ενισχύσει και την ομάδα βόλεϊ, μειώνοντας παράλληλα τα λεφτά που δίνει στην Ζενίτ Καζάν, γεγονός που δημιουργεί κλυδωνισμούς στην πρωταθλήτρια Ευρώπης (το μπάτζετ της οποίας είναι περισσότερα από 10 εκατομμύρια).

Η απόφαση της Gazprom να επενδύσει στη νέα ομάδα βόλεϊ είναι ειλημμένη, κι αυτό που απομένει να μάθουμε είναι αν η Βερόνα αποδεσμεύσει τον Τζούριτς και με ποιο αντάλλαγμα. Κι αν τελικά αυτό συμβεί, ο «Μήτσος» μετά τις Ελλάδα, Ιταλία, Τουρκία, Κορέα, Κατάρ θα προσθέσει έναν νέο επαγγελματικό προορισμό στην καριέρα του και κυρίως μια νέα μεγάλη πρόκληση.