Πέντε μετάλλια το ΑΣ Δημοκρίτειο Κομοτηνής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων της Κοζάνης

 

Με πέντε μετάλλια (δυο χρυσά, δυο ασημένια, ένα χάλκινο) και μια πέμπτη θέση επέστρεψε από την Κοζάνη, όπου διεξήχθη η τελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος παίδων-κορασίδων, το τμήμα ελευθέρας πάλης του ΑΣ Δημοκρίτειο Κομοτηνής.

Στην κατηγορία 54 κιλών ο Αργύρης Γκρηγκοριάν στέφθηκε πανελληνιονίκης κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο. Επίσης, την πρώτη θέση κατέκτησε και η Αθηνά Γιαγτζόγλου στα 46 κιλά (παγκόσμια πρωταθλήτρια πέρυσι στην πάλη στην άμμο).

Οι δυο κομοτηναίοι παλαιστές, εκτός από το χρυσό μετάλλιο, εξασφάλισαν και την συμμετοχή τους με την Εθνική Ομάδα στο Πανευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Διακρίσεις είχαμε όμως και για τη Μαρία Νταμουτσίδου που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 60 κιλά, αν και παγκορασίδα, καθώς και τον Αντώνη Νταβγκαπόλωφ που επίσης ήταν 2ος στα 69 κιλά.

Χάλκινο μετάλλιο κέρδισε ο Τίραν Γκρηγκοριάν στα 63 κιλά ενώ ο μόνος που δεν ανέβηκε βάθρο από την αποστολή του Δημοκριτείου ήταν ο Χαράλαμπος Αυτοφωρίδης που στην κατηγορία των 76 κιλών κατέκτησε την 5η θέση, αν και παμπαίδας.