Ο «Φελαϊνί» της Θράκης που παίζει βόλεϊ αντί για ποδόσφαιρο και υποστηρίζει … Άρσεναλ αντί για Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

 

Ο Ερμογένης διανύει μια πολύ καλή σεζόν, αν και παρ’όλα αυτά όλα δείχνουν πως δύσκολα θα στεφθεί πρωταθλητής. Στην προσπάθεια που έγινε καθ’όλη τη χρονιά που πέρασε, αλλά και που ακόμη διανύουμε υπήρξαν αρκετοί πρωτοστάτες που έδωσαν τα πάντα στην Ξανθιώτικη ομάδα και έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν ώστε να στεφθεί η σεζόν αυτή με επιτυχία.

Ένας από αυτούς είναι και ο Τάσος Ματθαίος, που ξεχωρίζει όχι μόνο για τις ιδιαίτερες ικανότητες στο παιχνίδι του, αλλά και για το ιδιαίτερο στυλ του, και δη το hairstyle του.

Ο Τάσος Ματθαίος είναι 28 ετών, κατάγεται από την Ξάνθη και ασχολείται την τελευταία δεκαετία και κάτι παραπάνω με το βόλεϊ, έχοντας παίξει στον Ερμογένη Ξάνθης, αλλά και στον ΑΓΣ Ιωαννίνων ως λίμπερο, αλλά και ως πασαδόρος. Όπως μας είπε ο ίδιος σε συνομιλία που είχαμε μαζί του είχε από μικρός το πάθος για το άθλημα και ήταν από αρκετά μικρή ηλικία μέλος των σχολικών ομάδων βόλεϊ, αλλά δεν είχε ενταχθεί συστηματικά σε κάποια ομάδα πριν την πρώτη λυκείου. Αυτό που έκανε τον Τάσο να ξεχωρίζει από μικρό ήταν το μαλλί του, θα μπορούσαμε να πούμε πως μοιάζει ιδιαίτερα με τον γνωστό ποδοσφαιριστή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μαρουάν Φελαϊνί. Ωστόσο ανά διαστήματα φίλοι και γνωστοί έχουν αποκαλέσει τον Τάσο με διάφορα ακόμα ονόματα γνωστών αθλητών ή προσώπων που είχαν παρόμοιο hairstyle, όπως για παράδειγμα ο Τζος Τσίλντρες. Παρ’όλα αυτά ο Τάσος δεν φαίνεται να έχει κάποια άλλη ομοιότητα με τον Φελαϊνί, αφού ο μεν Βέλγος αγωνίζεται με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ, ο δε Τάσος υποστηρίζει όπως μας είπε την ομάδα της Άρσεναλ, ενώ από το Ελληνικό πρωτάθλημα αν και δεν ασχολείται σε πολύ μεγάλο βαθμό υποστηρίζει τον επόμενο αντίπαλο της Ξάνθης, Παναθηναϊκό.

Ήταν το 2005 όταν ο Τάσος σε ηλικία 16 ετών και όντας μέλος της σχολικής ομάδας σε όλες τις τάξεις του γυμνασίου, αλλά και στην πρώτη του Λυκείου, όταν συμμαθητές και επίσης μέλη της σχολικής ομάδας είδαν τις ικανότητες του και έχοντας ως στόχο κάποια διάκριση μέσα από τη διοργάνωση του σχολικού πρωταθλήματος τον προσκάλεσαν να ενταχθεί στις προπονήσεις του Ερμογένη, ώστε να βελτιωθεί ακόμα παραπάνω. Αυτό ήταν και το ερέθισμα που έψαχνε ο Τάσος, ώστε να ασχοληθεί πιο συστηματικά και σοβαρά με το βόλεϊ. Εντάχθηκε, λοιπόν στην ομάδα και προσπαθούσε να προπονείται όσο περισσότερο μπορούσε μέχρι και την τρίτη λυκείου, οπότε και λόγω των πανελληνίων εξετάσεων, οπότε και έδωσε λίγο παραπάνω βάση στις σχολικές του υποχρεώσεις. Κατάφερε να πετύχει και να περάσει στο τμήμα οικονομικών επιστημών, από το οποίο λίγα χρόνια αργότερα αποφοίτησε επιτυχώς.

Όλα τα χρόνια που ο Τάσος σπούδαζε στην πόλη της Ηπείρου, μπορεί να μην ήταν μέλος του Ερμογένη, αλλά κρατούσε στενή επαφή με το άθλημα, αφού αγωνιζόταν με τη φανέλα του ΑΓΣ Ιωαννίνων που είχε φτάσει μέχρι και την Γ’ Εθνική. Μετά το πέρας των σπουδών του, ο Τάσος επέστρεψε στην «πατρίδα» του και βρήκε δουλειά σε ένα λογιστικό γραφείο στο οποίο εργάζεται μέχρι και σήμερα. Μαζί με την επιστροφή του στην πόλη από την οποία κατάγεται, ήρθε και η επιστροφή του στην ομάδα του  Ερμογένη στο βόλεϊ. Από τότε μέχρι και σήμερα παραμένει σταθερά μέλος και με την ομάδα έχει αγαπήσει το βόλεϊ, και ακόμα και κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας προσπαθούσε όσο δυνατόν περισσότερο να βοηθά και να αγωνίζεται, έστω και χωρίς το χαρακτηριστικό μαλλί του (φωτογραφία 2).

Ταυτόχρονα, λοιπόν, με την δουλειά του, το βόλει και τον Ερμογένη, είχε και την προσωπική του ζωή, και σύμφωνα με τον ίδιο περνά αρκετό χρόνο πλέον στο γυμναστήριο, αλλά φυσικά βγαίνει και έξω με τους φίλους του. Όσο… για το μαλλί του και συγκεκριμένα το hairstyle του ο ίδιος μας είπε πως δεν υπάρχει κάτι που τον έκανε να το διαμορφώσει έτσι, ούτε κάποιος άλλος γνωστός αθλητής ή προσωπικότητα, κάποιο «ίνδαλμα» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, αλλά το είχε έτσι από πολύ μικρή ηλικία. Μάλιστα όχι μόνο δεν είχε επιρροή στο πως να φτιάξει το μαλλί του, αλλά ίσα – ίσα όταν είχε έρθει ο… Τζος Τσίλντρες στον Ολυμπιακό πριν μερικά χρόνια (που ήταν μάλιστα παρών και στο All Star Game που είχε διοργανωθεί στη Θράκη πριν μερικά χρόνια στο Φίλιππος Αμοιρίδης), υπήρξε κάποια περίοδος που τον αποκαλούσαν οι φίλοι χαριτολογώντας με το όνομα του Αμερικανού μπασκετμπολίστα, λόγω της μεγάλης ομοιότητας που είχαν.