Τρία χρυσά για την Ολυμπιακή Φλόγα Ξάνθης στο Πανελλήνιο Παμπαίδων της Καλαμάτας

 

Επιτυχημένη ήταν για ακόμη μία φορά η παρουσία των αθλητών του ξανθιώτικου συλλόγου ελληνορωμαϊκής πάλης «Ολυμπιακή Φλόγα» σε πανελλήνια διοργάνωση και συγκεκριμένα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων.

Ο Ξανθιώτικος σύλλογος κατέκτησε τρία χρυσά μετάλλια σε μόλις τέσσερις συμμετοχές. Στο πρώτο σκαλί του βάθρου στις κατηγορίες τους ανέβηκαν οι Δημήτρης Λογγινίδης (-32 κιλά Β’ Παμπαίδες), Βλαδίμηρος Γεωργιάδης (-47 κιλά Α’ Παμπαίδες) και Δημήτρης Παροτσίδης (-66 κιλά Α’ Παμπαίδες), ενώ ο τέταρτος της παρέας, ο Αλέξανδρος Μπατζακίδης (-47κ. Β’ Παμπαίδες) που ήταν ανάμεσα στα φαβορί για ακόμη ένα χρυσό στάθηκε άτυχος καθώς τραυματίστηκε στον πρώτο του αγώνα και έμεινε εκτός με κάταγμα στην κλείδα.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης στις κατηγορίες Παμπαίδων Α’ και Παμπαίδων Β’ έγινε στην Καλαμάτα το περασμένο Σάββατο, με την ξανθιώτικη αποστολή να καταφθάνει εκεί μετά από ένα πολύωρο και κοπιαστικό ταξίδι. Με το ποσοστό των τριών χρυσών μεταλλίων σε τέσσερις συμμετοχές ο ξανθιώτικος σύλλογος βρέθηκε πάντως στην 5η θέση της ομαδικής κατάταξης σε σύνολο 70 συλλόγων, με αποτέλεσμα τα μέλη του να δέχονται τα συγχαρητήρια από διοργανωτές και αντιπάλους.

Την τετραμελή αποστολή των αθλητών συνόδευσαν στην πόλη της Μεσσηνίας οι δύο προπονητές του συλλόγου Θόδωρος Ηλιάδης και Γιάννης Παροτσίδης, ο πρόεδρος Φάνης Μπατζακίδης και το μέλος του ΔΣ Χαράλαμπος Γεωργιάδης. Στην αναμνηστική φωτογραφία διακρίνονται από αριστερά οι Φάνης Μπατζακίδης, Αλέξανδρος Μπατζακίδης, Δημήτρης Παροτσίδης, Δημήτρης Λογγινίδης, Χαράλαμπος Γεωργιάδης, Βλαδίμηρος Γεωργιάδης, Θεόδωρος Ηλιάδης και Γιάννης Παροτσίδης.