Τα «πάθη» του Εθνικού Αλεξανδρούπολης από τα χρέη του παρελθόντος αλλά και του παρόντος

 

Η κατάσχεση μέρους της επιχορήγησης που δίνει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης κάθε χρόνο στις ομάδες της πόλης για να καλυφθεί το χρέος που είχε ο σύλλογος στον προπονητή Γιάννη Ανδρεάδη από την περίοδο που υπηρετούσε στο τμήμα αυτό, έφερε πάλι στο προσκήνιο τα… «πάθη» του Εθνικού Αλεξανδρούπολης.

Τα χρέη παρελθόντων ετών πνίγουν την ομάδα, όμως το χειρότερο είναι ότι διαρκώς δημιουργούνται και νέα. Και αυτός ο κύκλος δείχνει να είναι φαύλος, με τον δρόμο της δικαστικής προσφυγής να είναι πλέον μονόδρομος για όσους έχουν λαμβάνειν από τον ιστορικό σύλλογο της πρωτεύουσας του Έβρου.

Ο Εθνικός είναι τακτικός θαμώνας των αρμοδίων επιτροπών της ΕΣΑΠ αλλά και της ΕΕΑ που ελέγχει αν πληρώνονται στην ώρα τους οι διακανονισμοί από χρέη παρελθόντων ετών και έχει γλιτώσει τους μηδενισμούς και τις αφαιρέσεις βαθμών χάρη σε εκατέρωθεν υποχωρήσεις και εκπρόθεσμες πληρωμές της τελευταίας στιγμής, υπό την δαμόκλειο σπάθη των τιμωριών.

Για να καλυφθούν τα παλιά χρέη, δημιουργούνται νέα. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι η ίδια η διοίκηση του ΤΑΑ Εθνικός παραδέχθηκε ότι περίμενε την επιχορήγηση του Δήμου Αλεξανδρούπολης για να γεμίσει τις τσέπες των παικτών που απαρτίζουν το νυν ρόστερ της ομάδας ενόψει Πάσχα και η κατάσχεσή της έθεσε σε κίνδυνο αυτές τις πληρωμές.

Οι πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι δεν χρωστιούνται μόνον οι τρέχοντες μισθοί αλλά και παλιότεροι, με αποτέλεσμα τα ποσά να αυξάνονται. Και την ίδια στιγμή υπάρχουν ουκ ολίγα χρέη που τρέχουν κυρίως σε ντόπιους αλεξανδρουπολίτες πρώην παίκτες της ομάδας, οι οποίοι πλέον ο ένας μετά τον άλλον αποχωρούν βλέποντας ότι κινδυνεύουν να μένουν απλήρωτοι και αν ζητήσουν κάποια στιγμή τα δεδουλευμένα τους, να είναι δαχτυλοδειχτούμενοι στην πόλη.

Βέβαια, η πόλη της Αλεξανδρούπολης είναι μικρή και οι περισσότεροι γνωρίζουν τι πραγματικά συμβαίνει πίσω από τις επίσημες ανακοινώσεις και καταγγελίες. Η ουσία όμως είναι ότι τα χρέη τρέχουν, ότι τα πολλά έσοδα από την επιχορήγηση του Δήμου Αλεξανδρούπολης δείχνουν να κατάσχονται οριστικά και πλέον η διοίκηση του Εθνικού είτε θα πρέπει να βρει άλλα έσοδα για να πληρώσει, είτε θα πρέπει να δημιουργήσει νέα χρέη που θα προστεθούν στα προηγούμενα.

Την ίδια στιγμή, τα άλλα αθλήματα πλην βόλεϊ βλέπουν να μειώνεται και το δικό τους μερίδιο στην πίτα εξαιτίας των χρεών και των αλόγιστων δαπανών των διοικήσεων του ΤΑΑ. Ήδη μάλιστα τα μαχαίρια ακονίζονται ενόψει του μοιράσματος του φετινού ποσού, που έτσι κι αλλιώς ήταν ψαλιδισμένο από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης και ψαλιδίζεται και άλλο μετά την κατάσχεση του χρωστούμενου ποσού στον Γιάννη Ανδρεάδη.

Το χειρότερο όμως για τον Εθνικό είναι ότι ο Ανδρεάδης έδειξε τον δρόμο. Και βλέποντας την δικαίωσή του, αναμένεται το επόμενο διάστημα μπαράζ προσφυγών και από άλλους από πρώην παίκτες και προπονητές που υπηρέτησαν τον σύλλογο και έχουν λαμβάνει από αυτόν, αλλά βλέπουν τους μήνες και τα χρόνια να περνούν χωρίς να εξοφλούνται τα ποσά που τους χρωστιούνται.

Αυτό ίσως είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει η διοίκηση του ΤΑΑ και του ΜΓΣ Εθνικός, γιατί θα την φέρει αντιμέτωπη «εδώ και τώρα» με χρέη που έχουν δημιουργηθεί και εξακολουθούν να δημιουργούνται, με κίνδυνο τα «πάθη» αυτά να οδηγήσουν τελικά την ομάδα και σε (δικαστική και όχι μόνο) «σταύρωση»…