ΕΠΣ Ξάνθης: Δύσκολη αλλά πολύτιμη νίκη για την Αναγέννηση Θαλασσιάς επί του μαχητικού Ηρακλή Ν. Ζυγού

 

Την εντός έδρας νίκη κατάφερε να πάρει η Αναγέννηση Θαλασσιάς επί του μαχητικού Ηρακλή Ν. Ζυγού με το τελικό 2-0 να μην φανερώνει την συνολική εικόνα του παιχνιδιού με τους φιλοξενούμενους να δικαιούνται κάτι περισσότερο από το συγκεκριμένο παιχνίδι στο πλαίσιο της πρεμιέρας για τα πλεί οφ της Α1 Κατηγορίας ΕΠΣ Ξάνθης.

Το πρώτο ημίχρονο άνηκε κατά κύριο λόγο στην ομάδα του Ζυγού που έχασε 2-3 κλασσικές ευκαιρίες προκειμένου να πάρει κεφάλι στο σκορ. Αρχικά μόλις στο 3′ λεπτό σε πάσα του Κριεζή, αποδέκτης της μπάλας έγινε ο Πανταζίδης το σουτ του οποίου πέρασε λίγο άουτ. Εφτά λεπτά αργότερα μετά την συνεργασία  του Κτίστη με τον Πανταζίδη, ο δεύτερος έπιασε το εντυπωσιακό σουτ με τον Περπερή ωστόσο να δηλώνει παρόν και με εκπληκτική απόκρουση κράτησε απαραβίαστη την εστία του. Στο 30′ ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων Ευκαρπίδης έδιωξε σε κόρνερ με γροθιές το φάουλ του Τουργαίδη Σ. Στο 40′ ο Περπερής απέκρουσε με ωραία επέμβαση το σουτ εντός περιοχής του Κριεζή. Στο 43′ λεπτό ήταν σειρά της Θαλασσιάς να χάσει μοναδική ευκαιρία όταν σε μακρινή πάσα για την ομάδα της Αναγέννησης, οι αμυντικοί του Ηρακλή δεν κατάφεραν να διώξουν με τον Σαρηγιαννίδη να πιάνει την κεφαλιά με τον Ευκαρπίδη να αποκρούει εντυπωσιακά με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 0-0.

Μετά την ανάπαυλα οι παίκτες της Αναγέννησης μπήκαν πιο επιθετικά στον αγωνιστικό χώρο  και ευτύχησαν στην πρώτη τους επίσκεψη στα αντίπαλα καρέ να την μετουσιώσουν σε γκολ. Συγκεκριμένα στο 46′ λεπτό ο Χριστοφορίδης έπιασε την κεφαλιά μετά από σέντρα του Σαρηγιαννίδη, παραβιάζοντας την εστία του Ηρακλή γράφοντας το 1-0. Τρία λεπτά αργότερα η κεφαλιά του Μπατζιού κατέληξε ελάχιστα άουτ. Στο 57′ λεπτό ο Σαρηγιαννίδης επιχείρησε το σουτ εντός μικρής περιοχής με τον Ευκαρπίδη να αποκρούει ασθενώς με τον μεσοεπιθετικό της Θαλασσιάς να γίνετε εκ νέου αποδέκτης της μπάλας και με νέο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 2-0 υπέρ της ομάδας του.

Με την νίκη της αυτή η ομάδα της Θαλασσιάς παρέμεινε 1 βαθμό πίσω από τον πρωτοπόρο Άρη Αβάτου, που πέρασε με επιβλητικό τρόπο από την δύσκολη έδρα του Εχίνου Σπορ, διεκδικώντας με αξιώσεις την άνοδο στην Γ’ Εθνική.

(Θυμηθείτε ΕΔΩ την βαθμολογία των πλέι οφ της Α1 Κατηγορίας)

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ: Περπερής, Βασιλειάδης, Κοτζάκελης (73′ Παπαδημητρίου), Βουλγαρίδης (68′ Μαντζαρίδης), Μυλωνάς, Τουργαίδης Κ., Τουργαίδης Σ. (85′ Μπίκος), Κωτίδης, Χριστοφορίδης, Σαρηγιαννίδης, Μπάτζιος Π.

ΗΡΑΚΛΗΣ Ν. ΖΥΓΟΥ: Ευκαρπίδης, Κοψαλίδης, Τζεμ, Ευθυμιάδης, Τσετινές, Δέλτσος (34′ λ.τρ. Χασιώτης), Κριεζής, Τσακιράκης, Πανταζίδης (68′ Κελέσης), Κτίστης (80′ Μπασινάς) Κωφίδης

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Γιαπουντζής με βοηθούς τους Γκοντόλια και Βαμβακίδη