Νυχτερινές διαρροές για κίνδυνο αφαίρεσης βαθμών από την Ξάνθη λόγω της ανακοίνωσης για τον… Κολίνα

 

Υπό διερεύνηση είναι τις τελευταίες ώρες από ορισμένες αθλητικές εκπομπές και ιστοσελίδες το ενδεχόμενο να υπάρχει κίνδυνος αφαίρεσης βαθμών εξαιτίας της ανακοίνωσης Πανόπουλου για τον… Μεσιέ Κολίνα.

Αφορμή έχε σταθεί προ τριών εβδομάδων δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento», σύμφωνα με το οποίο η FIFA έχει παροτρύνει την διοικούσα επιτροπή της ΕΠΟ να συμπεριλάβει διάταξη στον Πειθαρχικό Κώδικα, η οποία θα αποτρέπει τις ΠΑΕ να εκδώσουν ανακοινώσεις κατά της διαιτησίας και της ΚΕΔ.

Όπως ανέφερε εκείνο το δημοσίευμα, θα προστεθεί άρθρο που θα προβλέπει κλιμακωτές ποινές για τους παράγοντες, τους ποδοσφαιριστές και τις ΠΑΕ που στρέφονται κατά των διαιτητών και η ποινή μπορεί να φτάσει μέχρι αφαίρεση βαθμών της ομάδας τους στο πρωτάθλημα!

Παράλληλα επισημαίνονταν ότι αυτή η αλλαγή είναι πολύ πιθανό να συμβεί την τρέχουσα σεζόν και παρά το γεγονός πως μεσούσης της περιόδου απαγορεύεται να τροποποιηθούν οι κανονισμοί, αυτό θα ξεπεραστεί με παρέμβαση της FIFA η οποία και θα επιβάλει στην ΕΠΟ την αλλαγή του Πειθαρχικού Κώδικα.

Ωστόσο καμία αλλαγή δεν έχει υπάρξει από τότε που διέρρευσε αυτή η είδηση ως σήμερα. Ο Πανόπουλος είναι προφανές ότι το γνωρίζει αυτό, έχει άλλωστε δυνατό νομικό επιτελείο στην ομάδα με κορυφαίο νομικό τον πρόεδρο της Super League και αντιπρόεδρο της Ξάνθης Γιώργο Στράτο και είναι προφανές ότι γνωρίζει καλά πως τέτοιος κίνδυνος δεν υπάρχει, τουλάχιστον με βάση το υπάρχον νομικό πλαίσιο.

Κατά συνέπεια η συγκεκριμένη ανακοίνωση μπορεί μεν να επιφέρει την κλήση της Ξάνθης σε απολογία, αλλά μέχρι εκεί. Η ποινή το πολύ να είναι κάποιο πρόστιμο. Άλλωστε η ανακοίνωση είναι πολύ προσεκτική και καθόλου υβριστική.

Ωστόσο αν ευσταθεί η πληροφορία της  «Documento» και αυστηροποιηθεί πράγματι ο πειθαρχικός κώδικας το προσεχές διάστημα, επιφέροντας ακόμα και αφαίρεση βαθμών από τις ομάδες που τις εκδίδουν, τότε ίσως και να βιώσαμε αυτήν την Κυριακή την τελευταία τέτοιου είδους ανακοίνωση του Πανόπουλου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here