Ευρωπαϊκή διάκριση για την Κομοτηναία τενίστρια Αναστασία Παρασκευούδη

 

Σε ευρωπαϊκό τουρνουά τένις έδωσε το αγωνιστικό παρών η Κομοτηναία τενίστρια Αναστασία Παρασκευούδη με άκρως επιτυχημένη παρουσία.

Μόλις στα 14 χρόνια της, αγωνίστηκε για μια ακόμη φορά κόντρα σε πιο μεγάλες ηλικιακά αθλήτριες, όμως κατάφερε να φτάσει στην φάση των “16”, πετυχαίνοντας πρώτα δυο νίκες κόντρα σε αθλήτριες από την Ιταλία και την Σλοβενία.

Η πορεία της σταμάτησε απέναντι σε Ιταλίδα αθλήτρια, που προχώρησε μέχρι και τον τελικό του τουρνουά. Παράλληλα, η Παρασκευούδη παίζοντας μαζί με την Ιέβα Αβετισιάν από την Αρμενία, έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του ίδιου τουρνουά στο διπλό.

Με τους βαθμούς που θα προσθέσει αναμένεται να ανέβει αρκετά και στο εγχώριο ranking. Αυτήν την εβδομάδα η Αναστασία Παρασκευούδη στις τενίστριες κάτω των 16 ετών (αφού άλλαξε πλέον ηλικιακή κατηγορία) βρίσκεται στην 4η θέση με 450 βαθμούς.

Προηγούνται η Γαβριέλλα Χαραλαμπίδη με 682 πόντους, η Βασιλική Σταματογιαννοπούλου με 582 και η Μαρία Καλλίστρου με 470 πόντους. Όλες τους όμως είναι αθλήτριες γεννημένες το 2001 ενώ η Κομοτηναία έχει γεννηθεί το 2002.