Την κατασκευή γηπέδου μπάσκετ και βόλεϊ και μάλιστα με ίδιους πόρους προωθεί στα Αρριανά ο τοπικός Δήμος

 

Την κατασκευή ενός γηπέδου μπάσκετ, που θα έχει όμως την δυνατότητα να μετατραπεί και σε γήπεδο βόλεϊ, ανακοίνωσε ο Δήμος Αρριανών. Η αθλητική εγκατάσταση θα δημιουργηθεί στα Αρριανά θα χρηματοδοτηθεί από ίδιους πόρους του  (κατά βάση μειονοτικού) Δήμου της Ροδόπης, χωρίς δηλαδή να περιμένει την εξασφάλιση χρημάτων από άλλα προγράμματα.

Η κατασκευή του γηπέδου μπάσκετ – βόλεϊ – τένις εντάσσεται σε μια συνολική κατασκευή τριών νέων αθλητικών χώρων, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 360.000 ευρώ. Οι διαστάσεις του γηπέδου μπάσκετ που θα κατασκευαστεί στα Αρριανά θα είναι 15 μ. x 28 μ. (καθαρός αγωνιστικός χώρος), με εξωτερικές διαστάσεις 19 μ. x 32 μ.

Η διαγράμμιση του γηπέδου θα γίνει για αθλήματα δραστηριοτήτων καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης και αντισφαίρισης. Η επίστρωση της επιφάνειας του γηπέδου θα γίνει με ελαστικοσυνθετικό τάπητα πάχους 1,8-2,0 χιλ. (περιλαμβανομένων των ειδικών διαγραμμίσεων) και τοποθέτηση μπασκετών στο γήπεδο μπάσκετ και διαχωριστικού διχτυού – φιλέ στο γήπεδο τένις και βόλεϊ.

Περιμετρικά του γηπέδου να τοποθετηθεί περίφραξη ασφαλείας ύψους 4,00 μέτρων.  Ο διαγωνισμός για την ανάθεση του αναδόχου τοπυ έργου θα διεξαχθεί την Τρίτη 16 Μαΐου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αρριανών, στο Δημοτικό Κατάστημα στην Φιλλύρα.