Τα χιλιάδες ευρώ του Δημου Αλεξανδρούπολης και της Περιφέρειας ΑΜ-Θ «σωσίβιο» σωτηρίας για την Εθνική Ανδρών

 

«Σωσίβιο» για την σωτηρία της Εθνικής Ανδρών, που θα κινδύνευε ακόμα και με μη συμμετοχή στα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που έχουν προγραμματιστεί στα τέλη του μήνα στην Ολλανδία, αποτέλεσαν τα χιλιάδες ευρώ που δέχθηκε να δαπανήσει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Αυτήν την αποκάλυψη έκανε, μέσες άκρες, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης Γιώργος Καραμπέτσος κατά την συνέντευξη Τύπου στην οποία παρουσίασε τους ομοσπονδιακούς προπονητές.  Ο Καραμπέτσος παρουσίασε την οικτρή οικονομική κατάσταση της Ομοσπονδίας και ανακοίνωσε ότι αν δεν βοηθήσει η Πολιτεία, οι Εθνικές Ομάδες Παμπαίδων και Παγκορασίδων δεν θα συμμετάσχουν στις τελικές φάσεις των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων σε Τουρκία και Βουλγαρία αντίστοιχα, όπου έχουν ήδη προκριθεί, καθώς δεν υπάρχουν χρήματα.

Μάλιστα, ο κ. Καραμπέτσος ευχαρίστησε προσωπικά τον τιμ μάνατζερ της Εθνικής Ομάδας Ανδρών Μάριο Γκιούρδα, καθώς πέραν των καθηκόντων του, χάρη στις προσωπικές του γνωριμίες λόγω καταγωγής από τον Έβρο, κατάφερε να πείσει τις τοπικές αρχές του Δήμου Αλεξανδρούπολης και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης να παράσχουν τα απαραίτητα χρήματα, ώστε να φιλοξενηθεί και να πραγματοποιήσει την έναρξη της προετοιμασίας της η Εθνική Ομάδα.

Αντίστοιχη συμφωνία εξασφάλισε η ΕΟΠΕ και για την Εθνική Γυναικών με τον Δήμο Σκάλας Λακωνίας. Σε αντίθεση ωστόσο με την Εθνική Ανδρών που θα δώσει τα φιλικά της παιχνίδια με την Τυνησία στην Αθήνα, καθώς αφενός δεν ζητήθηκε από τις τοπικές αρχές να διεξαχθούν αγώνες στον Έβρο, αφετέρου δεν υπήρχαν και τα χρήματα για την μετακίνηση της Τυνησίας στον Έβρο, η Εθνική Γυναικών θα παίξει και τα φιλικά της παιχνίδια ενόψει των προκριματικών του Παγκοσμίου στην Σκάλα Λακωνίας.

Όπως μάλιστα αποκάλυψε ο κ. Καραμπέτσος, το συνολικό ποσό που εξασφαλίστηκε από την τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση για την προετοιμασία των δύο Εθνικών Ομάδων, αλλά και για την προετοιμασία και την φιλοξενία των διοργανώσεων σε παμπαίδες και στις παγκορασίδες στο Άργος, άγγιξε τις 100.000 ευρώ! Ουσιαστικά χωρίς αυτά τα χρήματα, οι Εθνικές Ομάδες δεν θα μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ.

Το ακριβές ποσό που δαπανάται από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης δεν  έγινε γνωστό αλλά υπολογίζεται κάτω από το ένα πέμπτο του συνολικού που προαναφέρθηκε. Αξίζει να σημειωθεί ότι κάποια στιγμή ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος εμφανίστηκε στην διάρκεια των συζητήσεων να έχει δεύτερες σκέψεις για την διάθεση του συγκεκριμένου ποσού, ζητώντας απτά οφέλη από την παρουσία της Εθνικής Ανδρών στην Αλεξανδρούπολη, όπως είχε συμβεί με την Εθνική Μπάσκετ που είχε φιλοξενηθεί στην Ξάνθη αλλά είχε τότε διοργανωθεί και ένα τετραεθνές τουρνουά στην πόλη, διαφημίζοντάς την σε άλλες τέσσερις χώρες.

Σε σχετική ερώτηση του ThrakiSportS για τα οφέλη που θα έχουν ο Δήμος Αλεξανδρούπολης και η Περιφέρεια ΑΜ-Θ από την παρουσία της Εθνικής Ομάδας στην πρωτεύουσα του Έβρου, δεδομένου ότι δεν θα διεξαχθεί κανένα επίσημο φιλικό παιχνίδι της Εθνικής Ανδρών στο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος», η απάντηση από τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ ήταν ότι «εγώ δεν μπορώ να απαντήσω τι σκέφτονται ο περιφερειάρχης ή ο δήμαρχος».

Όπως πάντως έγινε γνωστό στο ThrakiSportS, ανάμεσα στα οφέλη της περιοχής θεωρείται ότι οι παίκτες της Εθνικής θα επισκεφθούν σχολεία της περιοχής ενώ θα υπάρξει και μια ανοιχτή προπόνηση όπου θα έχουν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν οι φίλαθλοι της Θράκης και οι τοπικές ακαδημίες, ενώ τέλος το τάραφλεξ που μπήκε στο κλειστό της Αλεξανδρούπολης θα παραμείνει εκεί για χρήση από τις τοπικές ομάδες και πιθανά στο μέλλον και από την Εθνική.

Οι πολιτικοί άρχοντες που έλαβαν πάντως αυτήν την απόφαση για την φιλοξενία της Εθνικής Ομάδας θα την… κεφαλαιοποιήσουν συμμετέχοντας το μεσημέρι της Τρίτης στην συνέντευξη Τύπου που θα διοργανωθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικού Επιμελητηρίου Έβρου (3ος όροφος). Εκεί, όπως ανακοίνωσε η ΕΟΠΕ, πέρα από τον ομοσπονδιακό προπονητή Κώστα Αρσενιάδη θα παραβρεθούν ο αντιπεριφερειάρχης Εβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης και ο πρόεδρος της τοπικής Ένωσης Σωματείων Πετοσφαίρισης Ειρήναχος Κεμανετζής.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η ουσία είναι ότι την ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ την σώζει κυριολεκτικά ο Έβρος, αφού πέρα από την παρουσία ΕΠΤΑ ΕΒΡΙΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ στην σύνθεσή της (οκτώ μαζί με τον τιμ μάνατζερ Μάριο Γκιούρδα), από τα πιο επίσημα χείλη ακούσαμε ότι χωρίς τα χρήματα από την φτωχότερη Περιφέρεια της Ελλάδας, την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, και από έναν από τους 13 Δήμους αυτής της φτωχότερης Περιφέρειας, αυτόν της Αλεξανδρούπολης, η ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΕΝ θα μπορούσε να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της.