Χάλκινο μετάλλιο με νέο ατομικό ρεκόρ για τον Γιώργο Σιταρίδη στο Βαλκανικό Εφήβων της Κωνσταντινούπολης

 

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε στην πρώτη του εμφάνιση με τα εθνικά χρώματα σε επίπεδο εφήβων ο Γιώργος Σιταρίδης του Εθνικού Αλεξανδρούπολης.

Επιτυγχάνοντας νέο ατομικό ρεκόρ, ο Σιταρίδης αν και από τους μικρότερους σε ηλικία στον αγώνα, κατάφερε να ανέβει στο βάθρο του Βαλκανικού Πρωταθλήματος που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη.

Συγκεκριμένα, σημείωσε στα 60 μέτρα με εμπόδια, αγώνισμα με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα της διοργάνωσης λίγο πριν τις έξι το απόγευμα, χρόνο 8″12 που συνιστά την καλύτερή του επίδοση.

Κατέκτησε έτσι την τρίτη θέση στο Βαλκανικό Εφήβων – Νεανίδων και δείχνει δυναμική επιστροφή μετά την περσινή αποχή, λόγω διαβάσματος για τις πανελλήνιες εξετάσεις.

Ο 19χρονος πλέον αθλητής του Εθνικού γυμνάζεται στην Θεσσαλονίκη, όπου πλέον βρίσκεται ως φοιτητής Φιλοσοφικής, με την προπονητική καθοδήγηση των αδερφών Αποστόλη και Βασίλη Τζελέττα.

Τα προηγούμενα χρόνια στην Aλεξανδρούπολη είχε προπονητή τον Γιώργο Δαστερίδη. Αυτή είναι από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της καριέρας του (για έναν αθλητή που φιλοδοξεί να αποτελέσει τον διάδοχο του Κώστα Δουβαλίδη στα υψηλά εμπόδια).

Βέβαια, η μεγαλύτερη μέχρι την επόμενη…