Με οκτώ μετάλλια στις αποσκευές τους επέστρεψαν στην Αλεξανδρούπολη από το «Ιωάννης Μελισσανίδης» τα παιδιά του ΟΕΓΑ

 

Με οκτώ μετάλλια και πολλές διακρίσεις στις αποσκευές τους επέστρεψαν οι αθλητές και οι αθλήτριες του Ομίλου Ενόργανης Γυμναστικής Αλεξανδρούπολης από την Α’ Φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ενόργανης Γυμναστικής Δ’ Κατηγορίας (Παμπαίδων- Παγκορασίδων) που διεξήχθη στο Ε.Γ. «Ιωάννης Μελισσανίδης» στη Μίκρα της Θεσσαλονίκης το περασμένο Σαββατοκύριακο 29 και 30 Απριλίου.

Ήταν μια άρτια οργανωμένη και ιδιαίτερα ανταγωνιστική διοργάνωση, καθώς συμμετείχαν 25 σύλλογοι με 57 αθλητές και 87 αθλήτριες.

Στην κατηγορία Δ1 Παμπαίδων ο Νίκος Κόσογλου κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο σύνθετο ατομικό, στους κρίκους και στο άλμα και το χάλκινο στο έδαφος και στο δίζυγο, εξασφαλίζοντας συνολικά πέντε μτάλλια. Επίσης είχε μια 4η θέση στο μονόζυγο και 6η θέση στον ίππο με λαβές.

Στην ίδια κατηγορία ο Ηλίας Ιωσηφίδης κατέλαβε την 12η θέση στο σύνθετο ατομικό και την 8η θέση στο μονόζυγο. Επίσης ο Γρηγόρης Πουλουτίδης την 19η θέση στο σύνθετο ατομικό και ο Μανώλης Καραξάνης την 23η. Για τους δύο ήτελευταίους ταν ο πρώτος τους επίσημος αγώνας, δίνοντας πολλές ελπίδες για το μέλλον.

Στην κατηγορία Δ2 Παγκορασίδων η Ελπίδα Παππού κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο άλμα, το αργυρό μετάλλιο στο σύνθετο ατομικό και στο δίζυγο και την 7η θέση στο έδαφος. Η Δέσποινα Σεφεριάδου κατέλαβε την 4η θέση στο δίζυγο και 12η θέση στο σύνθετο ατομικό.

Στην κατηγορία Δ1 Παγκορασίδων η Ελένη Μπαφατάκη πήρε την 4η θέση στο δίζυγο, την 5η θέση στο άλμα και την 8η θέση στο σύνθετο ατομικό, αν και ταλαιπωρούταν όλο το διήμερο των αγώνων από εμπύρετη ίωση.

Οι αθλήτριες Σοφία Τσατσάκη, Αγγελίνα Κελεσίδου, Αιμιλία Τζεβελέκη και Αμαλία Τάγγα αν και οι νεαρότερες στην κατηγορία τους, πραγματοποίησαν έναν πολύ δυνατό αγώνα, ξεπερνώντας τον εαυτό τους στον πρώτο τους επίσημο αγώνα, δείχνοντας ότι αποτελούν το μέλλον του συλλόγου.