Γ’ Εθνική: Ο «έλεγχος» των παικτών και προπονητών από την Θράκη στις ομάδες εκτός Θράκης

 

Εξ αναβολής παιχνίδια για τη 16η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο (25/2).

Η Δόξα Δράμας για τον 1ο όμιλο ηττήθηκε με 1-0 στη Χαλάστρα, με γκολ του Μπάλιου στο 90’+2′, με αποτέλεσμα ο Απόλλων Καλαμαριάς να περάσει αυτός στην κορυφή. Η Δόξα Προσκυνητών έφερε Χ με τη Καβάλα ενώ ο Ορφέας Ξάνθης κέρδισε τον ΑΟ Καρδίας.

Πέραν των δυο ομάδων μας έχουμε και πολλούς άλλους θρακιώτες ποδοσφαιριστές και προπονητές, που λαμβάνουν μέρος στο πρωτάθλημα με άλλες ομάδες αλλά έστω και μέσω αυτών συμμετέχουν στους αγώνες της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας.

Ως Θρακιώτες λογίζουμε φυσικά όσους έχουν καταγωγή από την Θράκη, όμως στο καθιερωμένο μας αφιέρωμα έχουμε συμπεριλάβει και παίκτες που έχουν περάσει από ομάδες της Θράκης. Αναλυτικά ο «έλεγχος» των θρακιωτών έχει ως εξής:

1ος ΟΜΙΛΟΣ

Α.Π.Ε Λαγκαδά- Μακεδονικός Φούφα 3-1: Χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία κέρδισε ο Λαγκαδάς την ομάδα της Κοζάνης στην οποία αγωνίστηκε απο το 85′ και μετά ο Νίκος Μόσχος, που μέχρι πέρυσι αγωνιζόταν με την φανέλα του Ορφέα Ξάνθης.

Δόξα Προσκυνητών- Καβάλα 0-0: Σε ένα πολύ κακό παιχνίδι με λίγες καλές στιγμές, Δόξα Προσκυνητών και Καβάλα έμειναν στο 0-0, το οποίο αποτυπώνει την εικόνα του αγώναΑπό την πλευρά της Καβάλας, βασικοί αγωνίστηκαν οι Συριτούδης, Σταματόπουλος και Μελισσόπουλος ενώ στο 53′ μπήκε και ως αλλαγή ο Λίτσκας. Δεν αγωνίστηκαν καθόλου οι ξανθιώτες Προύντζος και Τουμαντζίδης όπως και οι Τζιτζιφάκος και Φραγκούλης με πέρασμα από τα τμήματα υποδομής του Πανθρακικού.

Καμπανιακός- Δόξα Δράμας 1-0: Την ήττα γνώρισε η Δράμα μέσα στη Χαλάστρα με γκολ στο 92′. Για τη Δόξα αγωνίστηκαν βασικός αγωνίστηκε ο Σικαλιάς και οι Ιγκόρ, Μπουσινάκης που στη πορεία του παιχνιδού έγιναν αλλαγή και οι δυο. Στη θέση του Ιγκόρ μπήκε ο Παβίσεβιτς, πρώην παίκτης της Καβάλας. Καθόλου δεν αγωνίστηκε ο πρώην αρχηγός του Πανθρακικού Λαδάκης, ο Μαρκόπουλος όπως και ο εβρίτης Αντρέας Μκρτσιαν.

Νέστος Χρυσούπολης- Απόλλων Παραλιμνίου 0-1: Κακό ήταν το παιχνίδι μεταξύ του Νέστου και του Απόλλωνα Παραλιμνίου με λίγες καλές στιγμές. Αγωνίστηκε χωρίς αλλαγή ο πρώην του Πανθρακικού Κώστας Τριανταφύλλου στην νίκη της ομάδας του επί του Νέστου.

2ος ΌΜΙΛΟΣ

Αστέρας Πετρίτη- Ολυμπιακός Βόλου 0-1: Βασικός ξεκίνησε ο Σουάνης μέχρι και το 69′ στο νικηφόρο αποτέλεσμα της ομάδας του.

Καραϊσκάκης- Ρήγας Φεραίος 3-0: Σημαντική εντός έδρας νίκη που την κράτησε στην πεντάδα πανηγύρισε η ΑΕ Καραισκάκης. Ως αλλαγές αγωνίστηκαν οι πρώην παίκτες του Πανθρακικού Ζυγκερίδης και Μπεκατώρος ενώ δεν αγωνίστηκε καθόλου ο Κουσίδης.

Διαγόρας Σεβαστής- Αχιλλέας Νεοκαισάριας 2-1: Για τους γηπεδούχους, βασικός ξεκίνησε την αναμέτρηση ο πρώην μπακ του Πανθρακικού Δημήτρης Σκλιοπίδης ολοκληρώνοντας το 90λεπτό.

Θεσπρωτός- Μαύροι Αετοί Ελευθεροχωρίου 4-0: Δεν αγωνίστηκε καθόλου ο πρώην της Ξάνθης Ψύρρας στην μεγάλη ήττα του Ελευθεροχωρίου.

Πύδνα Κίτρους- Απόλλων Λάρισας 0-1:  Βασικός αγωνίστηκε ο  πρώην πορτιέρο του Πανθρακικού και της Ελπίδας Σαπών Δημήτρης Παπατολίκας αλλά και ο πρώην της Ξάνθης Καθάριος. Δεν αγωνίστηκε ο πρώην της Ξάνθης Παπαδημητρίου ενώ καθόλου χρόνο συμμετοχής δεν πήρε ούτε ο πρώην του Πανθρακικού Κωστίκος.

Τηλυκράτης Λευκάδας- Αμβρακία Κωστακιών 1-0: Για την ομάδα της Λευκάδας βασικός ήταν ο πρώην στόπερ του Πανθρακικού Κώστας Ιασωνίδης.

Ένωση Απολλωνίου/Ιστιαίας- Πιερικός 1-0:  Βασικός ξεκίνησε την αναμέτρηση ολοκληρώνοντας το 90 λεπτό για τον Πιερικό ο πρώην των ακαδημιών του Πανθρακικου Καρτσαμπάς.

3ος ΌΜΙΛΟΣ

Ερμιονίδα- ΠΑΟ Λουτρακίου 4-2: Βασικός ξεκίνησε ο ξανθιώτης Γούλας για το Λουτράκι που έγινε αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο ενώ δεν αγωνίστηκαν καθόλου οι εβρίτες Τσορμπατζίδης και Δροσάκης.

Παναργειακός- Παναχαϊκή 2-0: Βρονταράς, Μακρυδημήτρης, Φωτάκης και Πολίμος αγωνίστηκαν βασικοί για 90′ για την ομάδα της Παναχαϊκής.

4ος ΌΜΙΛΟΣ

Εργοτέλης- Προοδευτική 0-0: Βασικός για την ομάδα του Ηρακλείου αγωνίστηκε ο πρώην παίκτης της Καβάλας Μπάτζιος όπως και ο Κατσικοκέρης. Ο πρώην της Καβάλας Μπρατσιάνι αγωνίστηκε ως αλλαγή αλλά αλλάχθηκε και εκείνος λόγω τραυματισμού. Καθόλου δεν αγωνίστηκε ο πρώην του Σουφλίου Γκαραγκλίδης όπως και ο πρώην του Πανθρακικού Μίνγκας. Βασικός για τη Προοδευτική ο πρώην διεθνής παίχτης της Ξάνθης, Ολυμπιακού και ΑΕΚ Χρήστος Πατσατζόγλου.

Ιωνικός- Εθνικός Πειραιώς 4-1: Στο 83′ ως αλλαγή μπήκε στο παιχνίδι για τον Ιωνικό ο εβρίτης Κυριακίδης.

Θύελλα Ραφήνας- Ερμής Ζωνιανών 1-0: Βασικός για τη Ραφήνα αγωνίστηκε ο ξανθιώτης Ντόσκας που ολοκλήρωσε το 90 λεπτό. Βασικός για 90′ αγωνίστηκε ο εβρίτης Τοπούζης ενώ ως αλλαγή μπήκε στο 87′ ο Ρουσσάκης, πρώην παίκτης του Πανθρακικού για τα Ζωνιανά.

Κηφισιά- Ρόδος 2-0: Βασικός αγωνίστηκε ο πρώην πορτιέρο του Πανθρακικού Γουμάγιας και της Ξάνθης Φαρινόλα για την Κηφισια. Για τους Ροδίτες ωςε αλλαγή αγωνίστηκε ο πρωην του Πανθρακικού Μοσχάκης.

Πανθηραϊκός- Ατσαλένιος 1-3: Για την ομάδα της Σαντορίνης βασικός ξεκίνησε ο  πρώην της Ξάνθης Λαζαρίδης αλλά έγινε αλλαγή στο 32′ ενώ στο 66′ μπήκε και ο πρώην του Πανθρακικού Μυρθιανός.  Καθόλου χρόνο συμμετοχής δεν πήρε ο ξανθιώτης Οδυσσέας Γεωργιαδης

Άγιος Ιερόθεος- Τρίγλια Ραφήνας 1-0: Βασικός αγωνίστηκε για τον Αγ. Ιερόθεο ο πρώην παίκτης του Πανθρακικού. Κωνσταντίνος Κάρδαρης

Ιάλυσος-ΑΕΕΚ ΙΝΚΑ 2-1: Μετά από 3 αγωνιστικές επέστρεψε στις νίκες ο Ιάλυσσος με τον Αντώνη Ρίκκα να μην αγωνίζεται επί των ουραγων Χανιωτών, Ως αλλαγη αγωνίστηκε ο Κομοτηναίος Γκουτσίδης, ενω ο Αρσενιεβιτς δεν αγωνίστηκε.