Μεγάλο ντέρμπι κορυφής με έντονο θρακιωτικο ενδιαφερον και… “θέα” την Γ’ Εθνικη

 

Τεράστιας βαθμολογικής σημασίας νίκη στο ντέρμπι κορυφής για την Α1 ΕΠΣ Μακεδονίας πήρε ο ιστορικός Μακεδονικός στην Θέρμη απέναντι στον πρωτοπόρο Θερμαικό.

Στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, κυρίαρχο στοιχείο ήταν η δύναμη, το πάθος και τα σκληρά μαρκαρίσματα εκατέρωθεν. Σε ένα από αυτά τα φάουλ στο 42ο λεπτό, ο Μακεδονικός κατάφερε με κοντινό πλασέ του Αντωνιάδη, να γράψει το 0-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Το τελευταίο εικοσάλεπτο του αγώνα έγινε κάτω από συνεχή βροχή και το τελευταίο σφύριγμα του κ. Παπαδόπουλου βρήκε τους «πράσινους» του Μακεδονικού να πανηγυρίζουν, καθώς με την νίκη αυτή έχουν πλέον σε απόσταση αναπνοής ενός βαθμού τον Θερμαϊκό Θέρμης που εχει 40 και ασφαλώς η αισιοδοξία είναι αδιάχητη στους Νεαπολίτες, όσον αφορά τον φετινό τίτλο της Α1.

Για τον Θερμαϊκό Θέρμης ως αλλαγή από το 79’ αγωνίστηκε ο πρωην μέσος και αρχηγός του Έβρου Σουφλίου και του Λαγκαδά Δημήτρης Παπαναστασίου, ενω για τον νικητή Μακεδονικό βασικός ο πρωην μεσος του Έβρου Σουφλίου Γρηγόρης Πιτσόκος όπως και ο γιος αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Γιάννης Ζαγναφέρης που εγινε αλλαγη στο 53’ της συνάντησης.