ΕΠΣ Θράκης: Έχασε πέναλτι στο 90′ το Κόσμιο και μαζί την δεύτερη θέση τρώγοντας αμέσως μετά γκολ από το Σιδηροχώρι

 

Ανώτερο σε όλες τους τομείς φάνηκε το Νέο Σιδηροχώρι σε σχέση με την εμφάνιση του ΠΑΟΚ Κοσμίου, ο οποίος προερχόταν από τη κατάκτηση του κυπέλλου αλλά δεν έδειξε το ίδιο πάθος και στην αναμέτρηση της 22ης και τελευταίας αγωνιστικής.

Έτσι, η βαθμολογία έκλεισε με τη Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου να βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 52 βαθμούς αφήνοντας πίσω τον άλλοτε πρωτοπόρο και νυν κυπελλούχο ΠΑΟΚ Κοσμίου με 50 βαθμούς.

Στο πρώτο μέρος η Δόξα βρήκε από νωρίς τα πατήματα της και ήταν πιο επιθετική μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Η μεσαία γραμμή και κυρίως το κέντρο των γηπεδούχων δεν άφηνε περιθώριο στον ΠΑΟΚ να περάσει εύκολα στην περιοχή. Η μοναδική καλή ευκαιρία μέχρι τα μέσα του παιχνιδιού ήταν στο 24ο με τον Αραμπατζή με άσχημο όμως τελείωμα. Αντίθετα οι απανωτές ευκαιρίες του Σιδηροχωρίου κάποια στιγμή είχαν και αντίκτυπο με τον Χατζήπαπα να μπαίνει μόνος στη περιοχή του ΠΑΟΚ και από φάουλ να κάνει το 1-0. Δύο λεπτά αργότερα το Κόσμιο απάντησε, με τον Φλέγγα να κάνει γυριστό σούτ και να ισοφαρίζει το παιχνίδι σε 1-1.

Το ενδιαφέρον αυξήθηκε λίγο αργότερα, όταν ο Κοσίης κέρδισε πέναλτι από τον τερματοφύλακα Δεληγιάννη του ΠΑΟΚ. Παρά τις αντιδράσεις των φιλοξενούμενων, το ακτέλεσε αλά Πανένκα , όπως αναφέρει το RodopiSports (από όπου τα στοιχεία του αγώνα, φωτο από το «Περισκόπιο)», κάνοντας το 2-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ φάνηκε επηρεασμένος από τη ψυχρολουσία του προηγούμενου μέρους και δεδομένης και της κούρασης, δεν έδειξε την μαχητικότητα που έπρεπε για να γυρίσει το παιχνίδι. Αντίθετα το Σιδηροχώρι συνέχισε να παίζει με το ”μένος” που το διακατείχε εξ αρχής για να κλειδώσει το παιχνίδι και τη δυάδα. Ο Ταμάμης είχε μια καλή ευκαιρία στο 70′ για τον ΠΑΟΚ με κεφαλιά, η οποία όμως κατέληξε άουτ.

Πριν το τέλος του παιχνιδιού, το Κόσμιο κέρδισε κι εκείνο πέναλτι, το οποίο ανέλαβε να εκτελέσει ο Ερκάν -κι εκείνος αλά Πανένκα- αλλά δεν βρήκε τα δίχτυα του Βασιλείου. Αμέσως μετά, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, στην αμέσως επόμενη επίθεση ουσιαστικά, το Σιδηροχώρι κλείδωσε τη νίκη με εξαιρετικό γκολ του Μαυράκη έξω από τη περιοχή. Την διαιτητική  τριπλέτα απάρτιζαν οι Δρακίδης, Δημητριάδης, Γκιόσης.

ΔΟΞΑ Ν. ΣΙΔΗΡΟΧΩΡΙΟΥ (Σκουλής): Βασιλείου, Παρασκευόπουλος, Τουρασανίδης, Αλεξακούδης, Πλασταράς(46′ Αγγέλης), Ντεμερτζίδης, Κόσιης(83′ Γιαννακίδης), Γαϊδας, Πανουριάς (75′ Ταβασίδης), Χατζήπαπας, Μαυράκης
ΠΑΟΚ ΚΟΣΜΙΟΥ (Δίγκας): Δεληγιάννης, Τσαγκαλίδης, Γιαπρακτσής, Ζουμπιάδης, Ταμάμης, Ξενάκης, Πότσής, Αραμπατζής (77′ Αθανασίου), Αμέτ Ερκάν , Φλέγγας, Στοϊνοβιτς(46′ Μουρατίδης).

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΛΕΙ ΟΦ ΤΗΣ Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ