Μείζον θέμα και στον τουρκικό Τύπο η δήλωση Βασιλακόπουλου για τον τελικό, τη μειονότητα και την Ξάνθη

 

Ήταν θέμα χρόνου να περάσει τα σύνορα του Έβρου μια τόσο ανόητη και αχρείαστη δήλωση από τον Γιώργο Βασιλακόπουλο σχετικά με την εμπλοκή της… μειονότητας στους λόγους μη διεξαγωγής του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος στην Ξάνθη.

Στην πιο δημοφιλή ιστοσελίδα της Τουρκίας για τι άθλημα του μπάσκετ, το basketball.com.tr, αναδημοσιεύονται οι δηλώσεις Βασιλακόπουλου στον Arena FM σύμφωνα με τις οποίες δεν προχώρησε η υποψηφιότητα της Ξάνθης για την φιλοξενία του αγώνα λόγω προβλημάτων με την μειονότητα.

«Ο Βασιλακόπουλος, 77 ετών, είπε ότι άλλαξε την απόφασή του από τον βασικό φόβο εμπλοκής της μουσουλμανικής (τουρκικής) μειονότητας στην Ξάνθη (İskeçe)», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα όπου προβάλλονται αποσπάσματα από την συνέντευξή του με την γνωστή αναφορά και στον Νταλάρα.

«Ο πληθυσμός της Δυτικής Θράκης αποτελείται από τον πληθυσμό τριών διαφορετικών νομών, της Ξάνθης, της Κομοτηνής και της Αλεξανδρούπολης και υπολογίζεται στις 350 χιλιάδες», αναφέρει το συγκεκριμένο ρεπορτάζ πολιτικοποιώντας την αθλητική είδηση και επισημαίνοντας την ισχυρή μειονοτική παρουσία στην Θράκη.

Επισημαίνεται ακόμα ότι σύμφωνα με τον Βασιλακόπουλο υπάρχουν κοινωνικές προεκτάσεις που δεν επιτρέπουν την διεξαγωγή του αγώνα στην Ξάνθη, ενώ αναφέρεται στο ρεπορτάζ ότι η απόφαση υπαγορεύεται από πληροφορίες για κοινωνικές αναταραχές που έχουν οι μυστικές υπηρεσίες του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Το ρεπορτάζ καταλήγει ότι σύμφωνα με τον Βασιλακόπουλο, πρέπει να βρεθεί ένα μέρος που να πληρεί όλες τις προδιαγραφές, ότι ο ίδιος δήλωσε ότι έχουν εστιάσει στην Λάρισα και την Αθήνα και μετά από τις συσκέψεις έχει γίνει αποδεκτή η πρόταση για διεξαγωγή του τελικού στην Αθήνα.

Αυτά μεταφέρονται από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης στην άλλη πλευρά του Έβρου. Φυσικά η είδηση προβάλλεται και από άλλα μικρότερα ή μεγαλύτερα ΜΜΕ. Ολίγον παραποιημένα κάποια από τα σημεία του ρεπορτάζ, αλλά αυτό είναι αναμενόμενο. Η ουσία είναι ότι η γκάφα Βασιλακόπουλου με την εμπλοκή της μειονότητας αποτελεί πλέον αντικείμενο δημοσιευμάτων και στην γειτονική χώρα…