«Το άλμπουμ της ζωής μου»: H Ελένη Προκοπίδου αποκαλύπτει στο ThrakiSportS τις αγαπημένες της φωτογραφίες

Επιμέλεια αφιερώματος: Έλενα Καρατζίδου

Στα πηγαδάκια του Ελληνικού χάντμπολ αποτελεί ένα από τα μεγάλα ονόματα χάρις στις επιδόσεις της. Μπορεί να είναι πια πτυχιούχος φιλόλογος αλλά τη γλώσσα του χάντμπολ την γνωρίζει καλύτερα απ’ όλες και το έχει αποδείξει. Η Ελένη Προποκίδου είναι τα τελευταία χρόνια από τα δυνατά χαρτιά του αθλήματος και με τη δύναμη και τη μαχητικότητα της δείχνει πως πιστεύοντας στη δύναμη σου όλα τα αδύνατα μπορούν να πραγματοποιηθούν.

Γεννήθηκε στη Ξάνθη και από τα σχολικά της ακόμη χρόνια ήξερε πως το χάντμπολ ήταν αυτό που ήθελε να κάνει. Η πρώτη της επαφή με το άθλημα έγινε μέσω της σχολικής ομάδας του σχολείου της. Στη συνέχεια όμως αποφάσισε να αγωνιστεί και εκτός σχολείου με την ομάδα της ΑΕΠ Ποντίων, η οποία έκανε εξαιρετική δουλειά στη Ξάνθη και βοήθησε και την ίδια την Ελένη να ενισχύσει κι άλλο τις ικανότητες της.

Το επόμενο μεγάλο κεφάλαιο όμως είναι ο ΠΑΟΚ. Αποτελεί για εκείνη σίγουρα το μεγαλύτερο κομμάτι της καριέρας της και με τη σειρά της είναι πολύ σημαντική για την ομάδα του δικεφάλου. Έχει αναδειχθεί αρκετές φορές ως η πολυτιμότερη παίκτρια της αγωνιστικής και παράλληλα έχει ψηφιστεί αρκετές φορές από προπονητές της Α1 ως η κορυφαία αριστερή εξτρέμ του Ελληνικού πρωταθλήματος. Έχει πετύχει έως και 108 γκολ σε όλο το πρωτάθλημα και δεν έχει άδικα τον τίτλο της παίκτριας βαρόμετρο μέσα στην ομάδα της.

Εκτός από τη φανέλα του ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια έχει φορέσει και τη φανέλα με το Εθνόσημο καθώς έχει κληθεί να αγωνιστεί με την Εθνική Γυναικών χάντμπολ.Ανάμεσα στις αγωνιστικές της υποχρεώσεις έχει καταφέρει να αποφοιτήσει από το τμήμα Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Της ζητήσαμε, όπως κάνουμε κάθε εβδομάδα από κορυφαίες προσωπικότητες του αθλητισμού της περιοχής μας, να ξεφυλλίσει τα προσωπικά και οικογενειακά άλμπουμ και να επιλέξει η ίδια τις φωτογραφίες που αγαπά περισσότερο, που την έχουν σημαδέψει περισσότερο, που θεωρεί ότι συνοψίζουν την μέχρι σήμερα (αθλητική και όχι μόνο) πορεία της.

Η Ελένη Προκοπίδου ανταποκρίθηκε με χαρά σε αυτήν την πρόσκληση – πρόκληση, επέλεξε τις αγαπημένες φωτογραφίες της και ξεφυλλίζει μαζί μας το «άλμπουμ της ζωής της», εξηγώντας τι βλέπουμε σε κάθε εικόνα. Γνωρίστε λοιπόν την Ελένη Προκοπίδου μέσα από τα μάτια της ….Ελένης Προκοπίδου!