Γ’ Εθνική: «Λευκή» ισοπαλία του Ορφέα στην Πτολεμαΐδα! Το φιλμ του αγώνα και η νέα βαθμολογία…

 

Το μεσημέρι της Τετάρτης ο Ορφέας αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Μακεδονικό Φούφας και μπορεί η ομάδα της Ξάνθης να μην κατάφερε να κερδίσει, όμως έπαιξε αρκετά καλά και τελικά αναδείχθηκε ισόπαλη με τον Μακεδονικό και κατάφερε τελικά να φύγει τουλάχιστον με τον ένα βαθμό από την Πτολεμαΐδα. 

Ο Ορφέας ήταν αυτός που μπήκε πιο δυνατά και είχε κατά μεγάλο μέρος τον έλεγχο του παιχνιδιού και λίγο έλειψε να πάει στα αποδυτήρια με το προβάδισμα, αλλά τελικά προς το τέλος του ημιχρόνου ο Μακεδονικός ανέβασε στροφές, πίεσε λίγο πιο ψηλά και οι ομάδες αποσύρθηκαν στα αποδυτήρια με το ισόπαλο 0-0. Στην επανάληψη ο Μακεδονικός μπήκε πιο δυνατά, έκανε κάποιες ευκαιρίες στην αρχή, αλλά ο Ρούφος δήλωσε παρών όποτε αυτό χρειάστηκε, με τον Ορφέα όσο περνά η ώρα να εξισορροπεί και να παίρνει και πάλι τα ηνία του αγώνα. Αξίζει να σημειωθεί πως για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι έπαιξε ο Ζιγκολάρι, ενώ στο 64ο λεπτό έκανε και επίσημο ντεμπούτο με τη φανέλα του Ορφέα ο νεοαποκτηθέντας και αδερφός του Μπάμπη, Κώστας Θεοδωρίδης.

Πρώτη φάση του αγώνα στο 23ο λεπτό σουτ του Τοπάλη που έδιωξε σε κόρνερ ο Ρούφος, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ο Ρωμαίος έφυγε μόνος του από πλάγια έκανε όμως ένα αδύναμο σουτ, το οποίο ο Ρούφος μπλόκαρε εύκολα. Ο Ορφέας πίεζε ψηλά και κατάφερε να απειλήσει για πρώτη φορά, όταν ο Λαζαρίδης έφυγε στην κόντρα επίθεση, πέρασε εντυπωσιακά τον αντίπαλο του, βγήκε σε πολύ καλή θέση, αλλά άργησε να δώσει την πάσα στον Ιμέρ, που ερχόταν παράλλα για βοήθεια και κόπηκε τελικά.  Λίγο πριν το ημίχρονο  ευκαιρία για τον Μακεδονικό, με τον Τοπάλη να εκτελεί με σέντρα ένα φάουλ, τον Ρωμαίο να πιάνει μια καλή κεφαλιά και τον Ρούφο να αποκρούει με δυσκολία και να παραχωρεί κόρνερ.

Στην επανάληψη στο 52′ ο Τοπάλης έκανε μια σέντρα, με τον Τζουβάρα να πιάνει την κεφαλιά, η οποία όμως δεν απείλησε επ’ουδενί τον Ορφέα με την μπάλα να περνάει πλάγιο άουτ. Στο 65′ ο Γιάννης Καραγκιόζης εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ, αλλά είδε τον Παπαδόπουλο να αποκρούει με δυσκολία και να παραχωρεί ένα κόρνερ, ενώ λίγα λεπτά αργότερα το σουτ του ίδιου κατέληξε για λίγο άουτ. Τελευταία ουσιαστική φάση του αγώνα αυτή στο 78′ ΄με τον Χαλήλ Ιμπράμ να κάνει ένα γέμισμα στην περιοχή, τον Μαυρόπουλο να πιάνει μια πολύ καλή κεφαλιά και τον Παπαδόπουλο τελικά να αποκρούει με τα ακροδάκτυλα διατηρώντας το 0-0 που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Άριστη η διαιτησία του κ. Μίσσα (Σ.Δ. Τρικάλων) με βοηθούς τους Σταφυλά του ίδιου συνδέσμου και Κανιούρα από το Σ.Δ. Καρδίτσας.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΦΟΥΦΑΣ: Παπαδόπουλος, Τσόμπο, Τακίδης, Τζουβάρας, Μόσχος (56ο Τσικόπουλος), Σιδηρόπουλος, Φωτιάδης, Τοπάλης, Τσακαλίδης( 46ο Ζιώγας), Χάιτας (75ο Δούφας), Ρωμαίος.
ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ: Ρούφος, Β., Ιμερ Χιντ (76ο Ζιγκολάρι), Κατρανίτσας, Χ. Θεοδωρίδης, Μακράκης, Λ. Μαυρόπουλος, Ι. Καραγκιόζης, Μπουντακίδης, Χαλήλ Ιμπράμ (92ο Πιλέ), Τορομανίδης, Λαζαρίδης (64ο Θεοδωρίδης Κ.).

Η ΝΕΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:

1. Δόξα Δράμας 42 (44-11)*
2. Απόλλων Καλαμαριάς 40 (41-12)**
3. ΑΠΕ Λαγκαδά 34 (22-13)*
4. Νέστος Χρυσούπολης 27 (19-22)*
5. Ορφέας Ξάνθης 23 (14-16)*
6. Καμπανιακός 23 (21-23)*
7. Καβάλα 22 (26-20)*
8. Απόλλων Παραλιμνίου 22 (24-15)***
9. Νάουσα 21 (17-18)* ***
10. ΑΟ Καρδίας 21 (18-24)*
11. Αλμωπός Αριδαίας 20 (16-18)*
12. Μακεδονικός Φούφα 20 (15-15)*
13. Δόξα Προσκυνητών 14 (15-29)*
14. Εορδαϊκός 13 (19-40)
—————————————-
15. ΑΕ Ποντίων Βατολάκκου (αποχώρησε)

* Οι ομάδες που έχουν κάνει το ρεπό τους για τον β’ γύρο
** Ο Απόλλων Καλαμαριάς έχει έναν μηδενισμό και -3 βαθμούς
*** Οι Νάουσα και Απόλλων Παραλιμνίου έχουν έναν λιγότερο αγώνα

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ LIVE ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ